گروه بین‌الملل- نفت‌خام وست تگزاس اینترمدیت پس از آنکه رکورد دیگری از خود بر جای گذاشت، دیروز به منطقه قیمتی ۱۱۰دلار در هر بشکه بازگشت. نفت خام سحرگاه روز جمعه برای نخستین بار در طول تاریخ به رقم بی‌سابقه ۲۱/۱۱۲دلار در هر بشکه در بورس نیویورک دادوستد شد. این بالاترین رقم ثبت شده برای نفت از سال ۱۹۸۳ ؛ یعنی ابتدای معاملات الکترونیک در بورس نیویورک است. افزایش ۵/۳دلاری قیمت نفت پس از آن رخ داد که گزارش‌های جدید دپارتمان انرژی ایالات متحده نشان دادند که میزان تقاضا برای بنزین به بالاترین میزان در ۱۰هفته اخیر رسیده است.

بنابر گزارش دپارتمان انرژی چشم‌انداز افزایش تقاضا برای بنزین در تابستان امسال در ایالات متحده بسیار بالا است. به گونه‌ای که انتظار می‌رود میزان تقاضای بنزین به بالاترین میزان در یک دهه اخیر برسد. سقوط مجدد نرخ برابری دلار در مقابل یورو و ین دیگر عامل تاثیرگذار در عبور قیمت نفت خام از ۱۱۲دلار بود. کاهش ارزش دلار موجب می‌شود تا سرمایه‌گذاران بین‌المللی به سوی بازارهای کالایی همچون نفت و طلا تمایل پیدا کنند. در همین حال خبرگزاری رویترز نیز از لندن گزارش داد که نفت برنت دریای شمال نیز در بورس نفت لندن رکورد جدیدی را از خود بر جای گذاشته است. بنابراین گزارش نفت برنت در این روز به قیمت ۹۸/۱۰۹دلار دادوستد شد. در همین حال نظرسنجی بلومبرگ نشان می‌دهد که قیمت نفت در هفته آینده کاهش خواهد یافت. در این نظرسنجی ۲۸ تحلیل‌گر و کارشناس انرژی مورد سوال واقع شده‌اند. ۵۴درصد شرکت‌کنندگان عنوان داشته‌اند که تا زمان نشست مشورتی اعضای اوپک در پایتخت ایتالیا قیمت‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. بقیه تحلیل‌گران اظهار داشتند که نفت‌خام در هفته آینده نوسانات اندکی خواهد داشت.

در همین حال دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از افزایش قیمت سبد نفتی این سازمان به بالای ۱۰۲‌دلار خبر داد. دبیرخانه‌ سازمان کشورهای صادرکننده‌ نفت (اوپک) در گزارش جدید خود عنوان کرد که سبد نفتی اوپک، متشکل از ۱۲ نوع نفت‌ خام، در آخرین روز مورد بررسی به سطح ۱۰۲‌دلار و ۳۸‌سنت رسیده که افزایشی معادل ۴۹‌سنت را تجربه کرده ‌است. قیمت سبد نفتی اوپک که تا مرز ۱۰۳‌دلار نیز افزایش پیدا کرده بود، در روزهای گذشته روند نزولی در پیش گرفته بود که اکنون بار دیگر به سطح ۱۰۲‌دلار بازگشته است.

سازمان اوپک که حدود ۴۰‌درصد از نفت‌ خام جهان را تامین می‌کند، ۱۵اسفند در وین به تصمیم‌گیری درخصوص سیاست‌های تولیدی خود در ماه‌های آینده پرداخت و اعضای این سازمان توافق کردند که با تثبیت تولید فعلی با وجود تقاضای مصرف‌کنندگان، همچنان شرایط بازار را در ماه‌های آینده به دقت زیر نظر داشته باشند.

این اولین نشست اوپک بود که در زمانی برگزار می‌شد که بازارهای جهانی با قیمت‌های بالای ۱۰۰‌دلار روبه‌رو بودند و این مساله فشار زیادی روی این سازمان وارد می‌کرد. پس از برگزاری این نشست نیز روند صعودی قیمت‌ها همچنان ادامه داشت و بهای سبد نفتی اوپک برای چندین روز متوالی رکوردشکنی کرد.

وزیران نفت اوپک در نشست خود در وین تصریح کردند که قیمت‌های اخیر با توجه به عواملی افزایش یافته‌اند که از کنترل آن‌ها خارج بوده است و مهم‌ترین این دلایل را کاهش ارزش‌دلار، تنش‌های ژئوپلیتیک و گمانه‌زنی‌ها دانسته‌اند که ارتباطی با میزان عرضه نفت نداشته است.

وزیران نفت کشورهای عضو سازمان اوپک در این بیانیه تاکید کردند نشست عادی بعدی در روز سه‌شنبه ۹ سپتامبر در وین برگزار خواهد شد.