عبدالواحد موسوی‌لاری در هفتمین کنگره سراسری حزب اسلامی کار اظهار کرد: به حزب اسلامی کار تبریک می‌گویم که همیشه در مسیر تحزب جدی بودند و هستند، برگزاری کنگره‌ها و نشست‌های این حزب نشان می‌دهد که اصل تحزب را پذیرفته‌اند.

وی تاکید کرد: ان‌شاالله همه تشکل‌های صنفی و سیاسی بتوانند نقش خود را ایفا کنند.

وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به اینکه حکومت‌داری اصل و بنیان خود را دارد، اظهار کرد: همه ما و کسانی که در کشور زندگی می‌کنند و خودشان را شهروند جمهوری اسلامی می‌دانند یک آرزو دارند و داشتند و  آن این است که رفاه و اخلاق حسنه را به این جامعه عرضه کنند.

وی افزود: این خواست ماست که حکمرانی خوب و مطلوب محقق شود. برای این دو مفهوم حکمروایانی خوب و مطلوب هر واژه‌ای که کار ببریم ویژگی‌ها و شاخص‌هایی دارد.

نائیب رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری تاکید کرد:  برای این که حکمرانی و یک اداره مطلوب و خوب محقق شود شرایط و شاخص‌هایی  لازم است. اما اگر این شاخص‌ها محقق نشود، این حکمرانی خوب ناقص و یا مطلوب نخواهد بود.

وی ادامه داد: برای تحقق این شاخص‌های خوب، متونی لازم است، منشوری که حضرت علی (ع)به مالک فرستاد، ما افتخار می کنیم که منشور حضرت علی (ع) که در اختیار مالک اشتر قرار داد جزو متون ماست.

موسوی لاری گفت: چرا حضرت علی (ع) این متون را در اختیار مالک داد؟ مصر تمدن قدیمی داشت و برای اینکه هم مالک بداند سیستم چیست هم مردم بدانند که داستان از چه قرار است اولین منشور حکومت‌داری را برای مالک فرستاد.

موسوی لاری گفت: حق انسانی شهروند باید رعایت شود. مباحث حقوق بشر جزو مباحث خوب جوامع امروز شده است و از منشور حقوق بشر به عنوان اصولی که برای حکمروایی نیاز است یاد می شود. یکی از شاخص‌های  حکمروایی خوب توجه به  اصل مشارکت است؛ در اینجا فلسفه وجودی احزاب و تشکل های سیاسی در هرم جامعه که در راس آن مدیران هستند معنا پیدا می‌کند. قاعده جامعه  همه آنهایی هستند که در جامعه زندگی می کنند و احزاب حلقه واسط بین راس هرم و آنها هستند.

وی ادامه داد: مخالف این هستم که برخی در فعالیت حزبی  می گویند به دنبال قدرت نیستیم. احزاب باید بتوانند به قدرت برسند، اگر نخواهند به قدرت برسند حرف و ایده ای برای گفتن ندارند. من فکر می کنم این مطلب هم مانند فرهنگ حزب گریزی است که باید به آن توجه کرد. مشارکت مردم در جامعه باید از طریق احزاب اداره شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اصل دیگری که برای حکمروایی مطلوب بیان کردند قانون‌گرایی است. قانون یعنی آن چیزی که حق مردم است و  حکومت و خط و مرز را مشخص می‌کند. در یک حکمروایی مطلوب قانون حرف اول را می‌زند؛ اگر در جامعه مشکلاتی به وجود می آید یا به دلیل قانون بد و یا تفسیر بد از قانون و یا عدم رعایت قانون است. وجود قانون بدبر بی قانونی ارجحیت دارد و هیچ کس مبرا از قانون نیست.

وی در همین راستا ادامه داد: هر جا که قانون نداشته باشیم سلیقه ها به تعارضات دامن می زند، تعارضات جامعه را دچار تشتت می کند، جامعه را دچار آسیب می کند  و جامعه در نهایت در معرض فرو پاشی قرار می گیرد.

موسوی لاری اظهار کرد: بیم داریم که قانون توسط قانونگذار  رعایت نشود، اگر مسوولان و کسانی که اجرا کننده قانون  هستند  و مجلس درست عمل نکنند مردم هم از قانون گریزان می‌شوند.

وی افزود: نمی شود  چند نفر بنشینند و بگویند فرد زرتشتی حق شرکت در شورای شهر را ندارد. به انگیزه‌ها کار ندارم اما قانونی بوده که چهار سال اجرا شده، نمی‌شود که جمعی بنشینند بگویند از امروز تصمیم ما تغییر کرده است. در این نوع نگاه به قانون فقط فرد رای آورده  متضرر نمی‌شود بلکه کسانی که به او رای دادند هم متضرر شدند. اگر قانون می خواهد تغییر کند باید مسیر خود را طی کند؛ در غیر این صورت سنگ روی سنگ بند نمی شود.

وزیر کشور دولت اصلاحات یادآور شد: وقتی مردم مشارکت می کنند شفافیت ایجاد می شود. وقتی همه به رای مردم تکیه دارند شفافیت کمک می‌کند مردم در صحنه باشند و تصمیمات باید به گونه ای باشد که عامه مردم را تسکین دهد. نمی گویم همه مسائل اعم از محرمانه گفته شود اما شفافیت در مسائل باعث اعتماد مردم می شود.

وی افزود: گفته می شود دادگاه مطبوعات و سیاسی باید  علنی  و با حضور هیات منصفه  باشد اما این امر را نمی بینم یعنی شفافیت وجود ندارد.

وی با طرح این پرسش که چرا فسادها در حال نهادینه شدن هستند گفت: یکی از دلایلی که مفاسد در جامعه به وجود می آید این است رسانه ها که می توانند شفافیت ایجاد  کنند، دستشان بسته است. اگر جلوی جریان آزاد اطلاعات گرفته شود رسانه ها به حدس و گمان متوسل می شوند و حرف هایی که پایه و اساس ندارد روی می آورند و جامعه ملتهب می شود.

موسوی لاری تاکید کرد که برای اینکه جامعه شفافیت داشته باشد باید روند آزادی رسانه پیگیری شود.

وی گفت: تشکل های صنفی و سیاسی و مردم بنیاد همه کمک می کنند تا سلایق مختلف جامعه رها نباشد و مسئولین پاسخگو باشند؛ حالا اگر فردی منتسب به جریان و حزبی باشد قبل از این ها باید به خود حزب پاسخگو باشد.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: این گلایه باقی است که احزاب نباید فصلی حرکت کنند و باید سیر مستمر داشته باشند. احزاب باید به کادر سازی و تحلیل مسایل   روی آورند تادیگر به قحط و رجال مبتلا نشویم . فراموش نکنیم که نظام مردم سالار  بدون احزاب مقتدر امکان شکل گیری و تداوم ندارد.

وی در پایان گفت: باید تلاش شود احزاب خود را بالا بکشند. امیدواریم این حرکت در جامعه به راه افتد. اگر از قانون جدید  احزاب گله مندیم  باید نقدمات را بگوییم. اگر  احزاب فعال بودند قانون توسط کسانی که ضد احزاب هستند نوشته نمی شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.