۵۰کودک بر اثر نسلکشی اسرائیل یکجا جان باختند
قتلعام وحشیانه در غزه
«تامر قرموت» استادیار سیاست عمومی در موسسه تحصیلات تکمیلی دوحه، به الجزیره گفت که رویدادهایی که در شمال غزه اتفاق میافتد «نشانهای از آغاز مرحله جدیدی از مهندسی جمعیتی و جغرافیایی نوار غزه است.» او گفت که اسرائیل «مردم را آواره میکند، مناطق خاصی را – به ویژه در شمال- خالی میکند و غزه را به گِتو [یعنی مناطق اقلیتنشین یا تقریبا خالی از سکنه] تبدیل میکند.» این استاد دانشگاه دوحه افزود: «اسرائیل آشکارا از ایالات متحده برای ورود به مرحله دوم جنگ که برنامههای به اصطلاح «روز بعد» است، چراغ سبز دارد.» به گفته قرموت: «ما در رسانههای اسرائیل میخوانیم و میشنویم که میخواهند مردم را بازرسی و برخی مناطق جغرافیایی را خالی از سکنه کنند. سپس آن را به مناطق حائل تبدیل کنند و احتمالا در مقطعی ساکنان شهرکهای [غیرقانونی اسرائیل] بازخواهند گشت.» وی افزود: «وحشتناک است که این اتفاق تحت نظارت جامعه بینالمللی رخ میدهد.»
«طارق ابوعزوم» هم در الجزیره به جنبه دیگری از بحران در شمال غزه پرداخت. او نوشت، مرحله سوم کارزار واکسیناسیون فلج اطفال از دیروز شنبه ۱۲آبانماه در شمال غزه آغاز شد. او نوشت: «منظور ما از شمال غزه در حال حاضر شامل جبالیه، شهرک بیت لاحیه یا بیت هانون نمیشود. ما فقط درباره شهر غزه صحبت میکنیم که اخیرا خانوادهها از مناطق جنگ و درگیری در شمال به آن فرار کردهاند.» به گفته ابوعزوم «ما انتظار داریم که این کمپین توسط ۲۱۶تیم در ۱۰۶سایت ثابت در سراسر شهر غزه ارائه شود.» سازمان بهداشت جهانی با همکاری یونیسف و شرکای اصلی در منطقه شمال غزه واکسیناسیون کودکان را آغاز خواهد کرد. انتظار میرود این کمپین دستکم ۱۰۰هزار کودک فلسطینی را تحت پوشش قرار دهد. با این حال، اگرچه اسرائیل اجازه واکسیناسیون را میدهد، اما کودکان در جبالیه، بیت لاحیه و بیت هانون در طول این کمپین، از واکسیناسیون محروم خواهند شد.
بیبیسی به نقض بی طرفی در غزه متهم شد
«بیبیسی» از سوی بیش از ۱۰۰نفر از کارکنان خود متهم شده که در گزارشهای خود از جنگ غزه به اسرائیل «پوشش مطلوبی» داده و به نفع این رژیم کار کرده و از فقدان «خبرنگاری دقیق مبتنی بر شواهد» انتقاد کرده است. در نامهای که روز جمعه به «تیم دیوی»، مدیر کل پخش تلویزیون و «دبورا تورنس» مدیر اجرایی آن ارسال شد، آمده است: «اصول روزنامهنگاری اولیه درباره پاسخگویی اسرائیل بهخاطر اقداماتش وجود ندارد.» در این گزارش که اولینبار توسط روزنامه ایندیپندنت در روز جمعه گزارش شد، آمده است که امضاکنندگان شامل بیش از ۱۰۰کارمند ناشناس بیبیسی و بیش از ۲۰۰نفر از صنعت رسانه و همچنین مورخان، بازیگران، دانشگاهیان و سیاستمداران بودند.
در این نامه آمده است: «عواقب پوشش ناکافی قابل توجه است. هر گزارش تلویزیونی، مقاله و مصاحبه رادیویی که نتوانسته ادعاهای اسرائیل را به چالش بکشد، فلسطینیان را بهطور سیستماتیک اهریمنی جلوه داده است.» امضاکنندگان از بیبیسی خواستند تا تعهدات حرفهای و رسانهای خود را اجرا کند، از جمله «تکرار اینکه اسرائیل به خبرنگاران خارجی اجازه دسترسی به غزه را نمیدهد. شفافسازی در زمانی که شواهد کافی برای حمایت از ادعاهای اسرائیل وجود ندارد. شفافسازی درباره اینکه اسرائیل عامل و مرتکب اصلی است حتی در قبل از اکتبر ۲۰۲۳ و به چالش کشیدن دولت و ارتش و نمایندگان اسرائیل در تمام مصاحبهها.» در این نامه آمده است که سازمانهای رسانهای بریتانیا مانند بیبیسی، آیتیوی و اسکای «از سطح بالایی از اعتماد عمومی برخوردارند» و «وظیفه دارند بدون ترس از شواهد پیروی کنند.»
در این نامه همچنین اشاره شده است که بیبیسی «با حق اشتراک تامین مالی میشود و فرسایش استانداردهای سرمقالهاش بیطرفی و استقلال آن را در معرض خطر جدی قرار داده است.» نوامبر گذشته، بیش از یکماه پس از آغاز جنگ اسرائیل در غزه، هشت روزنامهنگار مستقر در بریتانیا که در بیبیسی کار میکردند، نامهای به الجزیره نوشتند و گفتند که بیبیسی در «معیار دوگانه در نحوه دیده شدن غیرنظامیان» مقصر است؛ اما در گزارش خود از جنایات جنگی ادعایی روسیه در اوکراین «تزلزلناپذیر» است.
یکی از نویسندگان به الجزیره گفت: «این سازمان نماینده ما نیست. برای من و قطعا برای رنگینپوستان، آشکارا میتوانیم ببینیم که زندگی برخی از غیرنظامیان ارزشمندتر از دیگران است و نوعی سلسلهمراتب در بازی وجود دارد.» بیبیسی اما از پوشش خود درباره جنگ غزه دفاع کرده است. بر اساس گزارشهای رسانههای بریتانیا در روز جمعه، سخنگوی بیبیسی گفت: «وقتی اشتباه میکنیم یا در نحوه گزارشدهی تغییراتی ایجاد میکنیم، شفاف هستیم.» این سخنگو افزود: «ما همچنین با مخاطبان خود درباره محدودیتهای گزارشهایمان از جمله عدم دسترسی به غزه و دسترسی محدود به بخشهایی از لبنان و تلاشهای مستمر برای وارد کردن خبرنگاران به آن مناطق، کاملا شفاف هستیم.»