رونمایی مخالف کلیات بودجه از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه پنهان/مقصودی: بانکها پدر مردم را درآوردند
حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه ۹۷ پشت تریبون قرار گرفت تا از گزارش کمیسیون تلفیق دفاع کند. مقصودی با بیان اینکه بودجه ۹۷ بودجه ای بر اساس برنامه ششم است گفت: مشکلات اشتغال و فقرو همچنین مسائل زیست محیطی از مواردی است که مورد توجه این بودجه قرار گرفته است.
او همچنین با اشاره به توجه به مشکلات روستاییان و بنیه دفاعی کشور از تلاش علی لاریجانی برای کسب اجازه برای برداشت از صندوق توسعه ملی تشکر کرد.
اهم صحبت های او از این قرار است:
* از کمیسیون تالفیق گله مندیم که چرا به آموزش و پرورش آن طور که باید توجه نشده هر چند در موضوع افزایش حقوقها و رفع مشکلات مدارس توجهات ویژه ای داشته است البته هنوز با واقعیت مطالبات معلمان و فرهنگی ها فاصله داریم .
*درخواست دارم به داد آموزش و پرورش برسیم قبل از انکه انها به حساب ما برسند.
*در لایحه بودجه ۹۷ انضباط مالی بیشتر شده است. ما شاهد بودیم با وجود انکه در لایحه افزایش قیمت سوخت مطرح شده بود اما در کمیسیون تلفیق این امرصورت نگرفت.
* در بودجه تاکید شد پاداش پایان خدمت نباید بیشتر از ۷ برابر حقوق باشد این درحالی است که پیش از این می دیدیم تا یک میلیارد هم پاداش پایان خدمت می گرفتند.
* در لایحه بودجه ۹۷ به مسئله اب رسانی و اب خیز داری توجه و از محل صندوق توسعه ملی برای ان بودجه ای در نظر گرفته شده است
*در بودجه ۹۷ می بینیم که نرخ ارز شفاف سازی شده است.
*در بودجه توجه ویژه ای به طرح سلامت شده است. خیلی ها به دنبال این بودند که طرح شکست بخورد اما با پیش بینی اوراق مشارکت در جهت حمایت از این طرح تلاش شد تا از طبقه آسیب پذیر حمایت شود.
*افزایش وام اشتغال و ازدواج از محاسن این لایحه است که لازم است کمک شود این وام ها داده شود. افزایش ۱۰ میلیون به ۱۵ میلیون فکر خوبی است اما بانک ها با ضمانت های عجیب و غریب پدر مردم را درآورده اند.
*گرفتن مالیات ازش افزوده سلیقه ای شده دولت می خواست از افزایش نرخ سوخت و دو نرخی کردن ارز افزایش درآمد ایجاد کند که کمیسیون تلفیق راه های بهتری برای آن در نظر گرفت.
*کمیسیون تلفیق حقوق های نجومی را سامان دهی کرد به گونه ای که حقوق بالای ۱۴ میلیون باید ۳۵ در صد مالیات بدهند.
سلیمی:
در ادامه جلسه علنی حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷، این بودجه را غیرعملیاتی دانست و افزود: عملیاتی کردن بودجه تکلیف برنامه ششم است اما به نظر نمیرسد بودجه ۹۷، عملیاتی تنظیم شده باشد.
او با اشاره به بودجه پنهان لایحه بودجه ۹۷ گفت: با اینکه پیشنهاد دولت در بودجه عمومی ۳۶۷ میلیارد تومان است و کمیسیون تلفیق بر آن افزوده است، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه پنهان در این لایحه وجود دارد.
اهم صحبت های او از این قرار است:
* ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای تسعیر نرخ ارز در لایحه بودجه ۹۷ در نظر گرفته شد که این مبلغ در بودجه سال قبل ۴۵ هزار میلیارد تومان بود.
* ۲۵ درصد از درآمد شرکتهای دولتی، سرمایه گذاری نشده است. بودجه شرکتهای دولتی نه در کمیسیونهای تلفیق و نه در صحن علنی مجلس بررسی نمیشود و این بودجه بیش از ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است که حتی یک ریال آن سرمایهگذاری نمیشود.
* چرا در لایحه سراغ بنیاد شهید و آموزش و پرورش رفتهاید؟ آیا این کار مقدمه خصوصی سازی آموزش و پرورش است؟ چرا کل بودجه عمرانی به استانها داده نمیشود؟
* بودجه حاصل از درآمدهای نفت، گاز، برق و آب را بالغ بر ۱۰۲ هزار میلیارد تومان است اما این مبلغ در گزارش تلفیق بودجه ۸۷ هزار میلیارد تومان اعلام شده است، چرا؟
*{با انتقاد از بودجه جاری کشور} در حالی که طبق قانون برنامه ششم سالی ۵ درصد از بودجه جاری کاسته شود، ولی سالی ۱۰ درصد به این بودجه اضافه شده و این در حالی است که بودجه عمرانی ۱۷ درصد کاهش یافته است.
*{با انتقاد از حجم مالیات پیشبینی شده در سال آینده } طبق پیشنهاد دولت ۱۱۱ هزار میلیارد تومان مالیات از تولید و مردم در سال آینده اخذ میشود. آیا با توجه به وضعیت اقتصادی، چنین درآمدی امکانپذیر است؟ آیا این مساله فشار مضاعفی بر مالیات دهندگان نخواهد آورد؟ آیا این کار موجب عمیقتر شدن اقتصاد زیرزمینی نمیشود؟
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر