قائم مقام نوسازی ناوگان حمل ونقل خبرداد:
آغاز ثبتنام طرح جایگزینی خودروهای سنگین فرسوده
گروه خودرو - مرحله جدید ثبت نام از کامیونهای فرسوده با عمر بیش از ۳۵ سال در حالی از امروز آغاز میشود که این طرح ازسال ۸۱ به مرحله اجرا گذاشته شد، اما با تشکیل ستاد معاونت نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت در سال ۸۵، طرح نوسازی ناوگان باری کشور به شکل جدی در دستور کار مسوولان این ستاد قرار گرفت. مصوبات ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در سال ۸۵ مقرر کرد که ظرف مدت ۵ سال کامیونهای فرسوده در حال تردد در جادههای کشور نوسازی شوند، مهلتی که تا پایان سال ۹۰ به اتمام خواهد رسید.
براساس طرح اولیه مقرر شده بود تا مبلغی به عنوان یارانه از سوی تجاری سازان و سازمان راهداری کشور به دارندگان کامیونهای فرسوده اختصاص و مابقی قیمت کامیون نیز توسط شرکتهای لیزینگ تامین شود که با محقق نشدن اعطای تسهیلات، طرح اولیه اجرا نشد.
حال اینبار ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت طرح پرداخت تسهیلات از سوی بانکهای عامل را در دستور کار خود قرار داده تا به این طریق بتواند مشکل تامین تسهیلات طرح نوسازی را برطرف کند.
براساس آمار اعلام شده از سوی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار دستگاه کامیون فرسوده با کارت هوشمند ناوگان در جادههای کشور درحال تردد هستند که در صورت در نظر نگرفتن کارت هوشمند ناوگان کامیونهای فرسوده در حال تردد در جادههای کشور به بیش از رقم مذکور خواهد رسید.
براساس طرح نوسازی کامیونهای فرسوده که روز گذشته امیر رضا رجبی معاونت نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور به تشریح آن پرداخت، در سال جاری نوسازی ۹ هزار کامیون فرسوده در دستور کار قرار گرفته است.
نوسازی ۹ هزار کامیون فرسوده
امیر رضا رجبی با تاکید بر اینکه ثبتنام طرح جایگزینی خودروهای سنگین حمل بار برونشهری از امروز (پنجم مهر ماه) آغاز خواهد شد، افزود: در این طرح ۹ هزار خودرو فرسوده سنگین برونشهری با پلاک (ع) نوسازی خواهد شد.
رجبی با اعلام اینکه در این طرح خودروهای سنگین دارای کارت هوشمند ناوگان و فعال در حوزه بار برونشهری با سند قطعی به نام مالک خودروی فرسوده یا وکالت بلاعزل امکان ثبتنام دارند، یادآور شد: ثبتنام برای مالکان فردی تنها از طریق نمایندگیهای شرکتهای خودروساز ایران خودرو دیزل، سایپا دیزل، زامیاد، رخش خودرو و ارس خودرو و در سایت خودروهای فرسوده ( www. farsoodeh. ir) صورت میگیرد اما ثبت نام از مشارکتیها و شرکتهای مالکی صرفا توسط اداره کل حمل و نقل و پایانههای هر استان صورت میگیرد.
قائم مقام معاونت نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور یادآور شد: انتخاب مرکز اسقاط به صورت سیستمی توسط ستاد انجام میشود و نمایندگیها و مراکز ثبتنام کننده امکان و حق هیچ گونه دخالت در انتخاب مرکز اسقاط و اعلام به متقاضی را ندارند.
وی ادامه داد: پس از تکمیل ثبتنام متقاضی با دریافت پیش فاکتور از نمایندگیهای مجاز خودروساز به یکی از شعب بانکهای عامل (ملی، صادرات، ملت، تجارت و سپه به انتخاب خود و متناسب با ظرفیت بانک) معرفی میشود.
رجبی تصریح کرد: پس از تکمیل پرونده اعتباری متقاضی به نمایندگی مجاز خودروساز مراجعه کرده و پس از پرداخت مبلغ پیش پرداخت ـ حداکثر معادل پنج درصد قیمت خودرو ـ قرارداد خرید خودرو را منعقد خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: علت پرداخت نشدن وام در این مرحله و تعیین پیش پرداخت پنج درصدی برای مالک اطمینان خودروساز در تولید خودرو و شروع نشدن اقساط وام قبل از اسقاط و تحویل خودرو بوده است.
به گفته رجبی مدت طی شده مراحل مذکور سه تا پنج ماه خواهد بود ، اما تنها ۱۵ الی ۲۰ روز مانده به زمان دریافت خودرو جایگزین خودرو به مراکز اسقاط معرفی میشود که این امر موجب میشود تا مالکان این خودروها مدت زمان کمتری در انتظار دریافت خودرو جایگزین باشند.
قائم مقام معاونت نوسازی ناوگان ستاد حملونقل و مدیریت مصرف سوخت کشور در پاسخ به این پرسش که چه میزان تسهیلات برای نوسازی کامیونهای فرسوده در نظر گرفته شده است یادآور شد: در حال حاضر سقف تسهیلات ۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که تسهیلات مذکور تا ۸۰ درصد قیمت خودرو را شامل میشود، اما سعی ستاد در این است تا رقم تسهیلات را تا سقف ۸۰ میلیون تومان افزایش دهد.
به گفته وی نرخ سود این وام ۱۴ درصد و با دوره بازپرداخت هفت ساله خواهد بود.
علاوه بر تسهیلات در نظر گرفته و به گفته قائم مقام معاونت نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت، لاشه خودروهای فرسوده نیز برای نوسازی محاسبه میشود. به گفته رجبی حدود ۴۰ درصد وزن لاشهها برای ضایعات و هزینه مرکز اسقاط در نظر گرفته میشود و حدود ۶۰ درصد وزن آن نیز به قیمت روز آهن قراضه محاسبه و به مالک پرداخت میشود.
تمهیدات برای نوسازی
هرچند اظهارات قائم مقام معاونت نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور این امید را به وجود میآورد که اینبار نوسازی کامیونهای فرسوده به طور کامل اجرایی شود، اما موفق نبودن طرح نوسازی در سالهای گذشته از سویی و افت تولید تجاریسازان و توقف ثبت سفارش خودروهای تجاری موجب شده تا این شائبه به وجود آید که طرح نوسازی در سال جاری نیز با مشکلاتی مواجه شود ،اما رجبی از در نظر گرفتن تمام تمهیدات برای طرح جدید نوسازی خبر میدهد تا به این طریق این امید را به وجود آورد که مشکل سالهای گذشته در سال جاری تکرار نخواهد شد.
به گفته قائم مقام معاونت نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور حجم تولید خودرو توسط خودروسازان متناسب با سفارشات صورت گرفته خواهد بود و زمان اعلام شده برای تولید آنها همان سه تا پنج ماه از زمان قطعی شدن سفارش است.
وی همچنین تضمین اجرای این طرح را تفاهمنامه و شیوه نامه اجرایی امضا شده توسط بانکهای عامل، بانک مرکزی و پنج خودرو ساز همکار در این طرح عنوان کرد و یادآور شد: در عین حال وزارت صنایع و معادن به عنوان پشتیبان اصلی طرح با ما همکاری میکند.
استقبال از نوسازی وانتهای فرسوده
علاوه بر طرح نوسازی کامیونهای فرسوده در سال جاری نوسازی وانتهای فرسوده نیز در دستور کار ستاد قرار گرفته که به گفته قائم مقام معاونت نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور تاکنون ۱۷ هزار نفر در این طرح ثبتنام کردهاند و عملا طرح ثبتنام در مجموعه زامیاد و با همکاری بانک ملت تکمیل شده است و در حال حاضر تنها ظرفیت گروه بهمن باقیمانده است.
وی اضافه کرد: برای تسریع در این روند به طور همزمان فراخوان برای تحویل و اسقاط خودرو به چهار هزار و ۵۰۰ نفر از این ثبتنامکنندگان اعلام شده است.
سایپا دو هفته آینده
رجبی در ادامه در خصوص وضعیت نوسازی سواریهای فرسوده که از سال گذشته آغاز شده بود اظهار داشت: تاکنون ۱۳۵ هزار نفر از ۱۵۰ نفر ثبتنامکنندگان طرح جایگزینی سواریهای فرسوده در سال ۸۸ و ۸۹ ثبتنام و به مراکز اسقاط معرفی شدهاند و ۱۵ هزار ثبتنام مابقی نیز به زودی فراخوان خواهند شد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که نیمه دوم سال جاری نیز در حال سپری شدن است، اما هنوز سایپا وارد طرح نوسازی نشده، برنامه ستاد برای ورود به طرح نوسازی چیست؟ اظهار داشت: مذاکرات با ساپیا به اتمام رسیده و طی دو هفته آینده این شرکت نیز وارد طرح نوسازی خواهد شد.
طرح کلید به کلید برای تاکسیها
قائم مقام معاونت نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور در این نشست همچنین از ثبتنام سه هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده برای
جایگزینی خبر داد و خاطر نشان کرد: این تعداد تاکسی به تدریج فراخوان شده و متناسب با ظرفیت خودروساز و تاکسیرانیها فرآیند جایگزینی را طی میکنند.
رجبی تصریح کرد: در طرح جدید تلاش میشود طرح کلید به کلید رعایت شود.
ارسال نظر