شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۳ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۶۱۰۳

  • بازگشت پرونده FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم روز گذشته در نخستین نشست خبری خود اعلام کرد که برای رفع تحریم‌ها و FAFT به مجمع تشخیص نامه می‌نویسد. او همچنین در این نشست که با حضور بیش از ۳۰۰خبرنگار داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار «دنیای اقتصاد» در مورد سرنوشت FATF گفت: در رابطه با رفع تحریم‌ها ما چاره‌ای نداریم جز اینکه بحث FATF را حل کنیم. نامه‌ای هم به تشخیص مصلحت حتما خواهم نوشت، برای اینکه دوباره بحث FATF را به جریان بگذارند تا بتوانیم حلش کنیم و باید حل شود. وی با بیان اینکه در رابطه با مسائل خارجی تلاش می‌کنیم ارتباطاتمان را با اولویت کشورهای همسایه بهبود ببخشیم، اظهار کرد: در سفری هم که به عراق و اقلیم کردستان عراق و بصره و خود بغداد داشتیم با مسوولان آنجا صحبت کردیم. بیشتر این نگاه را داشتند که برنامه‌های راهبردی با آنها بنویسیم و پروژه‌های مشترکی با هم داشته باشیم.
  • ایران_عربستان یک گام به عقب

    دنیای اقتصاد: نشریه گاردین در تحلیلی از تاثیر استمرار منازعه یمن در روابط ایران و عربستان مدعی است: دیپلمات‌ها می‌گویند بمباران‌های هوایی غرب که برای محدود کردن عرضه تسلیحات به گروه‌ها در یمن صورت می‌گیرد، کافی نیست. در این روند عربستان سعودی خواستار اقداماتی بیش از «بمباران نقطه‌ای» برای محدود کردن عرضه تسلیحات است. ترکی الفیصل، شاهزاده سعودی گفت: پادشاهی انتظار داشت ایران در این زمینه پیشروتر و عامل مثبتی در تامین ثبات و رفع اختلافات با عربستان سعودی باشد.
  • حمایت از مظلومان غزه و فلسطین واجب قطعی است

    رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه در دیدار جمعی از علما، امامان جمعه و مدیران مدارس علمیه اهل‌سنت سراسر کشور، حفاظت از هویت گران‌سنگ «امت اسلامی» را ضروری خواندند و با تاکید بر اهمیت وحدت اسلامی و تلاش‌های بدخواهان برای مخدوش کردن آن، گفتند: موضوع «امت اسلامی» به هیچ‌وجه نباید فراموش شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که به مناسبت آغاز هفته وحدت و ایام سالروز ولادت با سعادت نبی‌اکرم‌(ص) برگزار شد، گفتند: مساله هویت امت اسلامی، مساله‌ای اساسی و فراتر از ملیت است و مرزهای جغرافیایی، حقیقت و هویت امت اسلامی را تغییر نمی‌دهد .ایشان با اشاره به تلاش‌های خصمانه برای بی‌تفاوت کردن مسلمانان به هویت اسلامی خود، افزودند: این خلاف تعالیم اسلامی است که یک مسلمان از رنج مسلمانی دیگر در غزه یا دیگر نقاط جهان غافل باشد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۶/۲۷

    روزنامه جمهوری اسلامی دیروز در سرمقاله خود با عنوان «مجلس ختم طبقه متوسطه» در تحلیل این خبر «هتل‌های ۴ و ۵ ستاره و ویلاهای بزرگ و گران‌قیمت در تمام تعطیلات کاملا پر و هتل‌های ۱ و ۲ و ۳ ستاره و ویلاهای ارزان‌قیمت در تمام تعطیلات گذشته ظرفیت خالی داشتند. طبقه متوسطی دیگر وجود ندارد.» نوشت: «بخش‌های ناگفته اطلاعات پشت ‌پرده سفرهای تفریحی و اصولا چگونگی گذران زندگی مردم کشورمان را علاوه بر مراجعه به آمار، حتی می‌توان از طریق مشاهدات میدانی هم به دست آورد. کافی است در یکی از تعطیلات با مسافران همراه شوید و در طول مسیرها به تفاوت‌های موجود میان آنان از جهات مختلف توجه کنید. از پراید و وانت‌پیکان‌های قدیمی گرفته تا گران‌ترین خودروهای سواری چند ده میلیارد تومانی را می‌توانید در حال حرکت ببینید. اطلاعات و آمار رسمی از میزان فقر در کشور و فاصله طبقاتی نیز نابودی تدریجی طبقه متوسط را تایید می‌کنند.»
  • بازگشت پرونده هسته‌ای به معاونت بین‌الملل وزارت خارجه

    دنیای‌اقتصاد: وزیر امور خارجه ایران درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌‌‌ها گفت که «اول باید پایه مناسب برای شروع مجدد مذاکرات ایجاد شود و بعد ما وارد مذاکراتی شویم که بر اساس فرمول گذشته که در برجام به‌‌‌کار رفت، یعنی اعتمادسازی در مقابل رفع تحریم‌‌‌ها باشد.» «سید‌عباس عراقچی» شامگاه یکشنبه و با حضور در برنامه گفت‌‌‌وگوی ویژه خبری تاکید کرد: درست است که بعضی از قسمت‌‌‌های برجام برای ما آن انتفاع سابق را ندارد و تاریخ بعضی از قسمت‌‌‌های آن گذشته و باید تغییراتی در آن ایجاد شود ولی چارچوب مناسبی است که ما را به یک توافق جدید رهنمون کند.
  • روابط اعراب با اسرائیل دور از چشم مردم

    دنیای اقتصاد: مارسی گروسمن، عضو ارشد غیر مقیم مرکز رفیق حریری و برنامه‌‌‌های خاورمیانه شورای آتلانتیک و سفیر سابق کانادا در امارات متحده عربی در مطلبی برای شورای آتلانتیک نوشت: « از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ به عنوان سفیر کانادا در امارات متحده عربی، من یک صندلی دیپلماتیک در ردیف جلو داشتم و گاهی اوقات پشت صحنه به پیشرفت آرام و در عین حال مداومی که در نهایت به توافق ابراهیم منجر شد، نگاه می‌‌‌کردم. در حالی که از زمان اعلام این بیانیه در سال ۲۰۲۰ تعجب نکردم، اما پیش‌‌‌بینی نمی‌‌‌کردم که روابط بین اسرائیل و همسایگانش - بحرین، امارات، و بعداً سودان و مراکش – تا این حد سریع پیش رود.» نویسنده مدعی است که با وجود آشفتگی در خاورمیانه از هفت اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون یعنی درد، رنج، قطبی شدن، و ویرانی سرزمین و امید، اما توافق ابراهیم هنوز زنده است و طرفین پایه‌‌‌ای فراتر از هر درگیری برای این صلح گذاشته‌‌‌اند. با تأمل در چهارمین سالگرد توافق ابراهیم، این مطلب به بررسی این می‌‌‌پردازد که توافق‌‌‌نامه ابراهیم از کجا شروع شد، امروز در چه وضعیتی قرار دارد و آینده آن چه خواهد شد؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر