شماره روزنامه ۶۲۱۸
|

رئیس جمهور موقت سوریه به عربستان رفت؛

احمد الشرع، رهبر دوفاکتوی سوریه که چندی پیش به‌عنوان رئیس دولت انتقالی و رئیس جمهور موقت معرفی شد، در اولین سفر خارجی خود پس از تصدی مسوولیت به عربستان سعودی رفت.

واکنش چین، کانادا و مکزیک به فرمان تجاری ترامپ؛

دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهوری ایالات متحده روز شنبه تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های سخت بر مکزیک، کانادا و چین را عملی و زمینه را برای یک جنگ تجاری بی‌‌‌ثبات‌‌‌کننده با بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایالات متحده فراهم کرد. پیش‌تر قرار بود تعرفه‌‌‌ها از روز سه‌‌‌شنبه آغاز شود. حالا اما با شروع جنگ تجاری،…

    دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • واکنش چین، کانادا و مکزیک به فرمان تجاری ترامپ؛

    جنگ جهانی تعرفه

    دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهوری ایالات متحده روز شنبه تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های سخت بر مکزیک، کانادا و چین را عملی و زمینه را برای یک جنگ تجاری بی‌‌‌ثبات‌‌‌کننده با بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایالات متحده فراهم کرد. پیش‌تر قرار بود تعرفه‌‌‌ها از روز سه‌‌‌شنبه آغاز شود. حالا اما با شروع جنگ تجاری، متحدان آمریکا از جمله کانادا و مکزیک گفته‌‌‌اند که مقابله به مثل خواهند کرد.
  • با سقوط اسد،‌زخم اختلافات ایدئولوژیک بین شورشیان سر باز کرده است

    ائتلاف نامقدس

    در دسامبر ۲۰۲۴، گروهی از شورشیان به رهبری «هیئت تحریرالشام» (HTS) بشار اسد را سرنگون و یک دولت موقت برقرار کردند. اکنون کشورهای خارجی در تلاشند تا رهبران دوفاکتوی سوریه را به سوی یک حکومت فراگیرِ عاری از انتقام‌جویی‌های فرقه‌ای و دور از اشکال افراطی اسلام‌گرایانه هدایت کنند. رهبر «هیئت تحریرالشام» و رئیس‌جمهور انتقالی سوریه یعنی «احمد الشرع» (که پیش ‌ازاین به نام «ابو محمد‌الجولانی» معروف بود) آشکارا از این نگرش پشتیبانی کرده است.
  • رئیس جمهور موقت سوریه به عربستان رفت؛

    الشرع در آغوش ‌بن‌سلمان

    احمد الشرع، رهبر دوفاکتوی سوریه که چندی پیش به‌عنوان رئیس دولت انتقالی و رئیس جمهور موقت معرفی شد، در اولین سفر خارجی خود پس از تصدی مسوولیت به عربستان سعودی رفت.
  • دیدار نتانیاهو با ترامپ

    بنیامین نتانیاهو، نخست‌‌‌وزیر اسرائیل برای گفت‌وگو با دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور ایالات‌متحده، درباره نوار غزه، گروگان‌‌‌های اسرائیلی دیروز یکشنبه ۱۴بهمن راهی واشنگتن شد.
  • احتمال تعویق دور دوم مذاکرات‌ آتش‌بس

    الجزیره: اما و اگرها درباره آغاز دور دوم مذاکرات آتش‌بس آغاز شده است. در حالی که وزیر خارجه قطر خبر از آغاز دور دوم مذاکرات طی امروز (دوشنبه ) می‌دهد اما الجزیره به نقل از خبرگزاری والا اعلام کرد که نخست‌وزیر اسرائیل، تصمیم گرفته تیم‌ مذاکره‌کننده خود را برای گفت‌وگو درباره مرحله دوم توافق آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها که قرار بود از دوشنبه (امروز) آغاز شود، به قطر نفرستد.
  • رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل انتخاب شد

    الجزیره: ژنرال «ایال زمیر» به‌عنوان رئیس جدید ستاد کل ارتش اسرائیل به جای هرتزی هالوی انتخاب شد که خدمت او در اوایل اسفندماه سال جاری به پایان می‌رسد.
    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • مصر نگران سرایت آتش تحولات سوریه است

    سیسی در سیبل

    دنیای‌اقتصاد: بلافاصله پس از اینکه شورشیان اسلام‌گرای تحریرالشام بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه را سرنگون کردند، هشتگی در شبکه‌های اجتماعی مصر به راه افتاد به این مضمون: «دیکتاتور! نوبت توست». این پیام برای عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر غیرقابل انکار بود. اما او چندان نیازی به این هشدار نداشت. «ویویان یی» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، از زمان سرنگونی رژیم اسد در ۸دسامبر۲۰۲۴ (۱۸آذرماه۱۴۰۳)، رهبران مصر با هوشیاری‌ای همراه با ترس رویدادهای سوریه را نظاره کرده‌اند و به خوبی می‌دانند که آتش انقلابی تمایل به گسترش دارد. هر دو کشور از زمان آغاز قیام‌های بهار عربی که در اواخر سال۲۰۱۰ آغاز شد و در سراسر خاورمیانه گسترش یافت، تاریخ پرتلاطمی داشته‌اند.
  • پرزیدنت در دور دوم از «مرد دیوانه» فاصله گرفته است

    مادورو در راه مذاکره

    اقدامات ترامپ در دور دوم در سیاست خارجی، تا حدی بقیه را گیج کرده است. اگر او در دور اول، نمایش «مرد دیوانه» را بدون کم و کاست اجرا کرد، در دور دوم سعی کرده است که از آن «دیوانه» فاصله بگیرد و سیاست نیز چاشنی اقدامات خود کند. شاهد این مدعا نیز می‌تواند تفاوت برخورد دولت بایدن و ترامپ با دولت مادورو باشد.
  • ترامپ شمشیر انتقام‌جوی خود را از نیام برکشید

    پاک‌سازی اف‌بی‌آی و دادگستری

    دنیای‌اقتصاد: اخراج دادستان و بازجویی از هزاران مامور اف‌بی‌آی، نشانی قوی از این موضوع است که رئیس‌جمهوری آمریکا، دولت خود را آماده کرده تا به مجازات دشمنان خود بپردازد. بر اساس اسناد داخلی و افراد آشنا با موضوع، دولت ترامپ قصد دارد پرونده هزاران نفر از ماموران اف‌بی‌آی را که در تحقیقات ۶ژانویه دخیل بودند بررسی کند و زمینه را برای یک پاک‌سازی احتمالی فراهم کند که بسیار فراتر از هدف قرار دادن ماموران درجه یک است.
  • «فتح» می‌گوید برای کنترل غزه آماده «درگیری» با حماس است

    ماموریت انتحاری تشکیلات خودگردان

    دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که دیروز شنبه ۱۳بهمن‌ماه مرحله دیگری از تبادل زندانیان فلسطینی با گروگان‌های اسرائیلی انجام شد، اما خبرهای دیگری به گوش می‌رسد که می‌تواند بحران جاری در غزه را از آنچه هست بدتر سازد. «شان ماتیوس» در گزارشی در «میدل ایست‌آی» فاش کرد که «تشکیلات خودگردان فلسطین» به ایالات متحده گفته است که آماده «درگیری» با حماس است اگر این بهای لازم برای به‌دست گرفتن قدرت در نوار غزه باشد. یک منبع فلسطینی به «میدل ایست‌آی» گفت: این طرح روز سه‌شنبه (۹بهمن‌ماه) در جریان نشستی در ریاض توسط «حسین الشیخ»، یک مقام ارشد فلسطینی که به‌عنوان جانشین «محمود عباس»، رئیس‌جمهور هشتاد‌ساله فلسطین معرفی شده است، به «استیو ویتکاف» ارائه شد.طرح تشکیلات خودگردان پیش‌بینی می‌کند که نوار غزه توسط کمیته‌ای اداره شود که اکثریت آن از خارج از این منطقه تحت کنترل است.
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • چگونه حذف قوانین دست و پاگیر در کشورها باعث رونق می شود؟

    شورش جهانی علیه مقررات

    شورش جهانی برای مقررات‌زدایی در بسیاری از کشورهای جهان، از آمریکا و اروپا تا هند و آرژانتین آغاز شده است. هدف این رویکرد، کاهش قوانین پیچیده و تشریفات اداری است تا فضای کسب‌وکار تسهیل شود و رشد اقتصادی شتاب بگیرد. دونالد ترامپ، خاویر میلی و رهبران دیگر کشورها با اصلاحات گسترده در تلاشند موانع قانونی را کاهش دهند. این روند در صورت اجرای صحیح می‌تواند موجب افزایش سرمایه‌گذاری، کاهش قیمت‌ها و رشد سریع‌تر اقتصادها شود. اما چالش اصلی این است که چگونه می‌توان بدون ایجاد آشفتگی، اصلاحات را به‌گونه‌ای پیش برد که هم آزادی اقتصادی افزایش یابد و هم ثبات و عدالت اجتماعی حفظ شود. از نگاه اکونومیست، برخی نگرانند که مقررات‌زدایی بی‌برنامه، منجر به تضعیف خدمات عمومی و ایجاد نابرابری‌های جدید شود. در مقابل، حامیان این سیاست با استناد به تجربه بریتانیا در دوران مارگارت تاچر و اصلاحات اقتصادی هند در دهه۱۹۹۰ تاکید دارند که مقررات‌زدایی درست می‌تواند به رشد اقتصادی پایدار منجر شود.
  • شروع کار وزیر حمل‌ونقل آمریکا با تراژدی همراه شد

    سقوط در منطقه پیچیده پروازی

    برخورد یک هواپیمای مسافربری با هلی‏کوپتر در فرودگاه واشنگتن، موجب کشته شدن همه مسافران و خدمه دو پرواز شده است. سی‏ان‏ان در گزارش روز جمعه خود گفت که تا لحظه تنظیم گزارش بیش از ۴۰جسد شناسایی شده است. همین خبرگزاری تاکید کرد که دو جعبه سیاه مربوط به پرواز نیز کشف شده است. هیات ملی ایمنی حمل‌ونقل که تحقیقات مربوط به برخورد چهارشنبه‌شب را هدایت می‌کند، گفت که داده‌های پرواز و ضبط‌کننده‌های صوتی هواپیما که به جعبه‌های سیاه معروف هستند، کشف شده‌اند. آژانس امیدوار است ظرف ۳۰روز گزارش اولیه را آماده کند. رئیس ‌اتحادیه کنترل‌کننده‌های ترافیک هوایی آمریکا می‏گوید که هنوز برای حدس‌زنی درباره یک علت زود است.
  • احمد الشرع، رئیس‌موقت دولت سوریه شد

    شورشی در کسوت رئیس‌جمهور

    روز چهارشنبه (۱۰ بهمن ‌ماه) چندین اعلامیه از سوی دمشق منتشر شد. «فرماندهی عملیات نظامی» اعلام کرد که قانون اساسی به حالت تعلیق درآمده، پارلمان منحل‌شده، جناح‌های نظامی شورشیان منحل شده و احمد الشرع به عنوان رئیس‌جمهور موقت معرفی شده است. «میدل ایست‌آی» در گزارشی در همین رابطه نوشت، الشرع که پیش از این به نام «ابومحمد الجولانی» شناخته می‌شد و وابسته به القاعده بود و در پایگاه شورشیان در استان ادلب برای خود دم و دستگاهی راه انداخته بود، کمتر از دو ماه پیش رهبری «هیئت تحریر‌الشام» را به عهده گرفت که منجر به سرنگونی دولت بشار اسد شد.
  • سومین مبادله از مرحله اول آتش‌بس ۴۲روزه روز پنج‌شنبه انجام شد

    غوغای آزادی در خرابه‌های غزه

    دنیای‌اقتصاد: اسرائیل و حماس در روز پنج‌شنبه (۱۱بهمن‌ماه) گروه جدیدی از گروگان‌ها و اسیران را مبادله کردند. «آدام راسگون»، «آرون باکسرمن» و دیگران در گزارشی در نیویورک‌تایمز ضمن روایت این مبادله می‌نویسند: «تبادل این زندانیان به هرج و مرج تبدیل شد؛ زیرا نیروهای حماس که صورت خود را پوشیده بودند تلاش می‌کردند جمعیتی از فلسطینی‌ها را که شعار می‌دادند کنترل کنند. این جمعیت قصد داشت نگاهی به اسرائیلی‌هایی بیندازد که در طول ۱۵ماه گذشته در دست حماس بودند.»
  • شهر مهم پوکروفسک در آستانه سقوط قرار گرفت

    دست برتر روسیه در جنگ

    روسیه در حال تصرف یک شهر مهم در اوکراین است. گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که نیروهای روسیه به آرامی حلقه‌های اطراف شهر پوکروفسک در شرق اوکراین را محکم می‌‌‌کنند، یک مرکز لجستیک کلیدی که خطوط اصلی تدارکات آن تقریبا سه سال پس از حمله مسکو به همسایه‌‌‌اش در معرض تهدید قرار دارد. به‌گزارش رویترز، درحالی‌‌‌که اوکراین سرسختانه از شهر دفاع می‌‌‌کند، محاصره یا سقوط آن می‌تواند روسیه را در موقعیتی قوی قرار دهد تا حملات خود را در چندین جهت در شرق انجام دهد و فشار بر کی‌یف را در یک مقطع حساس در جنگ افزایش دهد.
    پنجشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
  • جهت‏‌گیری سیاست خارجی آمریکا در دولت دوم ترامپ با ابهام مواجه‏‌ است؛

    مخاطرات چرخش به ملی‌گرایی

    نشریه فارن‌افرز به مخاطرات بازگشت به ملی‌گرایی از سوی دولت جدید آمریکا پرداخته و معتقد است که این مساله می‌تواند ظرفیت آمریکا را برای ساختن عصر بین‌الملل‌گرایی تحت‌الشعاع قرار دهد و تعرفه و کنترل‌های صادراتی را بر اولویت‌هایی چون ایجاد شغل و رشد اقتصادی تحمیل کند.
  • وزیر خارجه ترکیه با یک معامله تسلیحاتی به عربستان رفت؛

    سفر ۶میلیارد دلاری فیدان به ریاض

    به گفته مقامات مطلع ترکیه‌ای، دولت این کشور امیدوار است به یک قرارداد دفاعی ۶میلیارد دلاری با عربستان سعودی دست یابد که می‌تواند منجر به خرید کشتی‌های جنگی، تانک و موشک توسط این کشور شود.
  • دادگاهی درواشنگتن به فرمان اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا شوک وارد کرد

    تعلیق دستور ترامپ برای فریز کردن کمک‏‏‌های فدرالی

    قاضی دادگاهی در واشنگتن چندی پیش از اجرایی شدن فرمان دونالد ترامپ در مورد متوقف کردن کمک‌‌‌های میلیارد دلاری دولت فدرال دستور تعلیق آن را صادر کرد. قرار است که هفته آینده دوباره در مورد این فرمان ترامپ تصمیم‌گیری شود. به گزارش خبرگزاری آلمان، آغاز ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با امضای فرمان‌‌‌های متعددی همراه بود.
  • راهنمای خودکشی برای سربازان کره‌‌‌شمالی

    منفجر کردن یک نارنجک در زیر چانه به جای دستگیر شدن، استفاده از یک سرباز همکار برای فریب پهپادهای تهاجمی، برداشتن زره بدن و کلاه ایمنی برای جلوگیری از کند شدن و حرکت سریع با پای پیاده، نوشتن بیعت با کیم جونگ اون، رهبر کره‌‌‌شمالی، اینها تاکتیک‌‌‌های ترسناک و تقریبا خودکشی سربازان کره‌‌‌شمالی است که از نوامبر برای دفع تهاجم اوکراین در منطقه مرزی کورسک در جنوب روسیه مستقر شده‌‌‌اند. به گزارش سی‌‌‌ان‌‌‌ان، بنابر گزارش سرویس‌‌‌های اطلاعاتی غربی، ۱۲هزار سرباز کره‌‌‌شمالی در کنار روس‌‌‌ها با اوکراینی‌‌‌ها جنگیده‌‌‌اند و تاکنون نیز از این تعداد، ۴هزار نفر کشته یا زخمی شده‌‌‌اند.
    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • همه طرف‌ها به دنبال حفظ آتش‌بس در لبنان و غزه هستند؛

    اجتناب از جنگ تمام‌عیار

    ده‌ها هزار فلسطینی آواره روز دوشنبه‌(۸ بهمن ماه) ساعت‌‌‌ها در حال حرکت به سمت خانه‌های خود در شمال غزه بودند، آن هم تقریبا ۱۶ ماه پس از آن حمله نظامی اسرائیل. دفتر رسانه‌ای حماس اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان غزه تا دوشنبه شب از بخش‌های جنوبی و مرکزی غزه بازگشته‌اند.
  • پکن دیگر رقیب اقتصادی واشنگتن نیست

    رویای رو به احتضار

    دنیای‌اقتصاد: زنان مجرد و متاهل در سرتاسر چین تماس‌های سردی از مقامات محلی دریافت می‌کنند که آنها را تشویق می‌کند تا قدم بردارند و فرزندان بیشتری داشته باشند. به نوشته مجله نیوزویک، اینها فقط یکی از اهداف جمعیت‌شناختی هستند که توسط سیاستگذاران پکن طرح شده‌اند که هدف نهایی‌شان بالا بردن نشانگرهای قدرت فراگیر ملی در مراحل اولیه جنگ تجاری طولانی‌مدت با ایالات متحده است.
  • سدی که ۳۰۰میلیارد کیلووات ساعت انرژی در چین تولید می‌کند

    پروژه عظیم «سه دره»

    دنیای‌اقتصاد: همه کنار بروید. سد «سه دره» در حال آغاز کار خود است. جدیدترین پروژه زیرساختی عظیم چین، در صورت تکمیل، بزرگ‌ترین سد برق آبی جهان در ارتفاعات فلات تبت در مرز با هند خواهد بود. «تیفانی می»، «ایزابل گیان» و «سوهاسینی راج» در گزارشی برای نیویورک تایمز نوشتند، چین می‌گوید که ایستگاه برق‌آبی «موتوئو» (Motuo) که در تبت در حال ساخته شدن است، کلید تلاش این کشور برای دستیابی به اهداف انرژی پاک است. پکن همچنین پروژه‌های زیرساختی را راهی برای تحریک اقتصاد کند چین و ایجاد شغل می‌داند. اما این پروژه نگرانی‌هایی را در میان فعالان محیط‌زیست و همسایگان چین ایجاد کرده است؛ به این دلیل که پکن درباره آن خیلی کم صحبت کرده است. منطقه‌ای که سد در آن ساخته می‌شود در معرض زلزله است. رودخانه تبت -یارلونگ تسانگپو- که روی آن سدی در حال ساخته شدن است، به برهماپوترای هند و جامونای بنگلادش می‌ریزد و نگرانی‌هایی را در این کشورها درباره امنیت آب ایجاد کرده است.
  • سفر وزیر خارجه ترکیه به عربستان

    آناتولی: هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه و فیصل بن‌فرحان، همتای عربستانی‌ وی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی دیروز سه‌شنبه (۹بهمن‌ماه) دیدار و گفت‌وگو کردند.
    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • بمب ساعتی مشکلات مالی روسیه چه زمانی می‏‌ترکد؟

    نقش «بودجه سایه» در راهبرد کرملین

    از زمان حمله تمام‌عیار مسکو به اوکراین در سال ۲۰۲۲، اقتصاد روسیه از انتظارات فراتر رفته است. چهره اقتصاد این کشور اگر گلگون نباشد، کریه و ویران‌شده هم نیست. به گزارش سی‌ان‌ان، سال گذشته، اقتصاد جنگی روسیه احتمالا سریع‌تر از ایالات متحده و همه اقتصادهای بزرگ اروپایی رشد کرد. بیکاری به پایین‌ترین حد خود رسیده است و اگر بودجه دفاعی هزینه‌های دیگر را محدود کرده باشد، این فقط موقتی است.
  • ترامپ از طرح جنجالی خود برای غزه گفت

    انتقال یک‌میلیون نفر به اردن و مصر

    رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور تازه آمریکا به‌دنبال انتقال فلسطینی‌‌‌‌‌‌ها از غزه است. این تازه‌‌‌‌‌‌ترین طرح رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات‌متحده است. دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور آمریکا روز شنبه اعلام کرد؛ با پادشاه اردن در مورد ساخت مسکن و انتقال بیش از یک‌میلیون فلسطینی از غزه به کشورهای همسایه صحبت کرده‌است.
  • ترکش‌‌‌‌‌های مهاجرستیزی ترامپ به هندوستان رسید؛

    آغاز «دستور نهایی» برای اخراج

    خانواده با شیرینی مخصوصی از شیرخشک و کره به معبد پر زرق و برق در غرب هند رسیدند. این یک پیشنهاد ناامیدکننده برای امنیت پسرشان بود: او به‌‌‌‌‌تازگی وارد ایالات‌‌‌‌‌متحده شده بود، تنها چند روز قبل از روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ که وعده سرکوب شدید مهاجرت غیرقانونی را داده بود.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • اصلاحات عربستان سعودی به موسیقی ملی این کشور رسید؛

    هانس زیمر در استخدام بن‏‌سلمان

    یک مقام بلندپایه گفت که عربستان سعودی از آهنگ‌ساز برنده اسکار، هانس زیمر، خواسته است تا روی نسخه جدیدی از سرود ملی عربستان کار کند؛ زیرا این پادشاهی در نظر دارد که تغییرات را هم فرم هم لحاظ کند تا بیش از پیش دیگران را متوجه اصلاحات مد نظر بن‌سلمان کند.
  • آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای ترک قدس شرقی ۶ روز فرصت دارد

    اولتیماتوم اسرائیل به آنروا

    غزه از پس از آتش‌بس‌(روز یکشنبه ۳۰دی‌ماه) روزهای دلهره‌آوری را از سر می‌گذراند. تبادل زندانیان در حالی آغاز شده که کمک‌های امدادی هم به تدریج در حال ورود به این منطقه جنگ زده است. اما در سوی دیگر، اسرائیل عملیات «دیوار آهنین» را در جنین و کرانه باختری آغاز کرده است.
  • جمهوری‌‏خواهان به سمت اصلاح متمم۲۲ قانون اساسی آمریکا حرکت کردند

    ترامپ سه‏‌دوره‏‌ای؟

    اندی اوگلز، نماینده تنه‌سی، لایحه مشترکی را در کنگره ارائه کرده است که به‌دنبال اصلاح بیست‌ودومین متمم قانون اساسی ایالات متحده است که به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اجازه می‌دهد برای سومین دوره در کاخ سفید خدمت کند. به نوشته وب‌گاه مجله نیوزویک، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قبلا درباره نامزدی برای سومین دوره ریاست‌‌جمهوری شوخی کرده بود؛ چیزی که قانون اساسی ایالات متحده به‌دلیل متمم بیست‌ودوم اجازه نمی‌دهد.
  • آیا توافق‏‏‌نامه مشارکت راهبردی بین ارمنستان و آمریکا تهدیدی برای جمهوری آذربایجان است؟

    تعادل ژئوپلیتیک در قفقاز جنوبی

    امضای سند مشارکت راهبردی در واشنگتن بین «آرارات میرزویان»، وزیر امور خارجه ارمنستان و «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه دولت وقت بایدن را می‌توان تحولی غیرقابل پیش‌بینی و غیر‌منتظره تلقی کرد.