وی افزود: تا کنون ۲۲۱۲ دستگاه از گمرک ترخیص شده است که ۹۳۸ دستگاه آن شماره‌گذاری شده و بقیه در صف شماره‌گذاری هستند.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: روند اجرایی دستگاه‌هایی که باید مجوزها را بدهند، تسهیل شده است. سازمان استاندارد، موضوع دریافت گواهی اسقاط، گمرک، محیط زیست و... کمک کرده‌اند تا بتوانیم روند بسیار سریع‌تری را برای ترخیص کامیون‌ها در پیش بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای میان وزارت نفت، راه و صمت در خصوص نوسازی ناوگان جاده‌ای از محل تولیدات خودروسازان داخلی به امضا رسیده است تا ۱۶۵ هزار ناوگان مسافری و باری از این محل نوسازی شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص آمار کامیون‌های وارداتی دپو شده در گمرکات کشور گفت: بر اساس آمار گمرک ایران، ۶ هزار ناوگان تا کنون وارد گمرکات شده که دو هزار و ۲۱۲ دستگاه ترخیص شده و بقیه در گمرکات در حال طی کردن فرآیند ترخیص هستند.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی مرتبط با ترخیص کامیون‌های وارداتی، تمام اقداماتی که باید انجام می‌داده‌اند را طی کرده‌اند و حالا نوبت بخش خصوصی است تا اقدامات مربوط به خود را انجام دهد.

به گفته امانی، گرفتن مجوزهای مربوط به محیط زیست و آلاینده نبودن این کامیون‌ها و همچنین اقدامات در خصوص دریافت کد رهگیری از بانک‌های عامل برای ارائه ارز با منشأ خارجی از اقداماتی است که باید واردکنندگان انجام دهند تا کامیون‌ها هر چه سریع‌تر ترخیص شوند.