شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۶۰

  • در بندر حدیده چه اتفاقی افتاد؟

    دنیای اقتصاد: ارتش اسرائیل گفت که در پاسخ به حملات حوثی‌ها، حملاتی را علیه شهر بندری حدیده در دریای سرخ یمن انجام داده است. وزارت بهداشت یمن که در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها فعالیت می‌کند، اعلام کرد که در نتیجه حملات اسرائیل سه نفر کشته و ۸۷نفر زخمی شدند که بسیاری از آنها دچار سوختگی شدید شده‌اند. حملات هوایی اسرائیل در روز شنبه یک روز پس از آن انجام شد که حوثی‌ها مسوولیت حمله پهپادی به تل‌آویو را بر عهده گرفتند که در آن یک نفر کشته و ۱۰نفر زخمی شدند. صبح روز یکشنبه، ژنرال یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی‌ها طی یک سخنرانی تلویزیونی گفت که این گروه با تعدادی موشک بالستیک به شهر بندری ایلات در اسرائیل حمله کرد که «با موفقیت به اهداف خود دست یافت».
  • بنگلادش در تقاطع تاریخی

    دنیای‌اقتصاد: به گزارش رسانه‌های محلی، دیوان عالی بنگلادش اکثر سهمیه‌های مشاغل دولتی را که منجر به اعتراضات دانشجویی شد و در آن بیش از ۱۰۰ نفر کشته شدند، لغو کرد. به گزارش الجزیره، بخش استیناف دیوان حکم دادگاه بدوی را که ماه گذشته سهمیه‌ها را بازگردانده بود، رد کرد. امین‌الدین، دادستان کل به خبرگزاری فرانسه گفت: «دیوان عالی اعلام کرده است که حکم دادگاه غیرقانونی است.» وی افزود که ۵درصد مشاغل خدمات ملکی به فرزندان آسیب‌دیدگان جنگ استقلال و ۲درصد برای سایر رده‌ها اختصاص خواهد داشت. پیش از این ۳۰درصد مشاغل به بستگان آسیب‌دیدگان جنگ اختصاص داشت. دولت نخست‌وزیر، شیخ حسینا در سال۲۰۱۸ سیستم سهمیه‌بندی را لغو کرد؛ اما دادگاه بدوی آن را در ماه گذشته بازگرداند که باعث اعتراضات مرگبار و سرکوب دولتی متعاقب آن شد. این حکم پس از هفته‌ها تظاهرات -که عمدتا توسط دانشجویان رهبری می‌شد - علیه سیستم سهمیه‌بندی که آنها معتقدند تبعیض‌آمیز است، صادر می‌شود. معترضان استدلال کردند که سیستم سهمیه‌بندی به نفع حامیان نخست‌وزیر شیخ حسینا است که حزب عوامی لیگ او رهبری جنبش استقلال را بر عهده داشت و گفتند که باید با یک سیستم مبتنی بر شایستگی جایگزین شود.
  • روز اعتراف پلیس مخفی

    دنیای‌اقتصاد: پس از ترور ترامپ، انتقادها از سرویس مخفی آمریکا بالا گرفته است؛ به‌گونه‌ای‌که به کیمبرلی چیتل، رئیس آن، لقب چی‌توز داده‌اند. درحالی‌که ترامپ پس از ترور، از اینکه تیم سرویس مخفی جانشان را به خطر انداخته بودند، تشکر کرده بود؛ اما حالا خود جزو منتقدان شده است. در پی این تغییر آشکار، یک سخنگوی سرویس مخفی آمریکا گفت که این سرویس طی دو سال گذشته درخواست‌های تیم رئیس‌جمهور سابق، دونالد جی.ترامپ را رد کرده است؛ اگرچه او گفت که این درخواست‌ها شامل تجمع اخیر در پنسیلوانیا نمی‌شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این برای اولین‌بار است که سرویس مخفی آمریکا اذعان می‌کند که درخواست‌های رئیس‌جمهور سابق را رد می‌کرده است.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    اولین برنامه‌ای که الجزیره از طریق آن بینندگان را هدف قرار داد و قطر از آن سود برد، برنامه و دستور کاری «پان عربی» بود که ۷۳.۳درصد آن از الجزیره پخش می‌شد. العوویفی بیان می‌کند که به نظر می‌رسد ناسیونالیسم عربی عامل وحدت‌بخش این کانال است؛ به‌طوری‌که روزنامه‌نگاران الجزیره عمدتا عرب معرفی می‌شوند و این شبکه با استفاده از ادبیاتی مانند «ملت عرب» و «همبستگی عربی» همراه با پوشش مبارزات ناسیونالیستی علیه صهیونیسم و استعمار از ناسیونالیسم عربی حمایت می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر