کاهش چشمگیر ذخایر موشکهای پاتریوت عربستان
درخواست کمک ریاض از واشنگتن
اگرچه انتظار میرود ایالات متحده درخواست عربستان برای رهگیریهای بیشتر پاتریوت را تایید کند؛ اما مقامات سعودی به والاستریت ژورنال گفتند که نگران هستند که ذخایر ناکافی منجر به حمله موفقیتآمیز موشکی یا پهپادی شود و حیات پادشاهی را در خطر جدی قرار دهد یا از طریق آسیب رساندن به بخش حیاتی آن یعنی زیرساختهای نفتی به اقتصاد عربستان آسیب برساند. در سال ۲۰۱۹، انبوهی از موشکها و پهپادها با موفقیت از پدافند هوایی عربستان عبور کردند و نیمی از تولید نفت این کشور را بهطور موقت از بین بردند. مسوولیت این حمله را جنگجویان حوثی بر عهده گرفتند. مقامات آمریکایی و عربستانی به والاستریت ژورنال گفتند که این پادشاهی در طول ماههای اکتبر و نوامبر بیش از ۵۰بار مورد حمله هواپیماهای بدون سرنشین قرار گرفت و در همان مدت متحمل بیش از ۲۰ حمله موشکی بالستیک شد. تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن هفته گذشته گفت که حوثیها در سال جاری حدود ۳۷۵ حمله به عربستان سعودی انجام دادهاند.
عربستان سعودی یک ائتلاف نظامی علیه یمن را رهبری میکند که در سال ۲۰۱۵ برای حمایت از منصور هادی، رئیسجمهور این کشور، اندکی پس از تسلط حوثیها بر صنعا، پایتخت آغاز شد. درحالیکه ایالات متحده در ابتدا از کمپین تحت رهبری عربستان سعودی حمایت «لجستیکی و اطلاعاتی» میکرد، بایدن در ماه فوریه اعلام کرد که ایالات متحده به حمایت از «عملیات تهاجمی» در یمن پایان میدهد. با این حال دولت جدید آمریکا تاکید کرد که به حمایت از پادشاهی برای دفاع از خود ادامه خواهد داد. درحالیکه بایدن در مبارزات انتخاباتی، عربستان سعودی را یک کشور «شرور» خواند؛ اما همانند بسیاری از روسای جمهور پیش از خود، رویکردی عملگرایانه نسبت به روابط با عربستان در پیش گرفته است. پس از علنی شدن گزارش خاشقجی، دولت او تصمیم گرفت بنسلمان را تحریم نکند و قرارداد ۶۵۰میلیون دلاری برای صادرات ۲۸۰ موشک ساخت ریتون و ۵۹۶ پرتابگر موشک با عربستان به امضا رساند. انتظار میرود یک گروه دو حزبی از قانونگذاران ایالات متحده در روزهای آینده تلاش کنند تا مانع از عملیاتی شدن این توافق شوند.
بر اساس گزارش والاستریت ژورنال، ریاض از واشنگتن «صدها رهگیر دیگر» پاتریوت تولیدشده توسط شرکت فناوریهای ریتون درخواست کرده است و فروش مستقیم آن توسط وزارت امور خارجه انجام میشود. این روزنامه گفت که پادشاهی همچنین به متحدان اروپایی و قطر برای انتقال رهگیرهای پاتریوت به زرادخانه خود نزدیک شده است؛ اما دو مقام به این روزنامه گفتند که چنین معامله ای نیاز به تایید ایالات متحده دارد. یک مقام ارشد دولت آمریکا طی اظهاراتی به والاستریت ژورنال گفت: «ایالات متحده کاملا متعهد به حمایت از تمامیت ارضی عربستان سعودی، از جمله در برابر موشکها و پهپادهای شلیکشده توسط شبه نظامیان حوثی در یمن است.» ما در حال همکاری نزدیک با سعودیها و سایر کشورهای متحد خود هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که هیچ شکافی در پوشش حمایتی و حفاظتی از ریاض وجود ندارد.»