بازگشت به تنظیمات کارخانه

 «جان‌ایریش» در گزارش خود برای رویترز نوشت، هشدار ایالات متحده – به‌عنوان بخشی از تلاش‌های غرب برای وادار کردن رهبران جدید سوریه به بازنگری در این اقدام - در دیداری بین «دانیل روبینشتاین»، فرستاده ایالات متحده و «احمد الشرع»، حاکم سوریه در روز چهارشنبه در کاخ ریاست‌جمهوری مشرف به دمشق ارائه شد. این مقام آمریکایی گفت: «این انتصاب‌ها کمکی به وجهه و شهرت آنها در ایالات متحده نمی‌کند.» یک مقام آگاه از مذاکرات گفت: وزرای خارجه فرانسه و آلمان («ژان نوئل بارو» و «آنالنا بائربوک») نیز در دیدار با الشرع در ۳ژانویه، موضوع جنگجویان خارجی را که به ارتش فراخوانده شدند، مطرح کردند. گروه مسلح الشرع یعنی «هیئت تحریرالشام»، عملیاتی را رهبری کرد که به سقوط بشار اسد انجامید. آنها اکنون تلاش می‌کنند تا نیروهای مسلح را بازسازی کند. رویترز در آن زمان گزارش داد که در اواخر سال گذشته، نزدیک به ۵۰انتصاب از جمله حداقل ۶جنگجوی خارجی، از جمله اویغورهای چینی و آسیای مرکزی، یک شهروند ترکیه، یک مصری و یک اردنی انجام گرفته است. یک منبع نظامی سوری گفت که به سه نفر درجه سرتیپی و حداقل به سه نفر دیگر درجه سرهنگ داده شده است.

«هیئت تحریرالشام» و گروه‌های متحد آن صدها جنگجوی خارجی را در صفوف خود دارند که در جریان جنگ داخلی ۱۳ساله این کشور از مناطق مختلف به سوریه آمده‌اند و بسیاری از آنها پیروان تفاسیر افراطی از اسلام هستند. در سیاست بین‌الملل معمولا جنگجویان خارجی را یک تهدید امنیتی مهم می‌دانند؛ زیرا گمان می‌کنند که برخی ممکن است پس از کسب تجربه در خارج از کشور به دنبال انجام حملات در کشورهای خود باشند. مقامات دولت جدید سوریه گفته‌اند که جنگجویان خارجی برای کمک به سرنگونی اسد فداکاری کردند و بنابراین، در آینده سوریه جایی خواهند داشت. آنها همچنین افزودند که ممکن است به این دسته از جنگجویان خارجی شهروندی اعطا شود. یک مقام آمریکایی و یک منبع غربی گفتند که دمشق انتصاب جنگجویان خارجی را این‌گونه توضیح می‌دهد که نمی‌توان آنها را به سادگی به خارج از کشور فرستاد؛ زیرا ممکن است با آزار و اذیت مواجه شوند و بهتر است آنها را در سوریه نگه دارند.

این مقام آمریکایی گفت که مقامات سوری همچنین توضیح دادند که این افراد به خلاص شدن سوریه از دست سلسله اسد کمک کردند و برخی از آنها بیش از ۱۰سال است که در این کشور به سر برده و به همین دلیل به بخشی از جامعه سوریه تبدیل شده‌اند. دیپلمات‌ها گفتند که ایالات متحده، کشورهای اروپایی و عربی، به‌ویژه مصر و اردن، با این انتصابات مخالفت کردند؛ زیرا این اقدامات می‌تواند سیگنال‌های دلگرم‌کننده‌ای برای جهادگران فراملی ارسال کند. کسانی که به سمت سرتیپ منصوب شدند، عبارتند از «عبدالرحمن حسین الخطیب»، شهروند اردنی و «عبدالعزیز داوود خدابردی»، شبه‌نظامی چینی اویغور، معروف به زاهد. زاهد فرماندهی نیروهای «حزب اسلامی ترکستان» در سوریه را برعهده دارد که به دنبال ایجاد یک کشور مستقل در بخش‌هایی از چین است و پکن آن را به‌عنوان یک گروه تروریستی یاد می‌کند. همچنین «علا محمد عبدالباقی»، مبارز مصری که در سال۲۰۱۳ از مصر فرار کرد و در سال۲۰۱۶ به اتهام تروریسم به‌طور غیابی به حبس ابد محکوم شد نیز در زمره کسانی است که به درجه بالا منصوب شدند.

«آرون زلین»، عضو ارشد موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گفت که منطق دمشق برای انتصاب جنگجویان خارجی در ارتش این است که آنها مورد اعتماد و وفادار هستند. اما حاکمان جدید سوریه در عین حال می‌خواهند از ایجاد مشکل در کشور یا در خارج توسط آنها جلوگیری کنند. زلین گفت: «شاید این یک راه میانه باشد که می‌تواند برای همه کارآمد باشد و امیدوارم هیچ اتفاقی در خارج از کشور رخ ندهد. اما آنها هم اکنون به نوعی بخشی از جامعه سوریه شده‌اند.» وی افزود: «اما تصور می‌کنم همچنان خطرات محلی و همچنین نگرانی‌هایی در سطح جهانی وجود خواهد داشت.»