با دستور نیکلا سارکوزی به پلیس شبهنظامی
محاصره انبارهای سوخت فرانسه شکسته شد
تظاهرکنندگان خودرویی را در حومه پاریس به آتش کشیدند
گروه بینالملل - احسان ابطحی: دولت فرانسه با استفاده از نیروهای امنیتی، محاصره سه انبار سوخت توسط اعتصابکنندگان را شکست. این سه انبار سوخت بخش غربی فرانسه را تامین میکنند.
عکس: GETTY IMAGES
تظاهرکنندگان خودرویی را در حومه پاریس به آتش کشیدند
گروه بینالملل - احسان ابطحی: دولت فرانسه با استفاده از نیروهای امنیتی، محاصره سه انبار سوخت توسط اعتصابکنندگان را شکست. این سه انبار سوخت بخش غربی فرانسه را تامین میکنند. به گزارش بی.بی.سی، نیکلا سارکوزی، رییسجمهوری فرانسه به پلیس اجازه دادهاست تا محاصره همه انبارهای سوخت را که توسط اعتصابکنندگان به محاصره در آمدهاند، بشکند.
این در حالی است که کارگران بخش پالایشگاهی فرانسه، دیروز وارد هفتمین روز اعتصاب خود شدند. این کارگران با برنامه سارکوزی برای افزایش سن بازنشستگی مخالف هستند. سارکوزی قصد دارد تا سن بازنشستگی در فرانسه را از ۶۰ سال به ۶۲ سال افزایش دهد. او چنین استدلال میکند که به دلیل تغییرات جمعیتی و همچنین کسری بودجه بالای فرانسه چنین اقدامی ضرورت دارد. او همچنین تاکید میکند که چنین اقدامی باید در دیگر کشورهای اروپایی هم انجام شود. مخالفان و اعتصابکنندگان اما میگویند که بازنشستگی در سن ۶۰ سال یک حق مدنی بنیادی است که نسل پیشین فرانسه برای به دست آوردن آن مبارزاتی دشوار انجام دادهاست. این همه در شرایطی است که کسری بودجه و بدهیهای عمومی کشورهای اروپایی در ۷۰ سال گذشته در بدترین وضعیت خود به سر میبرد. همزمان رهبران دانشجویان فرانسه هم در آستانه نشست سنای فرانسه برای رایگیری در مورد قانون افزایش سن بازنشستگی در این کشور، خواستار تظاهرات بیشتر شدهاند.
کارگران بخش حمل و نقل پیشتر اعلام کرده بودند که تظاهرات خود را در روز چهارشنبه ادامه خواهند داد اما اپراتور قطارهای ملی فرانسه موسوم به SNFC تاکید کرد که دستکم نیمی از قطارهای آنها روز چهارشنبه-دیروز- به فعالیت خود ادامه میدهند. SNFC همچنین اضافه کرده بود که دو سوم قطارهای سریعالسیر فرانسه موسوم به TGV هم طبق برنامه از پیش تعیین شده حرکت میکنند. این در شرایطی است که سارکوزی تاکید کردهاست که برنامه خود برای افزایش سن بازنشستگی از ۶۰ سال به ۶۲ سال و همچنین سن بازنشستگی کامل از ۶۵ سال به ۶۷ سال را با قاطعیت دنبال خواهد کرد. این در حالی است که در سرتاسر فرانسه از هر سه پمپ بنزین یک پمپ بنزین سوخت تمام کرده است. همه ۱۲ پالایشگاهی که در فرانسه قرار دارند هم متاثر از اعتصاب هستند و فعالیتشان تحتالشعاع قرار گرفتهاست.
در همین حال بریس هورتفو، وزیر کشور فرانسه به پلیس شبهنظامی این کشور اجازه داد تا محاصره انبارهای سوخت فرانسه را بشکند. او گفت که به حق مردم فرانسه برای اعتراض احترام میگذارد، اما در عین حال تاکید کرد که این حق شامل ممانعت از کارگرانی که میخواهند کار کنند یا ارتکاب خشونت و تاراج نمیشود. این در حالی است که در شرایط عادی اقداماتی مانند آزادی گروگانها از جمله فعالیتهای پلیس شبه نظامی فرانسه به شمار میرود. در همین حال، در طول نیمه شب چهارشنبه، پلیس ضد شورش فرانسه موانع بر سر راه سه انبار سوخت را برداشت. با این همه اعتصابکنندگان در یکی از این انبارهای سوخت موانع را دوباره مستقر کردند.
در جنوب فرانسه، اتحادیههای کارگری راه انبار سوخت تراپیل که سوخت هواپیماهای نظامی و غیرنظامی در منطقه را تامین میکند، مسدود کردند. به گفته ناظران سیاسی به نظر میرسد اتحادیههای کارگری و دولت فرانسه در مورد انبارهای سوخت و مسدود کردن راههای منتهی به آن نوعی موش و گربه بازی به راه انداختهاند.
از سوی دیگر حدود ۳۰۰ کارگر اعتصاب کننده، در فرودگاه اصلی فرانسه، یعنی فرودگاه شارل دوگل پاریس، راههای منتهی به پایانه اصلی را مسدود کردند. آنها در مقابل ساختمان این پایانه رژه رفتند، سوت میزدند و پرچمهایی را که به همراه داشتند، تکان میدادند. دیروز همچنین از برخی مناطق گزارشهایی از درگیریهای پراکنده منتشر شد. در ساعات نخستین روز شنبه، برخی از خودروها در شهر لیون به آتش کشیده شدند و در شهرهای مولوز و مونبولیه در شرق فرانسه ناآرامیهایی گزارش شد.
وزیر کشور فرانسه ضمن محکوم کردن خشونتهای این کشور گفت که مجروح شدن ۶۰ افسر پلیس در جریان ناآرامیهای اخیر «غیرقابل قبول» است. در همین حال روز سهشنبه، اتحادیهها خواستار برگزاری ششمین روز اعتصابهای سراسری در فرانسه شدند، اعتصابهایی که از تعطیلات ماه سپتامبر آغاز شده است. این اعتصابها دیروز هفتمین روز خود را گذراند. بنابر اعلام وزارت کشور فرانسه، ۱/۱ میلیون نفر در تظاهرات شرکت کردهاند، در حالی که اتحادیه CGT شمار تظاهراتکنندگان را ۵/۳ میلیون نفر اعلام کرده است. با وجود اخلال در زندگی عادی مردم در سرتاسر فرانسه به نظر میرسد که اعتصابکنندگان هر روز بیشتر از روز قبل از حمایت مردمی برخوردار میشوند. یک نظرسنجی نشان میدهد که حدود ۷۱ درصد از مردم فرانسه از اعتصابکنندگان و تظاهراتکنندگان حمایت میکنند.
از سوی دیگر میزان محبوبیت سارکوزی هم همزمان با تلاش او برای مهار اعتصاب و تظاهراتکنندگان کاهش یافتهاست. براساس نظرسنجی موسسه BVA که طی روزهای ۱۵ و ۱۶ اکتبر -۲۳ و ۲۴ مهرماه- انجام شد، تنها ۳۰ درصد از فرانسویها عملکرد سارکوزی را مورد تایید قرار دادند. این در حالی است که تعداد فرانسویهایی که عملکرد رییسجمهوریشان را منفی یا بسیار منفی توصیف کردند، به ۶۹ درصد رسیده که از ماه سپتامبر تاکنون پنج درصد رشد داشتهاست.
ارسال نظر