استفاده ولوو از مواد بازیافتی
به گزارش سایپانیوز، شرکت سوئدی ولوو که از سال ۲۰۱۰ مالکیت آن در اختیار گروه هولدینگ چینی جیلی قرار گرفته است میگوید تصمیم گرفته است که تا سال ۲۰۲۵ حداقل یک چهارم از مواد مورد استفاده در تولید خودروهای نو را مواد بازیافتی و عناصری تشکیل دهند که پایه اصلی آن را مواد زیستی تشکیل میدهند. با این حال در تامین مواد اولیه به ویژه مواد پشمی در تولید خودرو از گزینههایی استفاده خواهد کرد که تامینکنندگان آن متعهد به رعایت مسوولیتپذیری در قبال منابع بوده و گواهینامههای مربوطه را دریافت کرده باشند.
عدم استفاده از چرم در تولید خودرو آخرین نمونه از تلاش خودروسازان برای همگام شدن با راهبردهای توسعه پایدار است. ولوو قرار است در تولید بخش داخلی کابین خودرو از موادی به نام نوردیکو Nordico استفاده کند که نوعی ماده نساجی حاصل از مواد بازیافتی مثل بطریهای پلیاتیلین ترفتالاتpolyethylene terephthalate است و همچنین موادی که از جنگلهای سوئد و فنلاند به روش توسعه پایدار به دست میآید. این شرکت در حال بازیافت چوب پنبههای بازیافتی نیز هست.
استوارت تمپلر، مدیر توسعه پایدار جهانی ولوو در بیانیهای خبری گفت: «یافتن محصولات و موادی که نفع یا حمایت از حیوانات را رعایت کند، بسیار چالشی و دشوار است اما دلیل نمیشود که از این موضوع شانه خالی کرد.»
در ماه مارس امسال شرکت خودروسازی ولوو که مقر اصلی آن در سوئد است و مالک آن از سال ۲۰۱۰ گروه هولدینگ چینی ژیجیانگ جیلی است تصمیم خود را به طور رسمی اعلام کرده و میخواهد تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل فقط خودروهای برقی بسازد. هنریک گرین، قائممقام مدیرعامل در فناوری ولوو کارز گفته است: «آیندهای برای خودروها با موتورهای بنزینی درونسوز دیگر متصور نیست. ما به طور جدی متعهد هستیم که فقط خودروهای برقی بسازیم و این دوره گذار به احتمال زیاد تا سال ۲۰۳۰ طول میکشد.»
تعداد زیادی از خودروسازان اعلام کردهاند که میخواهند به جای چرم از مواد جایگزین استفاده کنند. در سال ۲۰۱۹، ایلان ماسک، مدیرعامل خودروسازی برقی آمریکایی تسلا در عرضه خودروی اسپورت تمام برقی تایکان Taycan به مشتریان خود این اختیار را داد که در تزئینات داخل کابین خودرو از چرم استفاده نشود. هر چقدر نگرانیها درباره توسعه پایدار بیشتر میشود، کمپانیها در بخشهای مختلف اقتصاد به دنبال راههای جدیدی در تولید، بستهبندی، تولید و تحویل محصولات خود میگردند که در آن ردپای آسیب به محیط زیست کمتری به جای بگذارند.