پارلمان اروپا روز پنجشنبه در قطعنامه مربوط به گزارش سالانه اجرای سیاست مشترک خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا که با ۴۰۸ رای موافق، ۱۳۲ رای مخالف و ۱۰۲ رای ممتنع به تصویب رسید ، از اجرای موفق برجام استقبال کرد و بر ضرورت اجرای آن و همچنین اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تاکید کرد.

در بند چهاردهم این قطعنامه پارلمان اروپا (۲۰۱۷/۲۱۲۱INI) درباره ایران آمده است: پارلمان اروپا از تداوم اجرای موفقیت آمیز برنامه جامع اقدام مشترک توسط همه طرفها استقبال و تاکید می کند که تداوم اجرای کامل این توافق توسط همه طرف ، عاملی کلیدی در تلاش های جهانی درباره منع اشاعه هسته ای و حل وفصل مناقشه در خاورمیانه است. پارلمان اروپا تاکید می کند که برجام یک توافق چندجانبه است که به تایید یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز رسیده و بطور یکجانبه قابل تغییر نیست . 

در ادامه این بند از قطعنامه پارلمان اروپا با ادعای خطر (ریسک) امنیتی ناشی از برنامه موشک بالستیک ایران ، آمده است : پارلمان اروپا اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که از ایران می خواهد فعالیت های مرتبط با موشک بالستیک قادر به حمل سلاح هسته ای انجام ندهد، را مورد تاکید قرار می دهد.

** جوسازی روزنامه صهیونیستی جروزالم پست علیه برنامه موشکی دفاعی ایران 

درحالی که قطعنامه پارلمان اروپا هیچ درخواست مستقیمی از ایران مطرح نکرده و بر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تاکید کرده است ، روزنامه صهیونسیتی جروزالم پست که سابقه جوسازی های مداوم علیه برنامه موشکی ایران را دارد ، در خبری تحریف شد تیتر زد که &#۳۹;پارلمان اروپا از تهران خواست به برنامه موشک بالستیک خود پایان دهد&#۳۹; . این روزنامه در ادامه از قول فردی که او را کارشناس یک موسسه در بروکسل معرفی کرده آورده است: &#۳۹;هر چند ترجیح می دادیم شاهد عبارات شدیدتری باشیم اما شناسایی برنامه موشکی ایران به عنوان یک ریسک امنیتی ، گام مهمی از طرف پارلمان اروپا است&#۳۹; .

این درحالی است که در بیانیه مطبوعاتی پارلمان اروپا درباره خلاصه و اهم مطالب این قطعنامه هیچ اشاره ای به مساله ایران نشده و تاکید شده است که نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه به چالش های اصلی تهدید کننده امنیت اروپا : اشاعه سلاح های کشتار جمعی، تروریسم ، مناقشه ها در محیط پیرامونی جنوب و شرق اروپا ، جنگ های نیابتی و جنگ های اطلاعاتی و ترکیبی، اشاره کرده اند. در این بیانیه هیچ اشاره ای به موضوع موشکی و &#۳۹;خطر موشکی&#۳۹; ایران نشده است. 

به گزارش ایرنا ، اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در ارتباط با برنامه موشکی ایران در قطعنامه پارلمان اروپا در حالی است که جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است که برنامه های دفاعی ایران خارج از قطعنامه ۲۲۳۱ هستند. 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در این خصوص تاکید کرده است: در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، عبارتی در باره بحث موشک های بالستیک جمهوری اسلامی وجود دارد که جمهوری اسلامی در زمان تصویب آن موضع خود را صریحا اعلام کرده است. 

به گفته ظریف ، این قطعنامه به موشک های بالستیکی اشاره دارد که برای قابلیت حمل سلاح های هسته ای طراحی شده اند و ما اعلام کرده ایم که هیچ موشک بالستیکی برای قابلیت حمل سلاح هسته ای طراحی نشده و موشک های ما برای حمل کلاهک های متعارف و دفاع مشروع جمهوری اسلامی هستند و خارج از حوزه قطعنامه ای ۲۲۳۱ هستند.

این موضع مورد تایید و تاکید روسیه نیز قرار گرفته و &#۳۹;سرگئی لاوروف&#۳۹; وزیر امور خارجه روسیه اواخر مرداد ماه امسال در یک کنفرانس خبری تاکید کرد که اقدام ایران در ساخت موشک های بالستیک ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت نیست. 

لاوروف تاکید کرد: برنامه موشکی موضوع داخلی ایران است و ایران از داشتن آن منع نشده و در قطعنامه شورای امنیت شامل هیچ ممنوعیت حقوقی در این زمینه نیست. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.