به گزارش ایسنا، به نقل از  آسوشیتدپرس، اگرچه اتهام زنی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به نظر جدید است، اما مشخص نیست که آیا منظور وی این بوده که کوبا در این حملات دست داشته یا از مسئولیتش در دفاع و حفاظت از آمریکایی‌های ساکن کوبا سرباز زده است. آمریکا از مقصر جلوه دادن دولت رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا در حملات مرموز که به "حملات صوتی" معروف شده و در سال گذشته میلادی آغاز شدند، اجتناب کرده است.

ترامپ در کنفرانس "رز گاردن"‌ گفت: من بر این باورم که کوبا مسئول است. من به این مساله باور دارم. این یک حمله عجیب و غیرمعمول است. اما براین باورم که کوبا مسئول آن است.

رئیس جمهوری آمریکا به نوع این مسئولیت اشاره‌ای نکرده و وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اظهارنظر از سوی ترامپ به معنای مقصر جلوه دادن دولت کوبا در وقوع این حملات نیست.

وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه که به تمامی هیات‌های دیپلماتیک در سراسر دنیا صادر شده، آورده است:‌ ما همچنان در حال بررسی و تحقیق این حملات هستیم و نمی‌دانیم چه کسی یا چه چیزی باعث آن شده است. ما در حال تبادل اطلاعات با بازرسان هاوانا هستیم.

این پیام دیپلماتیک که با عنوان "حساس" منتشر شده، به اقدامات دولت آمریکا پس از وقوع این حملات مرموز اشاره کرده که شامل خروج بیش از نیمی از دیپلماتهای این کشور از کوبا و اخراج ۱۵ دیپلمات کوبایی از آمریکا می‌شود.

هنوز سفارت کوبا در واشنگتن به اظهارت ترامپ واکنش نشان نداده است. دولت کاسترو مکررا دست داشتن در چنین حملاتی و اطلاع داشتن از وقوع آنها را رد کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در این سخنرانی به نوع تسلیحاتی که ممکن است باعث بروز آسیب شنوایی برای دیپلمات‌های آمریکایی در هاوانا شده باشد، اشاره‌ای نکرد. وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که با وجود تحقیقات زیاد و سفر مقام‌های اف.بی.آی به کوبا هنوز موفق نشده ماهیت سلاح به کار رفته در این حملات مرموز را شناسایی کند.

تلاشهای ترامپ برای متهم جلوه دادن کوبا در این حملات ممکن است به بروز تنش و بحران بیشتر میان دو کشور و دو دشمن قدیمی منجر شود.

تاکنون ۲۲ دیپلمات آمریکایی مستقر در کوبا به دلیل این حملات مرموز دچار مشکلاتی در شنوایی و آسیب‌های مغزی شده‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.