رونمایی از فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس
در بحث قوای محرکه، تیگو ۸ پرو e پلاس دارای یک موتور بنزینی ۵/ ۱ لیتری توربوشارژ است که توانایی تولید ۱۵۳ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور را داراست. این موتور که با کد SQRE۴T۱۵C شناسایی میشود همان پیشرانهای است که در امویام X۵۵ پرو و تیگو ۷ پرو نیز به کار رفته است. در کنار این پیشرانه بنزینی، از دو موتور الکتریکی نیز در تیگو ۸ پرو e پلاس استفاده شده است که در مجموع توان تولیدی این قوای محرکه هیبریدی را به ۳۲۶ اسب بخار و همچنین بیشینه گشتاور را به ۵۱۰ نیوتن متر میرساند. مجموع توان تولیدی از طریق یک جعبه دنده DHT سهسرعته به محور جلو خودرو منتقل میشود. در مورد سیستم تولید و انتقال قدرت تیگو ۸ پرو e پلاس باید به این نکته اشاره کرد که این خودرو بسته به شرایط رانندگی دارای ۹ حالت مختلف در استفاده از پیشرانه بنزینی و الکتریکی است که این حالتها شامل حالت تمام الکتریکی، تمام بنزینی یا ترکیبهای مختلفی از این دو حالت است.
یکی از موتورهای الکتریکی وظیفه اصلی تولید قدرت را به عهده دارد و موتور دوم به نوعی یک موتور پشتیبان به شمار میآید که قدرت کمتری نسبت به موتور اول تولید میکند. به عنوان مثال در شرایطی که راننده در حال رانندگی با یک سرعت بالا و ثابت در یک بزرگراه است معمولا در بیشتر زمان رانندگی تیگو ۸ پرو e پلاس در حالت تمام بنزینی در حال کار است اما زمانی که در ترافیک و در سرعتهای پایین رانندگی میشود تیگو ۸ پرو e پلاس میتواند در حالت تمام برقی به مسیر خود ادامه دهد. علاوه بر این در زمان ترمز کردن نیز سیستم بازیابی انرژی میتواند یکی از موتورهای الکتریکی را به ژنراتور تبدیل کرده و نسبت به شارژ باتریها اقدام کند.
از آنجا که تیگو ۸ پرو e پلاس یک خودرو پلاگین هیبریدی است مالک خودرو میتواند با استفاده از شارژر و برق شهری نسبت به شارژ باتریهای تیگو ۸ پرو e پلاس اقدام کرده و علاوه بر آن پیشرانه بنزینی خودرو نیز میتواند از طریق ژنراتور تعبیه شده باتریها را شارژ کند. زمان لازم برای شارژ باتریها به وسیله شارژر خانگی ۳ تا ۴ ساعت اعلام شده و ظرفیت باتریهای به کار رفته در تیگو ۸ پرو e پلاس نیز حدود ۲۷/ ۱۹ کیلووات ساعت است. باتریها از نوع لیتیومی و دارای ولتاژ ۳۵۰ ولت هستند. این خودرو در حالت تمام برقی توانایی پیمایش ۷۰ کیلومتر را با یک بار شارژ کامل باتریها دارا خواهد بود. در حالتی که موتور بنزینی و هر دو موتور برقی در مدار بوده و شارژ باتریها در بالاترین حالت خود قرار گرفته باشد تیگو ۸ پرو e پلاس میتواند بالاترین بازدهی حرکتی را از خود به نمایش بگذارد و به شتاب صفر تا صد، ۶/ ۷ ثانیه دست یابد. علاوه بر این مصرف ترکیبی خودرو در حالت هیبریدی میتواند در بهینهترین حالت به ۵/ ۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش برسد.
سامانه هیبریدی تیگو ۸ پرو e پلاس دارای یک رابط کاربری است که از طریق نمایشگر به هم پیوسته و بزرگ تعبیه شده در کابین اطلاعات کاملی را از شارژ باتریها، وضعیت عملکرد موتورها و سایر اطلاعات لازم از وضعیت سیستم هیبریدی خودرو در اختیار راننده قرار میدهد. از جمله تجهیزات و امکانات رفاهی و ایمنی که در تیگو ۸ پرو e پلاس در دسترس است میتوان به مواردی شامل ۶ کیسه هوای ایمنی، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، سامانه کمکی حرکت در سربالایی، سیستم کمکی حرکت در سرازیری، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین دنده عقب با خطوط داینامیک، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، سنسور نور، نمایشگر فشار باد تایرها، رادار نقاط کور، هشداردهنده تغییر لاین، رادار هشدار تصادف از جلو، رادار هشدار تصادف از عقب، رادار هشدار برخورد هنگام بازکردن درها، سیستم کمکی ماندن در بین خطوط، کروز کنترل هوشمند و تطبیقپذیر و... اشاره کرد. که از این سامانههای کمکی راننده و رادارها به عنوان سامانههای کمکی ADAS نام برده میشود و جزو مهمترین ویژگیها و تجهیزات به کار رفته در تیگو ۸ پرو e پلاس به شمار میرود.
آن طور که گفته میشود، این خودرو تا سه ماه آینده به بازار عرضه میشود و بهزودی تولید آن در کارخانه مدیران خودرو آغاز خواهد شد. همچنین گفته میشود که تیگو ۸ پرو e پلاس گرانترین نسخه تیگو ۸ خواهد بود و شاید حدود ۲۰۰ میلیون تومان قیمت بیشتری نسبت به تیگو ۸ پرو مکس داشته باشد.