پس از رشد شتابان بورس در هفته های گذشته، اکنون شاخص وارد مرحله استراحت و تعدیل شده که عقب نشینی نماگرهای بازار سرمایه را به دنبال داشته است.

با توجه به نزدیک شدن به زمان انتشار گزارش های ۹ ماهه شرکت ها و پیش بینی اعلام تعدیل های مثبت، انتظار می رود که شاخص بورس دوباره روندی صعودی را در آینده نزدیک از سر بگیرد.

در معاملات امروز ۷۰۸ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش یک هزار و ۶۴۵ میلیارد ریال در ۵۷ هزار و ۹۷۴ نوبت خرید و فروش شد.

بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۱۱ واحد کاهش داشته، اما شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۱۴۱ واحد رشد کرده است که نشان می دهد بازار به شرکت های کوچک توجه کرده و فعلا شرکت های بزرگ شاخص ساز در مرکز توجه نیستند.

شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، نیز ۱۰۶ واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، ۳۴ واحد افزایش یافت.

شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، ۶۵ واحد کاهش یافت، اما شاخص بازار دوم بورس ۱۳۵ واحد بالا رفت.

در معاملات امروز، فلزات اساسی در صدر گروه های بورسی قرار داشت؛ در معاملات امروز در این گروه ۱۰۶ سهم به ارزش ۲۷۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.

گروه کانی های فلزی به ارزش ۱۲۲ میلیارد ریال و خودرو به ارزش ۱۰۲ میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد.

در رده چهارم گروه شیمیایی با معاملاتی به ارزش ۱۰۲ میلیارد ریال جای گرفت.

گروه فراورده های نفتی نیز با معاملاتی به ارزش ۹۹ میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.

نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، فملی (ملی صنایع مس)، کگل (صنعتی ومعدنی گل گهر)، شپنا (پالاش نفت اصفهان)، فارس (هلدینگ خلیج فارس) و معادن (توسعه معادن و فلزات) در معاملات امروز، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشته و آن را پایین کشیدند، اما نماد وبملت (بانک ملت) بیشترین تاثیر مثبت را داشت.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.