گروه بین‌الملل- کانادا نخستین کشوری خواهد بود که از پیمان کیوتو درباره تغییرات جوی و گرمایش زمین خارج می‌شود.

اعلام رسمی این خبر به عهده پیتر کنت، وزیر محیط زیست کانادا بود.

به گزارش بی‌بی‌سی، کنت دلایل کشورش برای خروج از این پیمان را «ناکارآمدی آن برای کانادا» عنوان کرد و گفت که چون نمی‌تواند به تعهدات خود در این پیمان عمل کند، با جریمه‌هایی روبه‌رو می‌شود که برای کشورش «فلج‌ کننده» است. این عمل کانادا قانونی است و البته انتظارش هم می‌رفت. به این ترتیب کانادا نخستین کشوری می‌شود که از این پیمان به در آمده است.

پیمان کیوتو، در شهری به همین نام در ژاپن و در سال ۱۹۹۷ میلادی برای مقابله با گرمایش زمین بسته شد.

وزیر محیط زیست کانادا گفت: «[پیمان] کیوتو برای کانادا در گذشته اتفاق افتاده است.» برای همین ما از حق خود برای خروج از این پیمان استفاده می‌کنیم.»

او همچنین خبر داد که رسما این درخواست را به سازمان ملل ارائه خواهد کرد.

به گفته کنت، ماندن در پیمان کیوتو برای کانادا ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار هزینه دارد که برای هر خانواده کانادایی این رقم ۱۶۰۰ دلار می‌شود.

او این هزینه‌ها را ارثیه دولت «بی‌لیاقت لیبرال» خواند.

آمریکا و چین عضو پیمان کیوتو نیستند، دو کشوری که به گفته وزیر محیط‌زیست کانادا بیشترین گازهای گل‌خانه‌ای را تولید می‌کنند. به نظر او در این شرایط پولی که از جیب کانادا می‌رود به بهتر شدن محیط زیست کمکی نمی‌کند.

در آخرین ساعات اجلاس آب و هوایی دوربان در آفریقای جنوبی کشورهای شرکت‌کننده به توافقی دست یافتند که بعد از آن کنت چنین اظهاراتی را بیان کرد: «ما معتقدیم که با توافق جدید می‌توانیم شغل ایجاد کنیم و رشد اقتصادی باعث جلو رفتن ما می‌شود.»

در زمان روی کار بودن دولت لیبرال در کانادا، این کشور به پیمان کیوتو پیوست. اما نخست‌وزیر کنونی که از محافظه‌کاران است حاضر به مراعات شروط این پیمان نشد.

چهار سال پیش این کشور اعلام کرده بود که نمی‌تواند به آنچه که قول داده عمل کند.