۱۳هزار دستگاه تیبا منتظر تعیینتکلیف استاندارد
تیموری ادامه داد: رفع همین عیوب نیازمند قالبسازی، طراحی قالبهای جدید و... بود که هزینههای زیادی به دنبال داشت. بر این اساس تصمیم داشتیم خطوط تولید جدیدی ایجاد کنیم. وی گفت: تیبا خودرویی است که عامه مردم میتوانستند آن را خریداری و استفاده کنند، اما طبق سیاستهای وزارت صمت حذف آن را در برنامه داشتیم. مدیرعامل سایپا اضافه کرد: با توجه به پیشفروش هفتهزار خودروی تیبای باقیمانده از سال قبل، همچنین وجود ۶هزار دستگاه از آن در کف کارخانه، همه آنها باید تعیینتکلیف شوند.
وی خواستار آن شد تا سازمان ملی استاندارد ایران، تولید را فرایندی «صفر و یکی» نبیند و توضیح داد: در فرایند تولید، عیوب ابلاغ میشود، سپس خودروساز برنامه میدهد اما اگر برنامهها قابلاجرا نباشد، آنگاه میتوان دستور به توقف خط تولید داد. تیموری افزود: خودروهایی که تولید میشوند، یک زنجیره قطعهسازی به آنها متصل است، همینطور در انبارها قطعات زیادی از این خودروها وجود دارد که همه آنها سرمایه ملی هستند. وی خاطرنشانکرد: در همه جای جهان نیز اگر بخواهند خودرویی را از خط تولید خارج کنند، طی فرایندی این کار انجام میشود نه اینکه بهیکباره اعلام شود دیگر این خودرو شمارهگذاری نمیشود. مدیرعامل سایپا تصریح کرد: اگر به هر دلیلی این تعداد خودروی تیبا شمارهگذاری نشود، یا سیاستگذاری وزارت صمت بر عدمتولید آن باشد، این خودروها به عنوان خودروهای فاقد گارانتی به مزایده گذاشته شده و به فروش خواهد رفت.
وی بیان کرد: همچنین به افرادی که برای دریافت این خودروها ثبتنام کرده بودند، کوئیک یا شاهین به عنوان خودروی جایگزین داده خواهد شد. تیموری همچنین خاطرنشان کرد: تولید خودرو در این مجموعه به روزانه یکهزار و ۷۰۰ تا یکهزار و ۸۰۰ دستگاه رسیده است که سهدرصد از برنامههای وزارت صمت جلو هستیم، اما هفتدرصد نسبت به برنامههای خود عقب هستیم که تا پایان خردادماه جبران خواهد شد. وی گفت: اکنون تنها ۹۷۰ دستگاه خودروی معوقه داریم، این در حالی است که تا چهار ماه پیش این رقم حدود ۱۲هزار دستگاه بود. مدیرعامل سایپا با اشاره به رسیدن عدد عبور مستقیم این خودروساز به ۹۷ درصد، یادآور شد: تعطیلیهای دوروزه هفته گذشته سبب شد برخی اجناس در گمرک باقی بماند و همین مساله عبور مستقیم را تا سهدرصد کاهش داد.