بر اساس پیشبینیها تا یک دهه آینده صورت میگیرد
فروش سالانه ۵۰ میلیون خودرو در چین
طبق آمارهای منتشر شده توسط اتحادیه صنعت خودروی چین، در سال گذشته فروش خودرو در این کشور ۳۲درصد رشد کرد و به مرز ۶/۱۸ میلیون دستگاه رسید، حال آنکه فروش خودرو در بازار آمریکا تنها معادل ۱۳ میلیون دستگاه بود. آمریکا در سال ۲۰۰۹ میلادی جایگاه خود به عنوان بزرگترین بازار فروش خودرو را از دست داد و از نظر فروش خودرو افول کرد. در این سال چین موفق شد تا جایگاه آمریکا را نصیب خود کرده و به بزرگترین بازار خودروی دنیا تبدیل شود.
مونا مشهدی رجبی- طی سالهای گذشته همواره اخبار زیادی در مورد رشد فروش خودرو در بازار چین و هجوم شرکتهای خودروسازی به این بازار منتشر شد.
طبق آمارهای منتشر شده توسط اتحادیه صنعت خودروی چین، در سال گذشته فروش خودرو در این کشور ۳۲درصد رشد کرد و به مرز ۶/۱۸ میلیون دستگاه رسید، حال آنکه فروش خودرو در بازار آمریکا تنها معادل ۱۳ میلیون دستگاه بود. آمریکا در سال ۲۰۰۹ میلادی جایگاه خود به عنوان بزرگترین بازار فروش خودرو را از دست داد و از نظر فروش خودرو افول کرد. در این سال چین موفق شد تا جایگاه آمریکا را نصیب خود کرده و به بزرگترین بازار خودروی دنیا تبدیل شود. مطالعات نشان میدهد در نیمه اول سال جاری میلادی نیز نرخ رشد فروش خودرو در چین (این کشور دومین اقتصاد بزرگ دنیا و بزرگترین اقتصاد آسیا است) بیش از ۱۲ درصد بوده است. آن طور که کارشناسان عنوان میکنند، دلیل رشد بالای تقاضای خودرو در چین رشد استانداردهای زندگی در این کشور و افزایش قدرت خرید مردم اعلام شده است که با توجه به رشد اقتصادی این کشور، انتظار میرود روند رشد فروش خودرو در آن تا سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد.
این اتحادیه پیشبینی میکند تا سال ۲۰۲۱ میلادی فروش خودرو در چین به مرز ۵۰ میلیون دستگاه در هر سال برسد که رقم بسیار بزرگی است و اگر سرمایهگذاری در تولید خودروهای پاک صورت نگیرد، این فروش کلان خودرو میتواند آلودگیهای زیست محیطی زیادی را به همراه داشته باشد.
این در شرایطی است که طی سال گذشته میلادی فروش خودرو در چین ۳۲ درصد رشد کرد. این کشور در سال ۲۰۰۹ میلادی شاهد فروش ۱۳ میلیون دستگاه خودرو در بازار داخلی بود، حال آنکه در سال گذشته میلادی بیش از ۱۸ میلیون دستگاه خودرو در بازار داخلی این کشور به فروش رسید. پیشبینی سه برابر شدن فروش خودرو در چین تا یک دهه آینده، موضوعی است که بازار جهانی را بسیار درگیر خود کرده است. ورود شرکتهای خودروسازی به بازار چین به منظور برخورداری از فرصتهای زیاد موجود در این کشور از یک سو و احتمال افزایش آلودگیهای زیست محیطی در اثر رشد فروش خودرو در آن از سوی دیگر، مسالهای است که نه تنها ذهن دستاندرکاران اقتصادی و صنعتی چین، بلکه تمامی جهان را به خود مشغول کرده است.
این در حالی است که رشد اقتصادی چین و توسعه همهجانبه صنعتی در این کشور سبب شد تا صنعت خودروسازی آن کشور نیز رشد کند . طبق آمارهای منتشر شده، در یک سال گذشته صنعت خودروسازی این کشور با سرعت زیادی رشد کرد و در نتیجه آن، شرکتهای خودروسازی چینی محصولاتشان را در نمایشگاههای مطرح بینالمللی از قبیل دیترویت و ژنو عرضه کردند. در این بین، شرکت خودروسازی جیلی موتورز چین در نمایشگاه دیترویت سال جاری میلای اعلام کرد از انتهای سال ۲۰۱۱ میلادی اولین خودروی چینی را وارد بازار آمریکا میکند و هم اکنون هم اخباری در مورد تلاشهای چین برای عرضه محصولاتش به بازار کشورهای قزاقستان و هند شنیده میشود.
عرضه خودروهای چینی به بازار کشورهای در حال توسعه دنیا از یک طرف نشاندهنده استاندارد بالای محصولات این شرکتها و قدرت آنها در رقابت با محصولات اروپایی و آمریکایی است و از طرف دیگر میتواند تعادل و توازن بازار خودرو را از بین ببرد. همانطور که عرضه منسوجات چینی به بازار یا عرضه فولاد تولیدی این کشور سبب شد تا بازار از حالت تعادل خارج شود و نوسان قیمتی زیادی به وجود بیاید.
در این مورد، خبرگزاری کشور قزاقستان در گزارش روز گذشته خود نوشت: چین از سال ۲۰۰۸ میلادی تلاش برای ورود به بازارهای جدید را آغاز کرده و قزاقستان یکی از مهمترین اهداف این کشور است.
قرار بر این است که از انتهای سال جاری میلادی خودروهای چینی وارد بازار قزاقستان شوند. این خودروها که استانداردهای بالایی دارند با قیمت پایینتری نسبت به محصولات دیگر کشورها به بازار عرضه میشوند و همین مساله میتواند سبب شود تا سهم بیشتری از بازار خودروی قزاقستان به خودروهای چینی اختصاص داشته باشد.
«چانگ وان» یکی از تحلیلگران بازار خودرو چین میگوید: در سال گذشته صادرات خودرو از چین ۷۰ درصد رشد کرده و پیشبینی میشود با ادامه این روند در سالهای آینده، درآمد این کشور از صادرات خودرو افزایش چشمگیری داشته باشد. چین از بزرگترین بازارهای فروش خودرو به حساب میآید و تبدیل شدن آن به یک قطب بزرگ و مهم صادرات خودرو میتواند تغییر بزرگی در تعاملات تجاری دنیا ایجاد کند.
چین که در سالهای اخیر رشد سریع اقتصادی را تجربه کرد، در مسیر تازهای گام بر میدارد که این مسیر چین را به یک قطب صادرات خودرو تبدیل خواهد کرد. این مسیر میتواند نشان دهنده گامهای استوار چین در راه گذر از یک اقتصاد در حال توسعه به یک اقتصاد صنعتی باشد و تحولات بزرگی را در ساختارهای اقتصادی این سرزمین ایجاد کند.
ارسال نظر