«لورا کوران» در گزارش ۲۰ ژوئن در سی‌ان‌ان نوشت، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، حین اعلام این خبر در کنار هیلی ایستاده بود. هیلی افزود: «وقتی که شورای به اصطلاح حقوق‌بشر نمی‌تواند به نقض شدید (حقوق‌بشر) در ونزوئلا و کشورهای مشابه رسیدگی کند و جمهوری دموکراتیک کنگو را به‌عنوان یک عضو می‌پذیرد، ارزش اسم خود را از دست می‌دهد.» سفیر ایالات‌متحده آمریکا در سازمان ملل متحد که در کنفرانس خبری خود در واشنگتن تصمیم به خروج کشورش را با انتقادهایی تند بیان کرد، این شورا را به دفاع ضعیف از حقوق‌بشر متهم کرد و گفت که «این نهاد شایسته نام خود نیست.»

 مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم که در کنار او ایستاده بود این شورا را به «ریاکاری بی‌شرمانه» متهم کرد و گفت، در این نهاد بدترین نمایندگان حقوق‌بشر دنیا عضویت دارند.

گزارش بی‌بی سی نیز حاکی است که نیکی هیلی همچنین شورای حقوق‌بشر را به «خصومت تمام نشدنی» با اسرائیل متهم کرد و گفت این نهاد در سال میلادی جاری پنج قطعنامه علیه اسرائیل تصویب کرده است:«بیش از پنج برابر تعداد قطعنامه هایی که در مجموع علیه کره‌شمالی، ایران و سوریه به تصویب رسانده است.» نیکی هیلی شورا را متهم کرده که به‌طور مرتب اسرائیل را متهم می‌کند اما در مقابل برخی کشورهای استبدادی ضعیف عمل می‌کند. سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در واکنش به این تصمیم طی بیانیه ای گفته است: «دبیرکل بسیار ترجیح می‌داد که ایالات‌متحده در شورای حقوق‌بشر باقی می‌ماند. ساختار حقوق‌بشر سازمان ملل متحد در ترویج و دفاع از حقوق‌بشر در سراسر جهان نقش مهمی ایفا می‌کند.» هیلی حدود دو هفته پیش در نشست دوره‌ای شورای حقوق‌بشر در ژنو سوئیس گفته بود که این نهاد باید «گرایش ضداسرائیلی خود را کنار بگذارد.» او اعلام کرد که دولت ترامپ نقش و مشارکت آمریکا در شورای یاد شده را «مورد بررسی دقیق» قرار داده است. او با انتشار مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن‌پست هم هشدار داده بود که شورای حقوق‌بشر «به خاطر خودداری از محکومیت نقض فاحش حقوق‌بشر در ونزوئلا، کوبا و کشورهای مشابه اعتبار خود را از دست داده است.» او افزود: «نمی‌توان پذیرفت که شورای حقوق‌بشر هنوز حتی یک مصوبه نیز علیه اقدامات دولت ونزوئلا صادر نکرده درحالی‌که از ماه مارس تا کنون، پنج قطعنامه مغرضانه علیه اسرائیل در این شورا به تصویب رسیده است. اگر قرار است این شورا اعتباری داشته باشد، لازم است که یکسونگری مزمن خود علیه اسرائیل را کنار بگذارد.»

هیلی خواستار مکانیزمی شده بود که مانع از عضویت کشورهای اقتدارگرایی مانند ونزوئلا، کوبا، چین، بوروندی و عربستان سعودی شود، درحالی‌که درخواست‌های آمریکا تا به امروز بی‌پاسخ مانده است. این درحالی است که عربستان هم در این نهاد و نهادهای حقوق‌بشری مشابه عضویت یافته است. شورای حقوق‌بشر که ۴۷ عضو دارد، هر سال سه نوبت نشست عمومی تشکیل می‌دهد و نشست کنونی تا ٢٣ ژوئن ادامه خواهد داشت؛ قرار بود روز ١٩ ژوئن، وضعیت فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی مورد بررسی قرار گیرد. طبق مصوبات قبلی، شورای حقوق‌بشر ملزم است در تمامی نشست‌های خود اختلاف اسرائیل و فلسطینیان را مورد بررسی قرار دهد. ایالات‌متحده در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش (پسر) شورای حقوق‌بشر را تحریم کرد، به این دلیل که معتقد بود که این نهاد کشورهایی با کارنامه ضعیف حقوق‌بشری را به عضویت می‌پذیرد. دولت باراک اوباما در ماه مه سال ۲۰۰۹ میلادی با تجدید نظر در موضع واشنگتن، به عضویت شورای حقوق‌بشر درآمد. دولت ترامپ سال گذشته در اعتراض به آنچه «جانبداری ضداسرائیلی» خواند، از سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) هم خارج شد.

اسرائیل نیز کمی پس از اعلام تصمیم آمریکا، از یونسکو خارج شد. اسرائیل در چند سال اخیر یونسکو را متهم کرده است که هویت یهودی مناطقی مثل بیت‌المقدس و الخلیل را نادیده می‌گیرد. عضویت آمریکا در شورای حقوق‌بشر طبق برنامه باید در سال آتی به پایان می‌رسید، اما دولت دونالد ترامپ ترجیح داد عضویت آمریکا را با ضربه‌ای سنگین به پایان ببرد. به‌دنبال خروج آمریکا از شورای مذکور، «فدور استرژیژوفسکی»، معاون اول دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل، اعلام کرد: «روسیه همکاری موثر خود را با شورای حقوق‌بشر برای مذاکرات برابر و همکاری در امور حقوق‌بشر ادامه خواهد داد. به همین منظور این کشور کاندیداتوری خود را برای عضویت در شورای حقوق‌بشر در سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ اعلام کرده است.» این دیپلمات روس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدامات آمریکا برای متهم کردن شورای حقوق‌بشر سازمان ملل به سیاسی کاری ناشی از یک نگاه «خودخواهانه و منفعت‌طلبانه» است.»