کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق نیز از احزاب و نامزدهای شرکت کرده در انتخابات پارلمانی خواسته است تا به این سکوت انتخاباتی پایبند باشند. کریم التمیمی، سخنگوی این کمیساریا تاکید کرده است، کسانی که در این زمینه تخلف کنند، ممکن است از مشارکت در انتخابات محروم شده و آرای آنها در رای‌گیری باطل اعلام شود. در این انتخابات ۳۲۰ حزب سیاسی و ائتلافی و فهرست انتخاباتی شرکت می‌کنند که از جمله آنها ۸۸ فهرست انتخاباتی و ۲۰۵ گروه سیاسی و ۲۷ ائتلاف انتخاباتی است و در آن ۷۳۶۷نامزد با هم به رقابت می‌پردازند. این تعداد نامزد کمتر از تعداد نامزدهای انتخابات سال ۲۰۱۴ است که تعداد آنها از ۹ هزار تن فراتر رفته بود. سومریه نیوز در این ارتباط گزارش داد: در روز پنج‌شنبه، رای‌گیری ویژه‌ای برای نیروهای امنیتی، ارتش عراق و پیشمرگ‌ها در تمامی استان‌های عراق برگزار شد که طبق آمار کمیساریای انتخابات میزان شرکت در آن به بیش از ۷۸درصد رسید. در این رای‌گیری ویژه، نیروهای پلیس، نیروهای امنیتی، ارتش، پیشمرگه‌ها، زندانیان و همچنین بیماران بستری در بیمارستان‌ها رای خود را در صندوق انداخته‌اند. از سوی دیگر همچنین روند رای‌گیری عراقی‌ها در خارج از کشور ادامه دارد. رای‌گیری برای عراقی‌های مقیم در خارج نیز در ۲۱ کشور صورت گرفته است. در همین حال، حازم الردینی، عضو کمیساریای عالی انتخابات در عراق اعلام کرد که حدود ۶۰ هزار ناظر بین‌المللی و داخلی بر انتخابات پارلمانی در استان‌های عراق که امروز شنبه ۱۲ مه برگزار می‌شود نظارت خواهند داشت.

شاخص‌ترین ائتلاف‌ها و فهرست‌های انتخاباتی

از جمله برجسته‌ترین ائتلاف‌ها و فهرست‌های انتخاباتی در عراق می‌توان از این احزاب نام برد: ائتلاف النصر که حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق رهبری آن را برعهده دارد و فهرست‌های این ائتلاف در ۱۸ استان از جمله در استان‌های اقلیم کردستان حضور دارند. ائتلاف دیگر الفتح نام دارد که‌هادی عامری، دبیرکل سازمان بدر هدایت آن را برعهده دارد و این ائتلاف متشکل از گروه‌های حشد شعبی و مجلس اعلای اسلامی عراق است که عمار حکیم ریاست این مجلس را برعهده داشت اما از آن جدا شد. در ائتلاف الفتح، احزاب سیاسی کوچک دیگری نیز حضور دارند. دیگر ائتلاف شرکت‌کننده در انتخابات عراق، ائتلاف دولت قانون است که نوری مالکی، نخست‌وزیر سابق عراق و دبیرکل حزب الدعوه الاسلامیه ریاست آن را برعهده دارد که در این ائتلاف، رهبرانی از حزب الدعوه حضور دارند. ائتلاف دیگر ائتلاف سائرون است که ائتلافی میان جریان صدر به رهبری مقتدی صدر با حزب کمونیست عراق به رهبری رائد فهمی و احزاب دیگری از جمله حزب الاستقامه و حزب الدوله و التجمع الجمهوری است. همچنین طرف‌ اصلی دیگر شرکت‌کننده در انتخابات، جریان ملی الحکمه است که رهبری آن را عمار حکیم، رئیس سابق مجلس اعلای اسلامی عراق برعهده دارد. ائتلاف دیگر، ائتلاف القرار العراقی است که ریاست آن را اسامه نجیفی، معاون رئیس‌جمهور عراق و گروه‌ها و شخصیت‌های سنی مختلف در استان‌های غربی برعهده دارند.

از دیگر ائتلاف‌ها، ائتلاف الوطنیه است که ریاست آن را ایاد علاوی، معاون رئیس‌جمهور و دبیرکل جنبش الوفاق الوطنی برعهده دارد. در این ائتلاف، شخصیت‌های سنی و سکولار به چشم می‌خورد و از جمله برجسته‌ترین شخصیت‌های آن سلیم الجبوری، رئیس پارلمان است. در همین حال می‌توان به فهرست کردی السلام است که ائتلافی بین دو حزب کلاسیک کرد در اقلیم کردستان یعنی حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی و حزب اتحادیه میهنی کردستان به ریاست کوسرت رسول علی است. بعد از فوت جلال طالبانی، رئیس‌جمهور پیشین عراق، کوسرت رسول ریاست اتحادیه میهنی کردستان را برعهده گرفت. ائتلاف دیگر هم ائتلاف وطن نام دارد که در آن سه جنبش کردی تغییر و ائتلاف عدالت دموکراتیک به ریاست برهم صالح، رهبر سابق در اتحادیه میهنی کردستان و همچنین جنبش اسلامی کرد حضور دارند.