اعتراض به طرح تصفیه آب نیروگاه فوکوشیما در ژاپن
در حال حاضر ۳/ ۱ میلیون تن آب رادیواکتیو - حجمی معادل پر کردن ۵۰۰ استخر در اندازه استخرهای المپیک - در ذخایر این نیروگاه که از کار افتاده، جمع شده است. گروههای محیطزیستی به شدت با اجرای این طرح مخالفت کردهاند. در حال حاضر چین از ژاپن خواسته مسوولانه رفتار کند و کرهجنوبی نیز از تصمیم توکیو به شدت ابراز تاسف کرده است. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد: «ما نگرانیهای شدید خود را نسبت به دفع آب رادیواکتیو برنامهریزی شده، به ژاپن اعلام و از این کشور خواستهایم نسبت به دفع آب رادیواکتیو از نیروگاه هستهای فوکوشیما نگرش مسوولانهای داشته باشد. طرف چینی بهعنوان همسایه نزدیک، نگرانی عمیق خود را از این بابت اعلام میدارد. این کاری غیرمسوولانه است که تاثیر جدی بر بهداشت انسانی و منافع مردم کشورهای همسایه دارد. چین از نزدیک این موضوع را به همراه جامعه بینالمللی رصد و حق خود را برای هرگونه واکنش حفظ میکند.»
وی افزود: «حادثه هستهای فوکوشیما یکی از جدیترین حوادث تاریخ جهان است. نشت مقادیر زیادی از مواد رادیواکتیو در حال حاضر تاثیر عمیقی بر محیطزیست دریایی، ایمنی مواد غذایی و سلامت انسان ایجاد کرده است. این موضوع به طور طبیعی باید به شیوهای محتاطانه و مناسب با مشارکت همه طرفهای نگران به جنگل همه آسیبهای بیشتر به محیطزیست دریایی، ایمنی مواد غذایی و سلامت انسان رسیدگی شود.»
جهان با نگرانیهای عمیق تصمیم آینده طرف ژاپنی در مورد تخلیه فاضلاب هستهای به اقیانوس، بالا بردن شک و تردید و ابراز مخالفت تماشا میکند. ژائو گفت: «مخالفت شدیدی نیز از داخل ژاپن نسبت به این موضوع وجود دارد.» ژائو افزود: «طرف ژاپنی اغلب از کشورهای دیگر میخواهد که به تعهدات بینالمللی خود عمل کنند. حالا چشم دنیا به ژاپن است و نمیتواند گوش خود را بگیرد و نشنود.» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «طرف ژاپنی باید به شیوهای مسوولانه برای منافع عمومی جهانی و منافع مردم خود عمل کند.» این سخنگو گفت: «چین برای صیانت از منافع عمومی بینالمللی و سلامت و ایمنی مردم چین نگرانیهای شدیدی را از طریق کانال دیپلماتیک به طرف ژاپنی ابراز داشته و از ژاپن خواسته به موضوع دفع فاضلاب از نیروگاه هستهای فوکوشیما به شیوهای محتاطانه و مسوولانه رسیدگی کند.»