شماره روزنامه ۶۱۹۱
|

«دنیای‌اقتصاد» تاثیر مخالفت با سقف ارزی را بررسی کرد؛

هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در شرایطی سقف ارزی واردات خودرو در بودجه۱۴۰۴ را مغایر سیاست‌های کلی نظام خواند و آن را رد کرد که با محاسبه «دنیای‌اقتصاد» این مصوبه ۴۰درصد از بودجه ارزی ورود خارجی‌ها را کاهش می‌دهد. در عین حال این هیات طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «موافق واردات خودرو است؛ اما…

گزارش دنیای اقتصاد از یک تصمیم و یک تبیین؛

دنیای اقتصاد: هیات عالی نظارت با سقف وارداتی سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورویی منتشر شد.

    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» تورم نقطه به نقطه خودرو را بررسی کرد

    رنکینگ تورمی ۱۰ خودرو

    طبق گزارش مرکز آمار، در حالی تورم عمومی در آذرماه سال جاری کاهشی بوده که تورم مصرف‌کننده خودرو روند صعودی داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بهای خودروهای داخلی به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری نسبت به مونتاژی‌ها با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده که همین امر تورم خودرو نوسان در بازار را رقم زده است.
  • احتمال تغییر سقف ارزی واردات خودرو

    دنیای‌اقتصاد: مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با سقف ارزی واردات خودرو در سال آینده در شرایطی است که به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی قصد کوتاه آمدن از مصوبه خود مبنی بر اختصاص ۳.۳ میلیارد یورو ارز به واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ را ندارد. با این حساب، ممکن است سرنوشت این مصوبه در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام گره بخورد و اعضای مجمع تکلیف نهایی آن را مشخص کنند.
  • قاچاق خودروهای لوکس اروپایی به روسیه

    دنیای‌اقتصاد: قاچاقچیان روسی با وجود تحریم‌های گسترده، خودروهای لوکس را از اروپا به این کشور وارد می‌کنند.به این ترتیب مشتریان ثروتمند هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند چرا که قاچاقچیان خودرو مجبور هستند از مسیرهای طولانی‌تری محصولات لوکس خودرویی را به کشور وارد کنند.به گزارش فایننشال تایمز عرضه خودروهای اروپایی به روسیه با وجود تشدید تحریم‌‌‌های اتحادیه اروپا پس از جنگ تمام‌عیار مسکو و اوکراین انجام می‌شود.بر این اساس قاچاقچیان روسی ده‌ها‌هزار یورو برای واردات خودروهای لوکس از اروپا دریافت می‌کنند، زیرا تحریم‌های اتحادیه اروپا در پاسخ به تهاجم گسترده مسکو به اوکراین به ثروتمندان این کشور ضربه زده است.
  • واردات ۳۵‌هزار خودرو به کشور

    دنیای‌اقتصاد: فرود عسگری رئیس‏‏‌کل گمرک ایران گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ۳۵‌هزار و ۱۲۷ دستگاه خودروی سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شد.معاون وزیر اقتصاد افزود: ارزش این تعداد خودروی سواری وارداتی نو به کشور ۷۴۶ میلیون و ۳۰۰‌هزار دلار است.وی ادامه داد: واردات خودروی سواری به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد ۷۰۵‌درصد رشد یافته است.رئیس‏‏‌کل گمرک بیان کرد: واردات خودرو همچنین به لحاظ ارزش ۷۶۸‌درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می‌دهد.
  • کاهش تمایل مشتریان به خرید سایبرتراک تسلا

    دنیای‌اقتصاد: داده‌های جدید نشان می‌دهد ممکن است مشتریان مانند گذشته مایل به خرید سایبرتراک تسلا نباشند. با وجود جوایزی مانند پرفروش‏‏‌ترین پیکاپ الکتریکی در سه ماه دوم سال ۲۰۲۴، سومین خودروی برقی پرفروش آمریکا در سه‌ماه سوم و پرفروش‏‏‌ترین خودرو با قیمت بیش از ۱۰۰‌هزار دلار در نیمه اول سال، به نظر می‌رسد علاقه مشتریان به سایبرتراک در حال سقوط است. فروش این خودرو نسبت به چند ماه قبل زمان بیشتری می‌برد. بر اساس گزارش اخیر رویترز در مورد رشد بالقوه تحویل تسلا، سایبرتراک به طور میانگین تا ۷۵ روز قبل از فروش در نمایندگی‌ها باقی می‌ماند که نسبت به ۲۷ روز در ماه مه افزایش چشمگیری داشته است. داده‏‏‌‌های جدید همچنین نشان داد که تعداد سایبرتراک‏‏‌‌های جدید ثبت ‏‏‌شده در ایالات متحده در ماه سپتامبر به ۴‌هزار و ۳۳۵ دستگاه و در اکتبر به ۴‌هزار دستگاه رسید. این در حالی است که در اوت، فروش این خودرو ۵‌هزار و ۴۲۸ دستگاه بود.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • ایرادات هیات عالی نظارت به مصوبه مجلس درباره واردات خودرو

    نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ ایرادات هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبه مجلس درباره واردات خودرو در سال آینده را اعلام کرد.
  • از ابتدای سال چه تعداد خودرو وارد کشور شد؟

    واردات خودرو سواری به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد ۷۰۵ درصد رشد یافته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تاثیر مخالفت با سقف ارزی را بررسی کرد؛

    شارژ تورم خودروی ۱۴۰۴؟

    هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در شرایطی سقف ارزی واردات خودرو در بودجه۱۴۰۴ را مغایر سیاست‌های کلی نظام خواند و آن را رد کرد که با محاسبه «دنیای‌اقتصاد» این مصوبه ۴۰درصد از بودجه ارزی ورود خارجی‌ها را کاهش می‌دهد. در عین حال این هیات طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «موافق واردات خودرو است؛ اما بانک مرکزی تامین ارز در سقف تعیین‌شده در لایحه دولت را امکان‌پذیر خوانده است.» دولت در لایحه بودجه سال آینده سقف ۲میلیارد یورویی را برای واردات در نظر گرفته بود.
  • بازی نقدینگی با خودروهای وارداتی

    دنیای‌اقتصاد: مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت روز گذشته از شروع طرح جدید فروش خودروهای وارداتی از اواخر هفته جاری خبر داد. قرعه‌‌‌کشی دور قبلی فروش خودروهای وارداتی تنها ۱۲ روز پیش انجام شده بود. در سال‌جاری سه دوره عرضه وارداتی‌ها انجام شده و انتهای هفته جاری چهارمین دور عرضه خودروهای خارجی در سال‌جاری آغاز خواهد شد.
  • خودروسازان بزرگ جهان در ۲۰۲۵

    دنیای اقتصاد: سال ۲۰۲۴ برای خودروسازان بزرگ سالی موفقیت‌آمیز بود. افزایش فروش در ایالات‌‌متحده و ثبات نسبی قیمت‌‌ها، شرایط مطلوبی را برای این صنعت رقم زد. با این‌‌حال، تغییرات داخلی با روی کار آمدن دولت جدید و تهدید رقابت خارجی ارزان‌‌تر، چالش‌‌هایی را پیش‌‌رو قرار داده است. به گزارش «ایسنا»، پیش‌‌بینی‌‌ها نشان می‌دهد که صنعت خودرو در سال ۲۰۲۵ تغییرات قابل‌‌توجهی را تجربه خواهد کرد. طبق اعلام S&P Global، فروش خودرو در ایالات‌‌متحده به نرخ سالانه تعدیل‌‌شده فصلی ۱۶.۲ میلیون دستگاه خواهد رسید که نسبت به پیش‌‌بینی ۱۶ میلیون دستگاهی سال ۲۰۲۴، رشد ۱.۲ درصدی را نشان می‌دهد. با این‌‌حال، این افزایش همچنان بازتاب‌‌دهنده فضای نامطمئن بازار است.
  • هزار کیلومتر رانندگی بدون نیاز به شارژ باتری

    مهر: نوعی الکترولیت حالت جامد برای خودروهای برقی ساخته شده که تا نزدیک‌هزار کیلومتر رانندگی را بدون نیاز به شارژ مجدد، امکان‌‌پذیر می‌کند. باتری‌‌های لیتیوم فلزی تمام حالت جامد راه‌‌حل‌‌ امیدوارکننده‌‌ای برای ذخیره‌‌سازی انرژی هستند؛ در این باتری‌‌ها از‌ آند فلزی لیتیوم و الکترولیت‌‌های حالت جامد استفاده می‌شود. برخلاف الکترولیت‌‌های مایع موجود در باتری‌‌های لیتیومی معمولی، الکترولیت این باتری‌‌ها به صورت کامل جامد است. در حالی که باتری‌‌های لیتیوم فلزی تمام حالت جامد می‌توانند چگالی انرژی به طور قابل‌توجه بالاتری در مقایسه با باتری‌‌های لیتیوم یونی ارائه دهند، الکترولیت‌‌های جامد موجود در آنها مستعد رشد دندریت هستند که ثبات و ایمنی آنها را کاهش می‌دهد.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • تداوم رکود بازار خودرو/ اعلام آخرین قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا+ جدول

    رکود بازار خودرو امروز هم ادامه یافت و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد قیمت اکثر خودروهای داخلی و مونتاژی نسبت به روز گذشته تغییری نداشت.
  • گزارش دنیای اقتصاد از یک تصمیم و یک تبیین؛

    ارز واردات خودرو در ۱۴۰۴ حاشیه‌ساز شد؛ مجمع تشخیص: مخالف واردات نیستیم

    دنیای اقتصاد: هیات عالی نظارت با سقف وارداتی سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورویی منتشر شد.
  • «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

    ایست فروش خودرو

    بازار خودرو این روزها و بعد از حرکت به سمت شناور‌سازی نرخ ارز تجاری، بلاتکلیف‌تر از همیشه است؛ به‌طوری‌که تولیدکنندگان از فروش فوری انصراف داده و بیشتر تمایل به پیش‌فروش خودرو با قیمت غیرقطعی دارند. گرچه با نظم ارزی گام‌هایی در راستای شفافیت هزینه تولید و واردات خودرو برداشته شده است، با این حال سمت عرضه و تقاضا در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
  • قطعات چینی برای خودروساز به صرفه‌تر است؟

    دنیای‌ اقتصاد : روز گذشته نایب‌رئیس کمیسیون صنایع مجلس نسبت به «واردات قطعات چینی خودرو» توسط خودروسازان واکنش نشان داد.
  • خودروی برقی؛ محور ادغام هوندا و نیسان

    دنیای‌اقتصاد: آنچه می‌تواند محور ادغام احتمالی هوندا و نیسان باشد، خودروی برقی است، زیرا آنها برای ارتباط در دنیای خودروهای برقی می‌جنگند.
  • جریمه ۴.۲ میلیون دلاری استلانتیس

    دنیای‌اقتصاد: شرکت خودروسازی استلانتیس، موافقت کرده است ۴.۲میلیون دلار جریمه به ایالت کالیفرنیا پرداخت کند تا پرونده تخلف این شرکت در زمینه انتشار بیش از حد آلاینده‌‌‌ها بسته شود. این خبر را هیات منابع هوایی کالیفرنیا (CARB) اعلام کرده است.
  • رشد قیمت در بازار خودرو

    دنیای‌اقتصاد: بازار خودرو هرچند ماه‌هاست به طور کامل تحت‌تاثیر نوسان قیمت ارز قرار نمی‌گیرد، اما این به آن معنا نیست که رشد نرخ ارز، هیچ تاثیری در جهت‏‌گیری منحنی قیمت خودرو در بازار آزاد ندارد. در واقع اثرپذیری بازار خودرو از بازار ارز از چند ماه پیش تا به امروز کاهش یافته، اما به صفر نرسیده است. از همین رو، رشد قیمت ارز به‌خصوص طی چند روز گذشته، بازار خودرو را نیز تحریک کرده است، به نحوی که منحنی قیمت خودروهای داخلی بین پنج تا ۵۰ میلیون تومان بالا رفته است. به عنوان مثال، قیمت شاهین اتومات آپشنال با رشدی ۵۰ میلیون تومانی به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • خبر مهم درباره قرعه‌کشی ایران‌خودرو / زمان برداشت وجوه بلوکه‌شده اعلام شد

    ثبت خودرویی آخرین طرح پیش‌فروش و فروش فوق‌العاده امشب (شنبه شب) به پایان می‌رسد و سه‌شنبه ١١ دی ماه قرعه کشی برگزار می‌شود.
  • مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت با سه بند خودرویی بودجه

    ورق وارداتی‌ها در ۱۴۰۴ برمی‌گردد؟

    دنیای اقتصاد: هیات‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته با سه بند مربوط به واردات خودرو در بودجه سال آینده مخالفت کرد، اما رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس از قابل حل بودن ایرادات مطروحه از سوی این هیات خبر داد.
  • دو اتفاق در مسیر واگذاری سهام دولت در صنعت خودرو؛

    تحول بزرگ خودرو کلید خورد؟

    دنیای اقتصاد: سال ۱۴۰۳ سال تحول بزرگ صنعت خودرو خواهد بود؟ این سوالی است که پاسخ به آن می‌تواند بخشی از اتفاقات در مسیر واگذاری سهام دولت در خودروسازی‌ها را تشریح کند؛ به خصوص اینکه دولت ایران‌خودرو را مکلف کرده تا سهام‌های متعلق به شرکت‌های فرعی یعنی«سهام تودلی» را تا ۱۸ همین ماه‌(دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف کند.
  • نبض بازار خودرو از لنز دنیای اقتصاد؛

    قیمت روز خودرو؛ ساینا نیم میلیاردی شد

    دنیای اقتصاد: در جدول زیر قیمت روز انواع خودرو را امروز ۸ دی ماه مشاهده می‌کنید.
  • تیراژ تجمیعی خودروسازان کاهشی و ماهانه افزایشی شد؛

    صعود شکننده تولید خودرو

    اگرچه تیراژ خودرو در آذرماه به واسطه افزایش میانگین ۳۰درصدی قیمت ۱۴درصد نسبت به آبان صعودی شد، با این حال روند تولید تجمیعی همچنان کاهشی است. به این معنا که در ۹ماه امسال نسبت به بازده زمانی مشابه سال گذشته تولید با افت ۶.۵درصدی روبه‌رو شده است. تصور بر این بود که افزایش قیمت‌ در آبان‌ماه، به رشد تیراژ تا پایان سال کمک کند. این در شرایطی است که کمبود انرژی و همچنین شناورسازی نرخ ارز همچنان موانع اصلی رشد پایدار تولید در صنعت خودرو خوانده می‌شوند.
  • عرضه سهام دولت در خودروسازان نیازمند اصلاح ساختارمالی است

    خبرگزاری صدا و سیما : معاون توسعه صنایع حمل‌ونقل سازمان گسترش و نوسازی (ایدرو) گفت: واگذاری سهام خودروسازان، منوط به تصمیم دولت است، اما برای حفظ منافع ملی و عرضه در بورس، باید ارزش سهام با اصلاح ساختار مالی افزایش یابد.
  • تخفیف خودروسازان به مناسبت سال نو

    دنیای اقتصاد: شرکت خودروسازی بی ‌‌‌وای ‌‌‌دی چین تخفیف‌‌‌های پایان سال را تا ۱۱.۵ درصد ارائه می‌‌‌دهد.
  • کاهش تقاضا برای خودروهای برقی، فلزات را ارزان کرد؛

    ریزش ارزش لیتیوم در بازار جهانی

    پس از سال‌ها رشد سرسام‏‏‌آور صنعت خودروهای الکتریکی، در سال ۲۰۲۴ این صنعت با کاهش فروش مواجه شد و در نتیجه تقاضای جهانی برای لیتیوم و دیگر فلزات سازنده باتری خودروهای الکتریکی کم‏‏‌رنگ شد؛ به‌طوری که قیمت لیتیوم در روز ۲۶دسامبر به کمترین سطح خود طی یک‌ماه اخیر رسید. کربنات‌لیتیوم در روز ۲۶دسامبر کمتر از ۷۶‌هزار یوآن به‌ازای هر تن معامله شد که پایین‏‏‌ترین قیمت در یک‌ماه اخیر به حساب می‏‏‌آید و در سال‌جاری بیش از ۲۰‌درصد افت را به ثبت رساند، چراکه انتظار می‌رود سطح تولید بالا برای حفظ مازاد عرضه طولانی‏‏‌مدت در بازار جهانی ادامه داشته باشد.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» بازار خودرو در هفته جاری را بررسی کرد؛

    هفته آرام بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار طی یک هفته گذشته حاکی از آن است که علی رغم نوسانات نرخ ارز، بهای خودرو در این مدت تغییرات چندانی را تجربه نکرده و بازار خودرو هفته نسبتا آرامی را پشت سر گذاشته است.