چتر حمایتی 800 میلیاردی برای حفاظت از یورو

وزیر دارایی بلژیک (وسط)، کمیسیونر امور اقتصادی و پولی اتحادیه اروپا اولی رهن(راست)، وزیر دارایی اسپانیا (چپ)- عکس:‌GETTY IMAGES

گروه بین‌الملل- روز جمعه وزرای دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق کردند چتر حمایتی از واحد پول مشترک این اتحادیه را به ۸۰۰ میلیارد یورو افزایش دهند.

این مبلغ ۳۰۰ میلیارد یورو بیشتر از توافق‌های قبلی است. به گزارش دویچه وله، پیشتر وزیران دارایی اتحادیه اروپا بر سر صندوق حمایتی ۵۰۰ میلیارد یورویی به توافق رسیده بودند که قرار بود دربرگیرنده ۲۰۰ میلیارد یورویی باشد که هم اکنون در اختیار کشورهای بحران‌زده قرار گرفته است. به این ترتیب آنچه تا کنون در مورد آن تصمیم گرفته شده راه‌اندازی صندوقی با ۳۰۰ میلیارد یوروی جدید بوده است که در نشست کپنهاگ تغییر کرد.

وزیر دارایی اتریش ابراز امیدواری کرد با افزایش موجودی چتر حمایتی یورو آرامش به بازارهای مالی بازگردد. آلمان تاکنون با این افزایش مخالفت می‌کرد.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان چند روز پیش گفته بود این کشور در تصمیم قبلی خود تجدیدنظر می‌کند و حاضر است با رساندن سقف کمک‌های مالی اتحادیه اروپا تا ۷۰۰ میلیارد یورو موافقت کند.

دولت آلمان متهم به فریب مالیات‌دهندگان

حزب سوسیال دموکرات آلمان دولت این کشور را متهم می‌کند که آگاهانه مالیات‌دهندگان آلمانی را در ارتباط با چتر حمایتی یورو فریب داده است.

یواخیم پوس، نایب رییس فراکسیون سوسیال دموکرات‌ها در پارلمان آلمان می‌گوید مرکل و وزیر دارایی او ولفگانگ شویبله از ابتدا می‌دانستند که چتر حمایتی افزایش پیدا می‌کند. او دولت آلمان را متهم می‌کند که ماه‌ها به مخالفت با این افزایش تظاهر کرده است. یواخیم پوس به مرکل و شویبله انتقاد می‌کند که شهروندان آلمان و حتا همکاران خود در دولت ائتلافی را «مضحکه کرده‌اند.»

جانشین رییس فراکسیون سوسیال دموکرات‌ها معتقد است وزیر دارایی مالیات‌دهندگان را در مورد میزان واقعی تعهدات مالی آلمان برای مقابله با بحران مالی چند کشور اروپایی فریب داده است. او تاکید می‌کند که افزایش سهم آلمان در چتر حمایتی یورو «بسیار چشمگیر و طولانی‌مدت» خواهد بود.

مخالفت اکثریت مردم با تصمیم دولت

یک نظر سنجی که به سفارش کانال دو تلویزیون آلمان (ZDF) انجام شده نشان می‌دهد که سه چهارم شهروندان این کشور با افزایش موجودی چتر حمایتی یورو مخالفند. برخی دیگر از کشورهای اروپایی، از جمله فرانسه معتقدند برای جلوگیری از سرایت بحران یونان به دیگر کشورهای جنوب اروپا لازم است میزان کمک‌ها تا یک هزار میلیارد یورو افزایش یابد.

ولفگانگ شویبله پس از نشست وزیران دارایی اتحادیه اروپا در کپنهاگ گفته است با افزایشی که روز جمعه (۳۰ مارس/ ۱۱ فروردین) در مورد آن توافق شد باید مشکلات کشورهای بحران‌زده حل شود. او اعتقاد دارد اگر کشورهایی چون ایتالیا، اسپانیا و پرتغال به وضعیت مالی خود نظم و انضباط ندهند هیچ چتری قادر به حمایت از آنها نخواهد بود.