دنیای اقتصاد - پایگاه خبری تحلیلی بلومبرگ در یک نظرسنجی پیش‌بینی کرده است که هفته جاری قیمت نفت‌خام کاهش پیدا می‌کند. بسیاری از تحلیل‌های چند روز اخیر پیرامون پاسخ ایران در 22 آگوست به شورای امنیت دور می‌زند و اکثر تحلیلگران نام آشنای بازار نفت عقیده دارند که پاسخ ایران هر چه باشد در تعیین قیمت نفت در هفته آینده موثر خواهد بود.

تحلیلگران بلومبرگ اعلام کردند
هفته سرنوشت‌ساز نفت در راه است
رهام وزیری- طی ربع دوم سال‌جاری میلادی سرعت رشد اقتصاد آمریکا به ۵/۲درصد رسید و این یعنی که بزرگ‌ترین اقتصاد جهان سرعتش را بیش از ۵۰درصد از دست داده است. این مساله اگرچه می‌تواند زنگ خطری برای اقتصاد جهان به حساب آید، اما از یک نگاه می‌تواند اثرات خوبی هم داشته باشد. اصلی‌ترین اثر آن در میان‌مدت بر قیمت نفت‌خام خواهد بود که قیمت نفت را کاهش می‌دهد. کاهش رشد اقتصادی باعث کم‌شدن سطح تقاضا در بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت‌خام شده و در نتیجه تقاضای جهانی کاهش می‌یابد و در نهایت می‌توان انتظار داشت که این مساله به ارزان شدن قیمت‌ نفت‌خام منجر شود.

پایگاه خبری تحلیلی بلومبرگ در یک نظرسنجی پیش‌بینی کرده است که هفته جاری قیمت نفت‌خام کاهش پیدا می‌کند. تعداد ۲۰نفر از ۳۵تحلیلگر و معامله‌گری که در این نظرسنجی مورد سوال قرار گرفته‌اند این عقیده را داشته‌اند. ۱۲نفر از آنها گفته‌اند که نفت با افزایش قیمت روبه‌رو خواهد شد و سه ‌نفر ا‌ز ایشان هم تغییر چندانی را برای نفت پیش‌بینی نکرده‌اند.
به نوشته روزنامه گلف‌تایمز، نقش تقاضای نفت آمریکا از آن جهت در تعیین قیمت نفت‌خام موثر است که این هفته شاهد بودیم، پس از انتشار گزارش دولت آمریکا مبنی بر کاهش میزان تقاضا در هفته پیش‌، قیمت نفت به یکباره 3/4درصد کاهش یافت. هرچند در این میان نباید از نقش آتش‌بس در لبنان نیز غافل شد. نفت در حالی 3/4درصد از قیمت خود را به یکباره از دست داد که همچنان از ابتدای سال 17درصد گران‌تر است. اصلی‌ترین نشانه کاهش تقاضا در بخش موادسوختی مانند بنزین و گازوئیل مشاهده می‌شود. براساس گزارش، دپارتمان انرژی آمریکا، هفته قبل حجم تقاضا برای گازوئیل روزانه 167هزار بشکه کاهش پیدا کرد و این به معنی خروج پالایشگاه‌های آمریکا از زیریک فشار یک‌ماهه است.
کاهش رشد اقتصادی آمریکا در سه‌ماه دوم امسال رابطه مستقیمی با صنایع خودروسازی این کشور داشت. خودروسازان بزرگ آمریکا همچون جنرال‌موتورز و فورد با کاهش شدید تولید و فروش روبه‌رو شدند. به عنوان نمونه، بخش فروش کامیونت جنرال‌موتورز و خودرو‌های تراک با یک کاهش ۳۶درصدی در فروش نسبت به ربع اول سال روبه‌رو شد که این مساله نقش مستقیمی در میزان تقاضا برای سوخت در این کشور خواهد داشت.
از طرف دیگر، هنری پائولسن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری رویتر همچنان انرژی را یکی از عوامل موثر در رشد اندک اقتصادی آمریکا اعلام کرد. وی با اشاره به ادامه کاهش رشد اقتصادی در ربع سوم سال گفت: قیمت بالای انرژی و هزینه سنگین مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی همچنان از مهم‌ترین عوامل تورم‌زا در اقتصاد ایالات متحده به شمار می‌روند.
اما در نقطه مقابل کسانی که عقیده دارند نفت ارزان می‌شود، چند اقتصاددان و تحلیلگر بازار انرژی ایستاده‌اند.
«تیم اوانز از شرکت سیتی‌گروپ گلوبال مارکتز واقع در نیویورک عقیده دارد: خوب که توجه کنیم خواهیم دید که ریسک‌های ژئوپلتیک همچنان وجود دارد و این ریسک‌ها می‌تواند قیمت‌های عجیبی را از بازار نفت بیرون بکشند.
داریوژ کواچیک از موسسه سرمایه‌گذاری سیمور هنگ‌کنگ نیز از دسته تحلیلگرانی است که چندان به پایین آمدن قیمت نفت در هفته پیش‌رو خوش‌بین نیست.
او می‌گوید تقاضا را نباید تنها به بررسی تقاضای آمریکا محدود کنیم، بلکه چین نیز با شتاب فراوانی در حال افزایش میزان تقاضای خود است به خصوص که اکنون بحث پرکردن ذخایر جدید استراتژیک این کشور نیز وجود دارد.
اما بسیاری از تحلیل‌های چند روز اخیر پیرامون پاسخ ایران در ۲۲ آگوست به شورای امنیت دور می‌زند و اکثر تحلیلگران نام آشنای بازار نفت عقیده دارند که پاسخ ایران هر چه باشد در تعیین قیمت نفت در هفته آینده موثر خواهد بود.
ایران دومین صادرکننده بزرگ نفت اوپک است و این مساله نقش ایران را در بازار نفت پررنگ‌تر خواهد کرد.