وزارت صمت نمیتواند جلوی عرضه خودرو در بورس را بگیرد
معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران افزود: ما طبق دستورالعملهای بازار سرمایه ماده ۳۶ قانون احکام دائمی و ماده ۱۸ توسعه ابزارها، کالاها را در بورسکالا پذیرش کردیم و همانطور که در نامهای که وزارت صمت اعلام کرده درباره کالای مشمول قیمتگذاری تاکنون مصوبهای درخصوص اینکه کالاهای خودروهای کم پرتیراژ مشمول قیمتگذاری هستند ارائه نشده بود. جهرمی اضافه کرد: اگر این موارد از سوی وزارت صمت به عرضهکننده قبلا اعلام میشد که خودروهای مشمول قیمتگذاری کدام هستند قاعدتا در همان ابتدای پذیرش میتوانستیم جلوی عرضه را بگیریم. وی با اشاره به عرضه خودروی شاهین که پذیرش شد، گفت: این موضوع به خودروسازی سایپا اعلام نشد و سایر خودروسازان هم در مورد خودروهایی که مشمول قیمتگذاری هستند مصوبهای به ما اعلام نکردند. جهرمی با اشاره به نامه روز سهشنبه وزارت صمت که به استناد مصوبه سران قوا به بورسکالا ارسال کرد، گفت: جایگاه قانونی مصوبات سران قوا از مقررات و مصوبات قبلی وزارت که ابلاغ کرده بود بالاتر بود، چون طبق نامههای قبلی قوانین حاکم بر بورسکالا طبق قانون مقررات مصوب مجلس است و ما نمیتوانستیم اجرا کنیم.
معاون بورسکالا ادامه داد: اما موردی که روز سهشنبه به ما اعلام شد مصوبه شورای هماهنگی سران قوا بود و طبق آن اقدامات حقوقی پیش آمد و ما باید بر اساس آن مصوبه عمل میکردیم و برای رفع ابهام باید شورای عالی بورس تصمیمگیری میکرد. جهرمی با تاکید بر اینکه این مصوبه از آبانماه سال گذشته تاکنون ابلاغ نشده است، گفت: نه وزارت اقتصاد و نه سایر دستگاههای متولی در این زمینه اقداماتی انجام ندادند. حتی بورسکالا از وزارت صمت به صورت شفاهی هم پیگیری کرد و خواستیم مصوبات قانونی را که اعلام میکنند ارسال کنند. معاون عملیات و نظارت بورسکالا تاکید کرد: اگر مصوبهای که از آبانماه دست دوستان وزارت صمت بوده و به دستگاههای متولی ابلاغ و حدود اختیارات مشخص میشد، قاعدتا این مشکلات پیش نمیآمد. جهرمی گفت: نکته مهمی که الان وجود دارد این است که با توجه به شوراهای متعددی که در کشور شکل میگیرند و در حوزههایی تصمیمگیری میکنند که بعضی حدود و اختیارات این تصمیمگیری مشخص نیست، بنابراین ستاد اقتصادی دولت و سایر دستگاهها که متولی هستند باید در این مورد رسیدگی کنند.
معاون عملیات و نظارت بورس کالا درباره واریز پول خریداران هم گفت: تمام پولها در حساب خود افراد مسدود میشود و در معاملات بورسکالا اینطور نیست که پول به حساب بورس یا خودروساز یا جای دیگری واریز شود، زیرا در ابتدای معاملات حساب وکالتی که افراد دارند به نام خودشان است و پول در حساب خودشان است. وی ادامه داد: معاملات انجام نشد، پول آزاد است و میتوانند از حسابشان برداشت کنند، زیرا شفافیت در بورسکالا به گونهای است که در همه فرآیندها هم خریدار میداند که چطور عمل کند و هم عرضهکننده و اگر معاملات انجام میشد و موفق به خرید میشدند پول به حساب خودروساز واریز میشد. جهرمی درباره تداوم عرضه خودرو در بورسکالا هم گفت: در صورتی که شورای عالی بورس به عنوان نهاد مقرراتگذار بازار سرمایه بررسی را انجام بدهد و به این نتیجه برسد که بورسکالا میتواند عرضه خودرو را برگزار کند قطعا شاهد عرضه خواهیم بود.