به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، فرانسه در دولت پیشین خود، چندین توافقنامه بزرگ نظامی از جمله فروش ۲۴ هواپیمای جنگی رافال، یک کشتی جنگی چند ماموریتی و دو کشتی جنگی میسترال را در قراردادی به ارزش تقریبی شش میلیارد یورو با مصر منعقد کرده بود.

قرارداد ۲۰۱۵ فروش رافال که نخستین قرارداد صادرات این جت است، شامل گزینه فروش ۱۲ هواپیمای دیگر نیز می‌شود.

برونو لو میر، وزیر دارایی فرانسه در پاسخ به پرسش رادیو ۱ اروپا درباره گزارش‌ها مبنی بر بی‌میلی وزارت او به فروش ۱۲ هواپیمای دیگر به خاطر درخواست‌های دولت مصر بر سر مسائل پرداختی، گفت: اگر قراردادهای جدیدی به وجود بیاید، چه بهتر. امروز امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه و عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور مصر درباره این مساله گفت‌وگو می‌کنند.

وی افزود: این طبیعی است که وزارت دارایی فرانسه بخواهد از توانایی پرداخت مصر برای سفارش‌های هواپیمای خود اطمینان حاصل کند.

لو میر ادامه داد: حتما در زمینه حقوق بشر گفت‌وگوهایی خواهیم داشت. بی‌شک رییس جمهور ماکرون در ناهار خود با همتای مصری‌اش به مساله حقوق بشر اشاره خواهد کرد.

شرکت هواپیماسازی "داسو اویاسیون" در این باره اظهار نظری نکرده است.

در سال‌های اخیر فرانسه و مصر روابط اقتصادی و نظامی نزدیک‌تری را با یکدیگر ایجاد کرده‌اند و با قدرت‌ گرفتن سیسی رابطه میان دو کشور به دلیل نگرانی دوطرف از خلاء سیاسی در لیبی و خطر گروه‌های تروریست در مصر گسترش یافته‌ است.

اما سازمان‌های مدافع حقوق بشر در فرانسه و سایر کشورها، پاریس را به خاطر سکوت ماکرون در برابر نقض فزاینده آزادی از جانب دولت سیسی، با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ مصر، متهم می‌کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.