ترامپ علیه «فاشیستهای چپ افراطی» اعلان جنگ کرد
ترس از «انقلاب فرهنگی» در آمریکا
کارزار انتخاباتی ترامپ در شرایطی کلید میخورد که وی در نظرسنجیها به شدت افت کرده است و ویروس همهگیر کووید-۱۹ هم در حال جولان دادن است. با این حال وی قصد دارد در راهاندازی مجدد کارزار انتخاباتی خود آتش به راه بیندازد و حالا مسیر مبارزه خود را نیز بهشیوه سفسطهآمیز روشن کرده است: «جنگ تمام عیار فرهنگی علیه چپها.» در این شرایط بهنظر میرسد سخنرانی دونالد ترامپ بهشدت تحریکآمیز بوده و قصد دارد کشور را به توتالیتاریسم حرکت دهد. ترامپ در سخنانش از سرنگون کردن مجسمهها در تظاهرات ضد نژادپرستی اخیر در شهرهای مختلف آمریکا انتقاد کرد و گفت اوباش خشمگین بهدنبال تحمیل یک انقلاب فرهنگی چپ بودند. مرگ جورج فلوید، مرد سیاهپوست آمریکایی هنگام بازداشت توسط پلیس باعث شعلهور شدن موجی از اعتراضات در سراسر آمریکا علیه تبعیض نژادی و رفتار پلیس با سیاهپوستان شد. معترضان در برخی شهرها مجسمههایی را سرنگون کردند. بسیاری از این مجسمهها مربوط به دوران بردهداری بودند، اما ترامپ گفت تظاهراتکنندگان بهدنبال برانداختن ارزشها و اصول بنیادین آمریکا بودند. او سپس گفت: «ما ساکت نخواهیم شد.» ترامپ پیشتر خواهان زندانی کردن افرادی شده بود که به مجسمههای مربوط به حامیان بردهداری در این کشور آسیب زدهاند. ترامپ همچنین در سخنرانیاش وعده ساخت یک باغ ملی قهرمانان برای احترام به چهرههای گذشته را داد. سخنرانی رئیسجمهوری آمریکا در شرایطی برگزار شد که هزاران نفر در سخنرانی وی حضور داشتند و بهرغم این بیماری پاندمی، تعداد کمی از آنها ماسک زده بودند. ترامپ که عملکردش در مقابله با ویروس کرونا مورد انتقاد شدید قرار گرفته است، در سخنان خود به اینکه این ویروس تاکنون تقریبا جان ۱۳۰ هزار آمریکایی را گرفته اشاره چندانی نکرد. این در حالی است که روز به روز نیز به تعداد بیماران افزوده میشود. در تازهترین آمار ارئه شده نیز در طی ۲۴ ساعت، ۵۳ هزار مورد جدید ثبت شد. شمار مبتلایان نیز در این کشور به ۵/ ۲ میلیون نفر رسیده است. با این حال او بدون توجه به این بیماری مرگبار به موضوع اعتراضات پرداخت و گفت: «کشور ما شاهد است که کسانی در تلاش برای حذف تاریخ هستند.» او تصریح کرد که مردمانی خشمگین مجسمهها را به زیر میکشند و به بزرگان کشور بیاحترامی میکنند.
مکان مناقشهبرانگیز
مکانی که ترامپ برای سخنرانی خود انتخاب کرده بود، مناقشهبرانگیز بود. روی کوه راشمور در پارک ملی به همین نام، صورت ۴ رئیسجمهوری سابق آمریکا در مقیاس بسیار بزرگی کندهکاری شده است. جورج واشنگتن و توماس جفرسون، دو تن از این افراد بردهدار بودند. ترامپ روز جمعه تبدیل به اولین رئیسجمهور آمریکا از زمان جورج اچ.دبلیو. بوش تاکنون شد که در مراسم روز استقلال در کوه راشمور حضور مییابد. ترامپ درخصوص چهرههای حکاکی شده رهبران سابق آمریکا در کوه راشمور گفت: «این بنا هرگز مورد هتک حرمت قرار نخواهد گرفت.» این کوه همچنین از سرزمینهای مقدس بومیان قوم سو است و این زمینها از صاحبان آن از سوی دولت وقت آمریکا در سالهای ۱۸۰۰ گرفته شد. رئیسجمهور آمریکا همچنین در اظهاراتش عنوان کرد، کسانی که بهدنبال حذف مجسمههای رهبران ایالتهای جداییطلب در دوران جنگ داخلی این کشور هستند میخواهند آمریکا را سرنگون کنند. او به جمعیت طرفدار خود که عمدتا بدون ماسک در این مراسم حاضر شده بودند، گفت: «یک فاشیسم چپ افراطی جدید وجود دارد که خواستار وفاداری مطلق به خود است. اگر شما به زبان آنها صحبت نکنید، آیینهای آنها را اجرا نکنید، دعاهای آنها را ذکر نکنید و از فرمانهای آنها تبعیت نکنید، در آن صورت شما سانسور و طرد میشوید، در لیست سیاه قرار میگیرید و آزار و مجازات میشوید. این اتفاق برای ما نخواهد افتاد.» او ادامه داد: «اشتباه نکنید. این انقلاب فرهنگی چپگرا طراحی شده تا آمریکا را سرنگون کند. آنها با این رویه همان تمدنی را که میلیاردها نفر را از فقر، بیماری، خشونت و گرسنگی نجات داده و باعث بالا کشیدن بشر در علوم، کشف، پیشرفت و دستاوردها شد، از بین میبرند. برای آنکه این نابودی را ممکن سازند، آنها مصمم هستند به اینکه هر مجسمه و نماد و یادبود مربوط به میراث ملی ما را فرو ریزند. ترامپ در ادامه معترضان آمریکایی را متهم کرد به اینکه هدف آنها پایان دادن به آمریکا است.» او همچنین از فرمان اجرایی که ماه گذشته میلادی بهمنظور مجازات معترضان به خاطر تلاش برای سرنگون کردن مجسمههای نژادپرستان امضا کرد، دست به دفاع زد. وی همچنین با انتقاد از رویههای موجود در مدارس، خاطر نشان کرد: «ملت ما در حال مشاهده یک کارزار بیرحمانه پاکسازی تاریخ کشور، بدنام کردن قهرمانان ما، حذف ارزشهای ما و القا کردن به کودکان ما است.» او سپس گفت: «این هرج و مرج پرخشونتی که ما در شهرها و خیابانهای کشورمان دیدهایم به دست لیبرال دموکراتها در تمامی موارد اداره شده و نتیجه قابلپیشبینی سالها القائات افراطی و مغرض بودن در تحصیل، خبرنگاری و دیگر نهادهای فرهنگی ما است. بر خلاف تمامی قوانین جامعه و طبیعت، به کودکان ما در مدارس آموزش داده میشود تا از کشورشان متنفر باشند و باور کنند زنان و مردانی که آن را ساختند قهرمان نیستند، بلکه شرور هستند. دیدگاه رادیکال به تاریخ کشور ما بر مبنای شبکهای از دروغها است.»
ترامپ زیر آتش انتقادات
چیزی که در مراسم سخنرانی دونالد ترامپ بیش از پیش جلب توجه میکرد، عدمرعایت پروتکلهای بهداشتی در دوران بیماری پاندمی است. در این راستا از مکانانی، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید سوال شد که چرا افراد کمی ماسک زده بودند و وی گفت که ماسک زدن توصیه شده اما اجباری نبوده است. او گفت: «به هر حال ما بهدنبال برگزاری این مراسم بودیم.» افزون بر اینکه ترامپ و طرفدارانش به توصیههای بهداشتی عمل نکردند، سخنان تفرقهافکنانه ترامپ نیز موجب نقدهای تندی علیه وی شد. آنها میگویند روز استقلال جشن یک نفره نیست، اما ترامپ آن را تبدیل به جشن یک نفره و آن هم مخصوص به خودش کرد. آندرو باتیس، سخنگوی کارزار انتخاباتی بایدن گفت: «دونالد ترامپ بهدنبال بزرگ کردن خود و تفرقهانداختن در کشور است.» ترامپ روز جمعه ساعاتی پیش از پرواز به داکوتای جنوبی و حضور در کوه راشمور در زمین گلف خود بازی کرد و گفت که هیچ نگرانی نسبت به ایمنی خود در این مراسم ندارد. او تاکنون در برابر ماسک زدن در اجتماع بهشدت مقاومت کرده است. این در حالی است که این بیماری نشان داده است که در اجتماعات بزرگ به راحتی ویروس پخش میشود و جان افراد را به خطر میاندازد. در این شرایط مایک پنس پس از اینکه متوجه شد تست کرونای تیم مامورانش مثبت بوده است، سفر خود را به آریزونا لغو کرد. در کارزار انتخاباتی ترامپ هم در تولسا مشخص شد که ۸ نفر از نیروهای آنجا مبتلا به کرونا شدهاند، اما ترامپ حاضر به لغو برنامه خود نشد.