در حال حاضر، چین تقریبا تمام منابع جهانی این مواد را تولید می‌کند. محدودیت‌های جدید تسلط چین بر بازار را تقویت می‌کند. از اول اکتبر، صادرکنندگان باید ردیابی دقیق و گام به گام نحوه استفاده محموله‌‌‌های فلزات کمیاب در زنجیره تامین غرب را به مقامات ارائه کنند. این امر به پکن اختیارات بیشتری داده است که شرکت‌های خارج از کشور منابع کمیاب را دریافت نکنند. چین همچنین مالکیت شرکتی بیشتری بر استخراج و تولید فلزات پیدا می‌کند. در معامله‌‌‌ای که تقریبا هیچ توجهی در خارج از کشور به خود جلب نکرد، دو پالایشگاه خاک‌‌‌های کمیاب خارجی در چین توسط یکی از سه شرکت دولتی که از پیش پالایشگاه‌‌‌های دیگر را در چین اداره می‌‌‌کرد، خریداری شد.

اقدامات اخیر پکن برای به عهده گرفتن مسوولیت زنجیره تامین شامل سایر عناصر شیمیایی غامض است که تولیدکنندگان نیمه‌هادی نیز به آنها نیاز دارند. در ۱۵ سپتامبر، وزارت بازرگانی چین صادرات آنتیموان، ماده‌‌‌ای که در نیمه‌هادی‌‌‌ها، مواد منفجره نظامی و سایر تسلیحات استفاده می‌شود، را محدود کرد. سال گذشته، این وزارتخانه کنترل صادرات را بر دو عنصر شیمیایی دیگر، گالیوم و ژرمانیوم که برای ساخت تراشه‌‌‌ها نیز موردنیاز بودند، اعمال کرد. مقامات امنیت ملی، جریان اطلاعات در مورد خاک‌‌‌های کمیاب را محدود کرده‌‌‌اند. آنها استخراج و تصفیه زمین‌‌‌های کمیاب را به عنوان اسرار دولتی نامیده‌‌‌اند. ماه گذشته وزارت امنیت کشور چین اعلام کرد که دو تن از مدیران صنایع کمیاب به دلیل درز اطلاعات به خارجی‌‌‌ها به ۱۱ سال زندان محکوم شده‌‌‌اند.

این مواد میدان نبرد گسترده‌‌‌تر بین چین و ایالات متحده بر سر فناوری پیشرفته، از جمله نیمه‌هادی‌‌‌های مورد استفاده برای هوش مصنوعی هستند. هر یک از طرفین در حال اعمال کنترل‌‌‌های صادراتی بر قطعاتی است که تولید می‌کنند، در حالی که در تلاش هستند زنجیره‌‌‌های تامین را در داخل یا خارج از کشور با متحدان مورد اعتماد توسعه دهند. در بیانیه کاخ سفید در ماه گذشته آمده است: «اقدامات چین بازار فرآوری و پالایش مواد معدنی کلیدی را تحت‌‌‌الشعاع قرار داده است و ایالات متحده و متحدان و شرکای ما را در برابر شوک‌‌‌های زنجیره تامین و تضعیف امنیت اقتصادی و ملی آسیب‌‌‌پذیر کرده است.»