شماره روزنامه ۶۱۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۲۰

  • دومینوی شناسایی فلسطین در اروپا

    دنیای اقتصاد: اروپایی‌ها یکی یکی به جرگه کشورهایی می‌پیوندند که دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. «اوموت اوراس» و «استفن کیلین» در گزارش ۲۸مه در الجزیره (که همواره به‌روزرسانی می‌شد) نوشتند، اسپانیا یکی از کشورهایی است که دولت فلسطین را مورد شناسایی قرار داد. به دنبال این اقدام، «اسرائیل کاتز»، وزیر امور خارجه اسرائیل، سانچز نخست‌وزیر اسپانیا را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت که او «شریکی برای تحریک نسل‌کشی» یهودیان است. کاتز در پستی در ایکس، سانچز را به‌دلیل شناسایی رسمی فلسطین و اخراج نکردن وزیر کار و سیاست اجتماعی اسپانیا (یولاندا دیاز) که از شعار «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» استفاده کرد، مورد سرزنش قرار داد. هفته گذشته اسپانیا، همراه با نروژ و ایرلند فلسطین را به رسمیت شناختند.
  • گسترش قحطی و گرسنگی در غزه

    دنیای اقتصاد: جریان کمک‌ها به غزه در ماه مه به حدی کاهش یافته است که مقامات بشردوستانه می‌گویند عملیات‌های آنها در خطر تعطیلی قرار دارد و اینکه خطر قحطی گسترده‌تر از همیشه است. «ایمی شوئنفلد واکر» و «النا شائو» در گزارش ۲۷مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، ورود کامیون‌های کمک‌رسانی از طریق گذرگاه‌های جنوبی غزه، جایی که بیشترین کمک‌ها از زمان آغاز جنگ به آنجا رسیده است، از زمانی که اسرائیل درگیری‌های خود را در شهر جنوبی رفح گسترش داد، تقریبا متوقف شد. در شمال غزه، مبادی ورودی جدید، مقادیر اندکی از کمک‌های حیاتی را برای رسیدن به افرادی که ماه‌هاست بیشتر در معرض خطر قحطی بوده‌اند، امکان‌پذیر کرده است. اما این کمک‌ها برای حمایت از جمعیت غزه کافی نیست و اکثر آنها نمی‌توانند به مناطق مرکزی و جنوبی که اکثریت مردم به تازگی در اثر جنگ آواره شده‌اند، برسند.
  • «عصر جدیدی» در کار نیست

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری چین و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه وعده «عصر جدید» مشارکت را دادند، کارشناسان عمق رابطه بین دو قدرتمندترین رقیب ایالات متحده و تاثیر اقتصادی آن را زیر سوال می‌برند. به گزارش الجزیره، چین و روسیه روابط طولانی و پیچیده‌ای دارند. فرض بر این است که دو قدرت بزرگ که در کنار یکدیگر قرار دارند، هر کدام دارای خشکی پهن پیکر، مناطقی با آب و هوای مختلف و مرز مشترک طولانی بین‌المللی هستند که آنها را متحدان طبیعی کرده است؛ درحالی‌که از لحاظ تاریخی چنین نبوده است، اما اکنون، پس از دهه‌ها رقابت، سرانجام این دو در مواجهه با تحریم‌های غرب علیه روسیه به هم نزدیک شدند.
  • شکست پروژه ماهواره‌ای کره‌شمالی

    دنیای‌اقتصاد: کره‌شمالی که پیش‌تر از قصد خود برای پرتاب یک ماهواره تجسسی به مدار زمین خبر داده بود، اعلام کرد این پرتاب با شکست مواجه شده و راکت حامل ماهواره در مراحل اولیه پرتاب منفجر شده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، کره‌شمالی اعلام کرد پرتاب آزمایشی یک ماهواره تجسس نظامی این کشور به‌دلیل انفجار موتور جدید راکت، شکست خورده است. این در حالی است که ساعاتی قبل کره‌جنوبی و ژاپن از پرتاب یک شیء ناشناس شبیه به موشک بالستیک توسط کره‌شمالی در مسیر دریای زرد خبر داده و به شهروندان خود در آن منطقه توصیه کردند که پناه بگیرند. اداره ملی فناوری هوافضای کره‌شمالی در بیانیه‌ای اعلام کرد علت شکست این پرتاب بروز اختلال در موتور جدیدی بوده که برای اولین‌بار در راکت این ماهواره به‌کار گرفته شده بود. پیونگ‌یانگ امروز اعلام کرده بود که تا چهارم ماه ژوئن، قصد دارد یک ماهواره به فضا پرتاب کند؛ اقدامی که اگر با موفقیت همراه می‌شد، دومین ماهواره تجسسی کره‌شمالی را در مدار زمین قرار می‌داد.
  • بمب‌های خوشه‌ای اوکراین در لوهانسک

    دنیای‌اقتصاد: شهر لوهانسک در شرق اوکراین که تحت کنترل روسیه است، بارها مورد حملات هوایی قرار گرفته است. روسیه مدعی است که این حملات از سوی اوکراین با بمب‌های خوشه‌ای صورت گرفته است. به گزارش الجزیره، دو حمله هوایی در سه ساعت بامداد روز سه‌شنبه به دنبال حداقل سه حمله به لوهانسک و مناطق اطراف آن در هفته‌های اخیر توسط ارتش اوکراین انجام شد که عمدتا انبارهای ذخیره سوخت را هدف قرار دادند. لئونید پاسچنیک، فرماندار منطقه لوهانسک که از سوی روسیه منصوب شده است، گفت که اولین حمله در حدود ساعت ۹شب (۱۸:۰۰ به وقت گرینویچ) با مهمات خوشه‌ای انجام و در نتیجه این حمله آتش‌سوزی شد. وی گفت: «اطلاعات درباره تلفات در دست بررسی است.» اوکراین و روسیه به‌دلیل استفاده از مهمات خوشه‌ای در میدان نبرد مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. این بمب‌ها به‌دلیل اینکه خطرات طولانی مدت برای غیرنظامیان دارد، توسط بسیاری از کشورها ممنوع شده است. ایالات متحده که مهمات خوشه‌ای اوکراین را تامین می‌کند، گفته است که این مهمات به‌طور موثر توسط اوکراینی‌ها در ضدحمله خود علیه روسیه استفاده می‌شوند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    برخی از گروه‌های اخوانی به لحاظ مالی از سوی قطر حمایت می‌شوند از جمله گروه مبارزان اسلامی لیبی و آن تیپ به‌اصطلاح «۱۷ فِراری» و شبه‌نظامیان راف‌الله السحاتی. علاوه بر این، در آغاز بحران خلیج‌فارس در سال۲۰۱۷، این گروه چهارجانبه «سرایا الدفاع عن بنغازی» را معرفی کرد که ایدئولوژی مشابهی با القاعده دارد و با قطر مرتبط است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر