انتظار می‌رود پس از پیروزی او، اولویت‌های آمریکا به سرعت تغییر کند.ترامپ که تغییرات آب و هوایی را به سخره می‌گیرد، همان‌طور که در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود انجام داد، قصد دارد ایالات متحده را از توافق‌نامه پاریس، یک پیمان بین‌المللی در سال۲۰۱۵ برای حفاظت از سیاره‌ای که رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده آن پیمان را «وحشتناک» نامیده است، خارج کند. این به آن معناست که ایالات متحده دقیقا در لحظه‌ای که دانشمندان می‌گویند کشورها باید به‌شدت و به سرعت آلودگی‌های منجر به گرما را کاهش دهند تا از بدترین عواقب ناشی از گرمای بیش از حد سیاره جلوگیری کنند، ایالات متحده از تعهد خود برای کاهش گازهای گلخانه‌ای صرف‌نظر خواهد کرد. این همچنین به این معنی است که این کشور که ثروتمندترین کشور جهان است، احتمالا برنامه‌های کمک مالی به کشورهای فقیر را کنار بگذارد. بر اساس توافق صورت‌گرفته، کشورهای ثروتمند جهان باید به کشورهای فقیر در جهت رفع گرمایش جهانی کمک کنند. کمک‌های مالی به کشورهای در حال توسعه محور مذاکرات سازمان ملل است که به عنوان COP۲۹ شناخته می‌شود و قرار است دو هفته به طول انجامد.

به جای دور شدن از سوخت‌های فسیلی، همان‌طور که ایالات متحده و تقریبا هر کشور دیگری در سال گذشته متعهد شدند، دولت آینده ترامپ به زودی در جهت مخالف حرکت خواهد کرد. ترامپ نقل قولی دارد با این مضمون: «عزیزم حفاری کن، حفاری»؛ که این موجب خواهد شد گاز بیشتری را ساطع کند. ایالات متحده در حال حاضر بزرگ‌ترین آلوده‌کننده جهان است. مایرون ایبل، کارشناس ارشد سابق موسسه Competitive Enterprise، یک سازمان تحقیقاتی محافظه‌کار که در تیم انتقالی اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ حضور داشت، گفت: «ما دیگر نگران انتشار گازهای گلخانه‌ای نخواهیم بود.» او افزود: «ایالات متحده تحت دولت ترامپ جهان را به سوی آینده‌ای بهتر هدایت خواهد کرد و هر چه زودتر همه این موارد را درباره کاهش گازهای گلخانه‌ای فراموش کنید، بهتر است.»

ترامپ تا ۲۰ژانویه روی کار نخواهد آمد؛ اما به نظر می‌رسد بازگشت قریب‌الوقوع او و تنش‌های ژئوپلیتیک گسترده‌تر در COP۲۹ حتی قبل از شروع آن، شتاب بیشتری گرفته است. رهبران کمیسیون اروپا، آلمان، فرانسه، برزیل، چین، هند، آفریقای جنوبی، ژاپن، استرالیا و پاپوآ گینه نو به همراه جو بایدن از حضور در این مراسم صرف‌نظر کردند. سرمایه‌داران بزرگ، از جمله روسای بانک‌های آمریکا، بلک راک، استاندارد چارترد و دویچه بانک نیز همین‌طور هستند. نمایندگان دولت بایدن در باکو اکنون دارای قدرت زیاد نیستند و اهرم فشار کمی بر هر معامله‌ای دارند. کشورها امیدوار بودند که شاهد تزریق میلیاردها یا حتی تریلیون‌ها دلار برای انرژی پاک و سازگاری با آب و هوا باشند؛ اما اکنون دستیابی به آن دشوارتر شده است. اعتماد به آمریکا به‌عنوان یک شریک قابل توجه در مسیر مبارزه با تغییرات آب و هوایی نیز کمتر شده است.

دکتر پائوللی لوترو، سفیر ساموآ که رهبری ائتلاف کوچکی از کشورهای جزیره‌ای را بر عهده دارد، گفت: «ما تجربه‌ای از دوره اول دولت ترامپ داریم، زمانی که او ایالات متحده را از توافق پاریس خارج کرد. اگر قرار باشد دولت دوم او همین‌طور باشد، پس ما به‌شدت نگران هستیم.» سناتور بن کاردین، دموکرات ایالت مریلند که ریاست کمیته روابط خارجی را بر عهده دارد، گفت که رهبران جهان حق دارند مضطرب باشند. او افزود: «دونالد ترامپ رهبری آمریکا در صحنه جهانی را مجددا به‌دست خواهد گرفت و برای کمک به صنعت سوخت‌های فسیلی انعطاف بیشتری به خرج خواهد داد.»