تکل امباپه روی پای راست افراطی

«مارک لندلر» در گزارش دیروز دوشنبه در نیویورک تایمز نوشت، امباپه در مصاحبه با مجله «ونیتی فر» گفت که نگران این است که پیروزی انتخاباتی حزب راست افراطی «جبهه ملی» برای فرانسه چه معنایی خواهد داشت. درحالی‌که یک سال به انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده است، محتمل‌ترین نامزدهای این حزب، «جردن باردلا» و «مارین لوپن»، در نظرسنجی‌ها از همه رقبا پیشی گرفته‌اند. امباپه در این مصاحبه که با تیتر «آزادی، برابری، امباپه» منتشر شد گفت: «من می‌دانم وقتی این نوع افراد کنترل امور را به دست بگیرند، چه معنایی دارد و چه عواقبی می‌تواند برای کشورم داشته باشد.»

اظهارات او با واکنش‌های سریع لوپن و باردلا مواجه شد و بحثی را که در سراسر اروپا آشناست، دوباره در مورد اینکه آیا بازیکنان فوتبال باید وارد سیاست شوند یا به پاس‌ها و شوت‌ها بسنده کنند، شعله‌ور کرد. امباپه گفت: «ما شهروند هستیم. ما درست مثل بقیه حرف خودمان را می‌زنیم.» با این حال، در فرانسه، این بحث با این واقعیت تشدید می‌شود که این شهروند آشکارا مانند بقیه نیست. امباپه، پدیده فوتبال که در نوجوانی از حومه طبقه کارگر پاریس سر برآورد، فرانسه را در سال ۲۰۱۸ به قهرمانی جام جهانی رساند. او که اکنون ۲۷ساله است، یک گنجینه ملی محسوب می‌شود؛ استعدادی چنان ارزشمند که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور، از او التماس کرد که تیم باشگاهی‌اش، پاری سن ژرمن، را در سال ۲۰۲۲ به خاطر رئال مادرید رها نکند. (او دو سال بعد این کار را کرد.) در این مسیر، امباپه، که پدرش در کامرون متولد شده و مادرش اصالت الجزایری دارد، به نمادی از تنوع در فرانسه تبدیل شد. او همچنین تیم ملی فرانسه، ملقب به «آبی‌ها»، را رهبری می‌کند که آینه‌ای چند نژادی و چند قومیتی برای فرانسه مدرن است. این تصویری است که راست افراطی مدت‌هاست برای پذیرش آن تلاش می‌کند، اگرچه رهبران فعلی اش برای از بین بردن لکه نژادپرستی از حزب «اجتماع ملی» تلاش کرده‌اند.   نامزدی لوپن برای انتخابات ریاست‌جمهوری به دلیل محکومیت او به اختلاس که اکنون در حال تجدیدنظرخواهی است، در‌ هاله‌ای از ابهام قرار دارد. اگر او نتواند نامزد شود، انتظار می‌رود باردلا، رئیس حزب، به جای او نامزد شود.

  سایر رهبران «اجتماع ملی» اعتراضات شدیدتری را مطرح کردند.«جولین اودول»، قانونگذار، گفت که برای امباپه، به عنوان کاپیتان تیم، ایجاد تفرقه در کشور اشتباه است. اودول در گفت‌وگو با تلویزیون فرانسه از «فیلیپ دیالو»، مدیر فدراسیون فوتبال فرانسه، خواست که به امباپه بگوید در خط خودش بماند؛ امری که بعید به نظر می‌رسد. اودول مدعی یک استاندارد دوگانه شد.  در سال ۱۹۹۶، ژان ماری لوپن، بنیانگذار حزب و پدر مارین لوپن، هویت فرانسوی تیم را زیر سوال برد و گفت که «آوردن بازیکنان از خارج از کشور و نامیدن آنها به عنوان تیم ملی فرانسه، تصنعی است». همه اعضای آن تیم به جز یک نفر در فرانسه متولد شده بودند.

امباپه در فعالیت سیاسی خود، راه «زین‌الدین زیدان»، ستاره سابق فرانسوی، را دنبال می‌کند. زیدان که اصالت الجزایری دارد، از رأی‌دهندگان خواست تا در انتخابات سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۱۷، جناح راست افراطی را رد کنند.