سفرای قدرتهای هستهای در مراسم اعطای جایزه نوبل حضور ندارند
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: بئاتریس فین، رییس کمپین بینالمللی نابودی تسلیحات هستهای گفت: متاسفیم که سفیران آمریکا، انگلیس و فرانسه در این مراسم حضور نخواهند داشت. آنان ادعا میکنند که به جهانی بدون تسلیحات هستهای مقید هستند و باید فعالیتهای جامعه مدنی درخصوص این مساله را جشن بگیرند.
وی درخصوص موضع "تدافعی" این کشورها ابراز تاسف کرد و گفت: این امر بیانگر آن است که این پیمان و فعالیتهای این کمپین هنوز تاثیری بر آنان نداشته است.
جایزه نوبل در روز ششم اکتبر به کمپین بینالمللی نابودی تسلیحات هستهای موسوم به "ICAN" اعطا شد. ICANائتلافی از سازمانهای غیردولتی است که برای گسترش یک معاهده تاریخی به منظور منع تسلیحات اتمی همکاری میکنند؛ معاهدهای که در ماه ژوئیه توسط ۱۲۲ کشور امضا شد اما هیچ یک از قدرتهای هستهای در جمع این کشورها حضور ندارند.
کمپین نابودی تسلیحات هستهای در روز ۱۰ دسامبر طی مراسمی در اسلو، جایزه خود را به طور رسمی دریافت خواهد کرد.
طی نشستی که هفته گذشته در پایتخت نروژ برگزار شد، آمریکا، فرانسه و انگلیس تصمیم مشترک خود را درخصوص عدم حضور سفیران این کشورها در مراسم اعطای جایزه، به اطلاع موسسه نوبل رساندند. این کشورها اعلام کردند تنها در سطح مقام دوم سفارت در این مراسم حاضر میشوند.
اولاو نجولستاد، رییس موسسه نوبل به خبرگزاری فرانسه گفت: آنان به روشنی دستورهای لازم را درخصوص شرح شروط خود برای ICAN و پیمان جهانی آن در زمینه منع تسلیحات کشتار جمعی دریافت کردند.
در میان ۹ دولت دارای تسلیحات هستهای، روسیه و اسرائیل تنها طرفهایی هستد که سفیران آنها در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل حضور خواهند داشت.
نجولستاد گفت: در اصل ما علاقه داریم که همه سفارتخانههای اسلو عالیترین نمایندگان خود را برای حضور در این مراسم بفرستند، اما باید بپذیریم که گاهی بنا به دلایل سیاسی، کشورهای مختلف از مشارکت در چنین فعالیتهایی خودداری میکنند و یا همکاری اندکی در این زمینهها دارند.
آمریکا، فرانسه و انگلیس مشارکت اندک خود را تایید کردهاند.
سفارت آمریکا اشاره کرده این معاهده همزمان با افزایش خطر هستهای مطرح شده است.
این سفارت در بیانیهای به خبرگزاری فرانسه گفت: این پیمان جهان را صلحآمیزتر نخواهد کرد و منجر به نابودی هیچ سلاح هستهای نخواهد شد؛ همچنین امنیت هیچ کشوری را نیز افزایش نخواهد داد.
وی بدون اشاره مستقیم به کره شمالی تاکید کرد: این پیمان چالشهای امنیتی فعلی که مقابله هستهای را امری واجب میسازد، نادیده میگیرد.
او همچنین حمایت واشنگتن از پیمان منع گسترش جهانی در سال ۱۹۶۸ را یادآور شد.
انگلیس نیز اظهار کرد، به هدف بلند مدت "جهانی بدون تسلیحات هستهای" پایبند است.
موسسه نوبل اعلام کرد، سفیران هند و پاکستان در این مراسم حاضر خواهند بود. این در حالی است که نمایندگان چین از سال ۲۰۱۰ که جایزه نوبل به یک چینی مخالف دولت این کشور اعطا شد، در مراسم اهدای جوایز حضور پیدا نکردهاند. کره شمالی نیز در اسلو سفارتی ندارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر