گروه بین‌الملل- به رغم افزایش قیمت نفت که باعث ۲۰۰ واحدی شاخص سهام داوجونز در چهارشنبه شده بود، ترقی ارزش سهام کمپانی‌های فروشنده کالاهایی مانند برنج باعث شد تا سرانجام بازار را روز پنج‌شنبه با سود به پایان ببرد. به گزارش آسوشیتدپرس، از نیویورک، قیمت کالاها مانند برنج و نفت در روز چهارشنبه به اندازه کافی برای بازار درباره تورم نگرانی ایجاد کرده بود، به نحوی که باعث شد تمامی شاخص‌های سهام روز را با تنزل شدید سپری کردند، در روز پنج‌شنبه اما افزایش فروش کمپانی‌های فروشنده این کالاها باعث شد بازار تمرکز خود را بر سود این کمپانی‌ها معطوف کند و بنابراین روز پنج‌شنبه را متفاوت از چهارشنبه سپری کند.

بازار همچنین خبری درباره فروش خرده‌فروشان در ماه آوریل دریافت کرد که اگر چه چندان درخشان و امیدوارکننده نبود، اما آن اندازه که بازار انتظار داشت هم سیاه و ناخوشایند نبود.

با اینکه بازار در روز پنج‌شنبه توجه خود را بر وجه مثبت ترقی قیمت کالاها و در نتیجه سود کمپانی‌های فروشنده این کالاها کرد، عوامل منفی در بازار فعال بودند که باعث محدود شدن سود بازار شد. موسسات مالی و بانکی در روز بدی هستند، با اعلام ضرر بانک سوئیس نگرانی‌های بازار درباره وضع سلامت این بخش هنوز سر جای خود باقی است. برخی از فعالان بازار در این باره می‌گویند: با شرایط فعلی حدس ما این است که اوضاع بد این بخش برای همیشه نخواهد ماند. آلفرد گلدمن یکی از استراتژیست‌های بازار هم خوش‌بینانه گفت: اقتصاد در چهار ماه آینده از کسادی نسبتا طولانی خود به‌در خواهد آمد و سهام هم ترقی خوب خود را آغاز خواهد کرد.

چشم‌انداز و تصویر روشنی که در‌حال‌حاضر وجود دارد، گزارش اشتغال است. روز پنج‌شنبه اداره کار ایالات متحده طی گزارشی درباره نرخ بیکاری و اشتغال هفته قبل گفت، تعداد درخواست بیمه بیکاری ۱۸۰۰۰فرم کاهش یافته است که کاهشی فراتر از انتظار بازار را نشان می‌دهد و قطعا بازار را خوشحال می‌کند زیرا به معنای این است که جریان اقتصاد توانایی ایجاد مشاغل بیشتر را دارد.

شاخص سهام داوجونز ۵۲ واحد یا ۴۱/۰دصد به دست آورد و به واحد ۱۲۸۶۷ رسید. شاخص سهام استاندارد اندپورز ۵ واحد یا ۳۷/۰درصد ترقی کرد و به واحد ۱۳۹۸ رسید و شاخص تکنولوژی نزدک ۱۳ واحد یا ۵۲/۰درصد به‌دست آورد و به‌واحد ۲۴۵۱ رسید. سود کمپانی آلومینیوم آلوکا و نیز اکسون موبیل از عوامل رونق شاخص داوجونز بودند.

در ژانویه بازار سهام توکیو تحت تاثیر ضرر وال‌استریت، حضور کمپانی تویوتا و از طرف دیگر کاهش در بازار سهام شانگ‌های و بیم از تورم در چین دست به دست هم داد تا شاخص‌های مهم توکیو کاهش یابند. مقامات تویوتا اعلام کردند درآمد این کمپانی درسال جدید به‌دلیل افزایش ارزش ین درآغاز سال کاهش یافته است. اینکه تویوتا به‌دلیل افزایش ارزش ین ضرر کرده است، نگرانی بازار را درباره آسیب‌های ین مدتی جدی کرد و موجب ضرر بازار در روز جمعه شد. به‌این ترتیب شاخص سهام نیکی در روز جمعه ۲۸۸ واحد یا ۱/۲ درصد از دست داد و به‌واحد ۱۳۶۵۵ رسید. ضرر تویوتا از مهم‌ترین دلایل تنزل شدید نیکی بود. شاخص توپیکس هم ۳۱ واحد یا ۳/۲ درصد کاهش یافت و به واحد ۱۳۴۲ رسید.در اروپا هم شاخص FTSE لندن ۱۶/۰درصد ضرر کرد. داکس آلمان ۰۶/۰ درصد از دست داد و CAC - ۴۰ فرانسه ۳۹/۰درصد کاهش یافت.

در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل ین کاهش یافت. روز جمعه در توکیو هر دلار به ازای ۶۲/۱۰۳ ین معامله شد، حال آن‌که روز پنج‌شنبه هر دلار به ازای ۱۰۳۷۹ ین معامله شده بود.

نرخ برابر دلار در برابر یورو در روز جمعه به ازای هر یورو ۵۴۱۰/۱ دلار بود،‌روز پنجشنبه در نیویورک هر یورو به ازای ۵۳۳۲/۱ دلار معامله شده بود که نشان از افزایش اندک ارزش دلار دارد.