شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • یک بام و دوهوای خروج خودروهای قدیمی

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: در حالی که سال آینده تولید خودروهای جدید با قیمت واقعی می‌تواند برگ برنده خودروسازی کشور باشد، اما هنوز اجماعی برای خروج قطعی محصولات قدیمی و پرتیراژ به وجود نیامده است. خروج خودروهای قدیمی حالا برای خودروساز نیز دردسرساز شده و جایگزینی آنها با محصولات جدید و ارتقایافته‌، می‌تواند خودروساز را تا حدودی از زیان تولید نجات دهد. در‌حال‌حاضر به دلیل قیمت‌گذاری دستوری، محصولات پرتیراژ و قدیمی خودروسازان با ضرر و زیان تولید و به بازار عرضه می‌شوند.
  • هیبریدی‌ها؛ برگ برنده تویوتا

    دنیای‌اقتصاد – گروه بین‌الملل: تویوتا، بزرگ‌ترین خودروساز جهان، گرچه به دلیل آمار پایین فروش خودروهای برقی، مورد انتقاد بود اما به نظر می‌رسد تصمیم این شرکت برای تمرکز بر تولید خودروهای هیبریدی، برای این خودروساز منافع مالی زیادی به همراه داشته است.
  • تاخیر در تولید محصول مشترک هوآوی و چری

    ایسنا: هوآوی اعلام کرد کمبود نیمه‌رسانا و مسائل جابه‌جایی کارخانه که باعث تاخیر در تولید و تحویل سدان لوکسید اس ۷ شده است، از ماه آینده حل خواهد شد. رسانه‌های چینی به نقل از ریچارد یو، مدیرعامل و رئیس راهکارهای خودروی هوشمند هوآوی، گزارش کردند تاخیر در تولید و تحویل سدان لوکسید اس ۷ که محصول مشترک هوآوی و چری است، از ماه آینده حل خواهد شد.
  • افت سهام BMW

    ایسنا: سهام بی‌ام‌و پس از اینکه این خودروساز لوکس آلمانی حاشیه سود اصلی خودرو در سال ۲۰۲۳ قبل از بهره و مالیات را ۹.۸درصد گزارش کرد، ۲.۷درصد کاهش یافت. تحلیلگران جی پی مورگان اظهار کردند که هزینه‌های تحقیق‌و‌توسعه بالاتر، افزایش هزینه‌های تولید و سهم بالاتر خودروهای برقی بر حاشیه‌های بی‌ام‌و تاثیر گذاشته است. هزینه تحقیق و توسعه بی‌ام‌و در سال گذشته با ۱۳.۸درصد افزایش به ۷.۵میلیارد یورو (۸.۲میلیارد دلار) به بالاترین سطح خود رسید، زیرا این شرکت بر برقی‌سازی و دیجیتالی‌سازی بیشتر وسایل نقلیه خود و رانندگی خودکار تمرکز کرد. درآمد گروه آن در سال ۲۰۲۳ با ۹درصد افزایش، به ۱۵۵ میلیارد یورو رسید اما سود خالص سالانه این شرکت بیش از یک‌سوم کاهش یافت و به ۱۲میلیارد یورو رسید. طبق گزارش رویترز، بی‌ام‌و اعلام کرد که افزایش درآمد آن نیز به دلیل فروش بالاتر مدل‌های خودروی برقی و رده بالای خودروهای الکتریکی بوده است. این شرکت در سال گذشته ۷۴درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ خودروهای برقی تحویل داد و به سهم ۱۵درصدی از فروش گروهی دست یافت.
  • قیمت جدید فیدلیتی اعلام شد

    تسنیم: بهمن موتور قیمت نهایی خودرو فیدلیتی پرستیژ ۵ و ۷نفره را برای عرضه در سال ۱۴۰۳ اطلاع‌رسانی کرد. این شرکت اعلام کرد که این محصول در تیپ ۵‌نفره یک‌میلیارد و ۵۶۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان و در تیپ ۷‌نفره یک‌میلیارد و ۵۷۴میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.
  • نوروزپرخطر ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: با شروع تعطیلات نوروزی نگرانی‌ها در مورد بروز تلفات جانی تصادفات رانندگی نیز اوج گرفته است. تا جایی که به گفته رئیس پلیس راهور ناجا پیش از شروع رسمی تعطیلات و تنها طی دو روز گذشته ۷۴ نفر جان خود را بر اثر سوانح رانندگی از دست داده‌ و هزار و ۷۱۷ نفر نیز مجروح شده‌اند. اما کیفیت خودرو همواره به عنوان یکی از فاکتورهای موثر در بروز این نوع از تصادفات مورد توجه قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد تاکید صرف سیاستگذار روی افزایش کمی تولید خودرو بدون توجه کافی به ابعاد کیفی آن، در چنین شرایط بحرانی می‌تواند تاثیر خود را نشان دهد.
  • تفاهم غول‌های ژاپنی برای تولید خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: دو شرکت رقیب خودروساز ژاپنی، نیسان و هوندا، اخیرا اعلام کردند در حال بررسی شروع یک همکاری راهبردی، در زمینه تولید قطعات کلیدی برای استفاده در وسایل نقلیه برقی و هوش مصنوعی هستند. در شرایطی که شرکت‌های خودروساز ژاپنی با رقابت سخت و نفس‌گیری از جانب شرکت‌هایی چون «بی‌وای‌دی» در چین، تسلا و سایرین مواجه هستند، این همکاری می‌تواند در زمینه توسعه و تولید خودروهای برقی، هزینه‌های آنها را کاهش و به‌طور بالقوه به این دو شرکت کمک کند.
  • رشد ۶‌درصدی تولید خودروی سواری

    دنیای اقتصاد: در سال جاری حدود یک‌میلیون و ۳۴۰هزار دستگاه خودرو تولید شده که سهم سواری‌ها به یک میلیون و ۱۳۲ هزار دستگاه رسیده است.تولید سواری به طور تجمعی در ۱۱ ماه گذشته یک‌میلیون و ۴۰هزار دستگاه بود که در اسفندماه این تعداد به یک‌میلیون و ۱۳۲هزار خودرو افزایش یافت. همچنین تولید خودروی سواری در ۱۲ماه سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه، رشد ۶درصدی را تجربه کرده است. سال گذشته یک‌میلیون و ۷۱هزار دستگاه خودرو تولید شده بود.همچنین در مدت یاد‌شده ۱۶۶هزار دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از ۳۲درصد رشد برخوردار بوده است.تولید بیش از ۴۰‌هزار دستگاه انواع خودروی تجاری (ون، مینی‌بوس، اتوبوس، کامیونت، کامیون و کشنده) و رشد حدود ۲درصد تولید در این حوزه، از دیگر آمار قابل ذکر است.
  • تسلا در آمریکا گران شد

    ایسنا: تسلا قیمت خودروهای مدل Y در ایالات‌متحده را در تاریخ یکم آوریل هزار دلار افزایش می‌دهد.تسلا در روز جمعه (۱۵ مارس) اعلام کرد که قیمت تمام خودروهای مدل Y در ایالات‌متحده را در اول آوریل هزار دلار افزایش می‌دهد.این شرکت همچنین در تاریخ اول مارس قیمت خودروهای دیفرانسیل عقب و دوربرد مدل Y خود را افزایش داد. تسلا اعلام نکرده است که آیا افزایش ماه آوریل در کنار افزایش ماه مارس برای مدل‌های چرخ عقب و دوربرد قرار می‌گیرد یا خیر.طبق گزارش رویترز، تسلا در ماه فوریه و حدود یک ماه پس از کاهش قیمت‌ها در اروپا و چین، به‌طور موقت قیمت برخی از خودروهای مدل Y خود را در ایالات‌متحده کاهش داد.
  • رکورد افزایش دستمزد در تویوتا

    دنیای اقتصاد: تویوتا با بزرگ‌ترین افزایش دستمزد در ۲۵ سال اخیر این شرکت ژاپنی موافقت کرد. به گزارش ایسنا، مدیران گروه خودروسازی تویوتاموتور توافق کردند که بیشترین افزایش دستمزد کارگران کارخانه را در ۲۵ سال گذشته داشته باشند و این انتظارات را افزایش داد و افزایش شدید دستمزدها به بانک مرکزی اجازه می‌دهد تا هفته آینده یک تغییر سیاست کلیدی را انجام دهد.
  • کاهش عرضه فولکس واگن در چین

    ایسنا: تحویل گروه فولکس‌واگن در ماه فوریه ۱.۱درصد کاهش داشت.این خودروساز آلمانی اعلام کرد تحویل گروه فولکس‌واگن در ماه فوریه با ۱.۱درصد کاهش به ۶۰۵هزار و ۵۰۰ دستگاه رسید که با کاهش شدید در چین مواجه شد.فولکس‌واگن اعلام کرد تحویل ۵.۶درصد در اروپای غربی و ۱.۶درصد در آمریکای شمالی در ماه گذشته افزایش یافت.بر اساس گزارش رویترز، تحویل در چین ۱۶.۷درصد کاهش یافت و افزود که تحویل کلی ۶.۱درصد در دو ماه اول سال به ۱.۳میلیون دستگاه رسیده است.
  • دیگر هیچ خودرویی زیر ۴۰۰میلیون تومان نیست

    مهر: بازار خودرو همچنان راکد است و معاملات تقریبا در نقطه صفر قرار دارد؛ قیمت‌ها نیز که طی دو ماه اخیر روند صعودی به خود گرفته بود در حال فرود آمدن از پلکان البته با سرعت بسیار پایین است. تقریبا از تابستان تا پایان فصل پاییز حتی با وجود نوسانات بازار ارز، قیمت خودرو چندان دستخوش تغییر نشده بود و قیمت‌ها با یک ثبات نسبی پیش می‌رفتند، اما با ورود به فصل زمستان افسار قیمت‌ها کشیده شد و شاهد افزایش بیش از ۱۰۰میلیون تومانی در برخی از خودروها نیز بودیم.
  • «سیم خاردار» واردات خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: سال ۱۴۰۲ که طبق وعده‌های سیاستگذار قرار بود با واردات حداقل ۲۰۰هزار دستگاه خودرو به پایان برسد، چند روز دیگر تمام خواهد شد؛ بااین‌حال آمار خودروهای وارد‌شده به کشور حتی به یک‌پنجم عدد وعده‌داده‌شده نمی‌رسد. در حال حاضر دو سال از صدور فرمان آزادسازی واردات خودرو به کشور - توسط رئیس‌جمهور - می‌گذرد و قرار بود سال ۱۴۰۲ سال اوج‌گیری ورود خودرو به کشور باشد، اما این اتفاق به دلایل مختلف رخ نداد.
  • تمدید تولید پژو پارس

    تسنیم: ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای، از امکان ادامه تولید محصول پارس در بهار سال آینده خبر داد. براساس اطلاعات رسیده به ایران‌خودرو، امکان تولید خودروی پارس در بهار سال آینده فراهم شده و بر همین اساس، به زودی متقاضیان ثبت‌نام‌کننده در سامانه یکپارچه براساس اولویت‌های اعلامی این سامانه فراخوان شده و ثبت‌نام از آنان انجام خواهد شد. بر همین مبنا، با مساعدت به‌عمل‌آمده، ایران‌خودرو قطعات لازم برای تولید این محصول را سفارش‌گذاری کرده و نسبت به ادامه تولید با تمام ظرفیت ممکن خطوط اقدام خواهد کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر