گروه بین‌الملل- تصمیم دولت ائتلافی لهستان به منظور افزایش سن بازنشستگی به ۶۷ سالگی با واکنش کارگران رو به رو شده است.

به گزارش یورو نیوز، جمعی از کارگران روز جمعه در شهر ورشو، پایتخت لهستان با برپایی تظاهرات خواهان همه‌پرسی بر سر این تصمیم شدند. با این همه دولت لهستان اصلاح قانون بازنشستگی را باید به تصویب پارلمان رساند و امیدوار است که مجبور به برپایی همه پرسی نشود. دولت ائتلافی، یک سوم اکثریت قوی را در میان ۴۶۰ کرسی پارلمان در اختیار دارد. بر اساس اصلاح پیشنهادی قانون بازنشستگی از سوی دولت، زنان می‌توانند با ۳۵ سال سابقه کار، زمان بازخرید و متعاقب آن میزان مستمری خود را انتخاب کنند. جانوسز کزاپینسکی، جامعه‌شناس لهستانی می‌گوید: «تمامی برآوردهای جمعیتی صورت گرفته حاکی است که طی ۲۰ سال آینده دیگر کسی برای حمایت از گروه در حال ازدیاد بازنشستگان کار نخواهد کرد. این مساله روشن است و یک دلیل قابل فهم اقتصادی برای تغییر سن بازنشستگی است.»

متوسط حقوق ماهانه هر کارگر در لهستان ۸۵۰ یورو است و هر کارگر مرد باید چهل سال کار کند. در صورتی که کارگر مرد در سن ۶۵ سالگی تقاضای بازنشستگی کند، ماهانه ۴۳۰ یورو مستمری دریافت خواهد کرد.

از سال ۲۰۰۴ میلادی که لهستان به اتحادیه اروپا پیوسته است، نزدیک به دو میلیون تن از شهروندان عمدتا جوان این کشور برای یافتن کار به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند.

در حال حاضر نرخ بیکاری در لهستان ۲۵ درصد است.