شماره روزنامه ۶۰۴۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۹ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۱۹

  • صدای نو از محافظه‌کاران

    دنیای اقتصاد: آمریکا اخیرا میزبان کنفرانس مهمی تحت عنوان «سیاست خارجی برای طبقه متوسط چگونه به نظر می‏رسد؟» بود. در این نشست که چهره‌های ارشد محافظه‌کاران حضور داشتند، صدای متفاوتی به گوش‌ها رسید؛ ظاهرا شعار «اول آمریکا» سیاست خارجی ایالات متحده را با تغییرات جدی مواجه خواهد کرد.
  • آمریکا آماده توافق دوجانبه با عربستان

    دنیای اقتصاد: به نظر می‌رسد که مدت‌ها پیش، قبل از حمله حماس در ۷اکتبر به اسرائیل، حرکت واقعی به سمت توافق عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان در حال افزایش بود. پاسخ وحشیانه اسرائیل در غزه پیشرفت در این گفت‌وگوها را متوقف کرد. اما دیپلمات‌های ارشد آمریکایی و سعودی پس از دیدار اخیر خود اذعان داشتند که توافق‌های دوجانبه آمریکا و عربستان که بخشی از توافق عادی‌سازی با اسرائیل بوده، «بسیار بسیار نزدیک» است. به گزارش سایت «realclearworld»، اینکه واشنگتن مشتاقانه این توافق را دنبال می‌کند، اکنون نشان می‌دهد که چقدر از اولویت‌های خود دور شده است. در عوض، واشنگتن باید روی دو تلاشی متمرکز شود که منافع آمریکا را ارتقا می‌دهد: «تضمین آتش‌بس در غزه قبل از تهاجم اسرائیل به رفح و عقب‌نشینی از خاورمیانه.» برای دستیابی به توافق عادی‌سازی، واشنگتن اساسا باید به ریاض رشوه بدهد. سعودی‌ها خواهان تضمین‌های امنیتی رسمی ایالات متحده، حمایت ایالات متحده از توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی و دسترسی به تراشه‌های کامپیوتری پیشرفته برای فناوری هوش مصنوعی هستند.
  • بدترین شب رفح

    دنیای‌اقتصاد: وزارت بهداشت غزه اعلام کرد، حمله هوایی رژیم صهیونیستی یکشنبه‌شب به یک کمپ موقت برای آوارگان فلسطینی دست‌کم ۴۰نفر را در رفح به شهادت رسانده است. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که هدف قرار دادن حماس مد نظرشان بوده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ارتش در بیانیه‌ای اعلام کرد که هواپیماهای اسرائیلی از «مهمات دقیق» در این حمله استفاده کرده‌اند و در حال بررسی گزارش‌هایی هستند مبنی بر اینکه بر اثر این حمله، چندین غیرنظامی در منطقه آسیب دیده‌اند.
  • جدایی بریتانیا از آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: در سال۲۰۱۶، بریتانیا به برگزیت و آمریکا به ترامپ رای دادند و موج پوپولیستی در داخل کشورشان را بازتاب دادند. هر دو کشور امسال با انتخابات مهمی روبه‌رو هستند؛ اما به نظر می‌رسد مسیرهای آنها متفاوت است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا تاریخ برگزاری انتخابات را که مردم بریتانیا مدت‌ها منتظر آن بودند، در اوایل تابستان تعیین می‌کند و ایالات متحده چند ماه بعد، شاهد انتخابات ریاست‌جمهوری مهمی است.تاریخ گویا قرار است دوباره تکرار شود، همانند آنچه در سال۲۰۱۶ اتفاق افتاد. انتخاباتی که سرنوشت دو کشور را عوض کرد. پیشگویان و تحلیلگران سیاسی ممکن است وسوسه شوند که نتایج انتخابات سراسری بریتانیا در ۴ژوئیه را برای مطالعه سرنخ‌های انتخابات ۵نوامبر آمریکا مورد بررسی قرار دهند.
  • بازی ظریف ترکمنستان در زمین افغان‌ها

    الدانیز گوسینوف/ تحلیلگر مجله دیپلمات ترجمه: محمدحسین باقی
    اعزام هیات‌های اخیر از سوی رژیم طالبان به ترکمنستان بر گرم شدن قابل توجه روابط بین دو کشور تاکید می‌کند. در ۱۵مارس۲۰۲۴ (۲۵اسفند۱۴۰۲)، کارگران ترکمنستان قرار بود به مدت سه‌ماه برای کار روی خط لوله «تاپی» (TAPI) وارد افغانستان شوند. به گفته مقامات افغان، ترکمنستان نیز موافقت کرد که برای اجرای این پروژه خط اعتباری ارائه کند. ترکمنستان با داشتن مرز طولانی با افغانستان، به‌شدت به منابع آبی که از قلمرو همسایه خود سرچشمه می‌گیرد، متکی است. ترکمنستان تعادل ظریفی بین حفظ بی‌طرفی سنتی خود و کاهش تهدیدهای امنیتی بالقوه افغانستان دارد. در پاسخ به این چالش‌ها، ترکمنستان به‌طور استراتژیک تصمیم گرفته است تا تعاملات دیپلماتیک خود با افغانستان را با هدف نفوذ بر طالبان و حفظ امنیت ملی خود افزایش دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر