شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۴ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۶۴

  • همدردی به وسعت ایران

    دنياي اقتصاد: سیل این روزها امان سیستان‌وبلوچستان را بریده است. بارندگی‌ها از سه‌شنبه‌ آغاز شده و منطقه همچنان درگیر سیلاب‌های بی‌امان است؛ به وسعت دشت پهناور و پایین‌دست دشتیاری با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت. آخرین گفت‌وگوهای «دنیای‌اقتصاد» با اهالی مناطق درگیر سیل گویای آن است که هنوز مردم با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند؛ اما از سوی دیگر مشاهدات نشان می‌دهد که کمک‌های مردمی از سراسر ایران به سوی این خطه پهناور در جریان است و مردم همدلی خود را ابراز می‌کنند.
  • تک گزاره مثبت گزارش گروسی چه بود؟

    دنیای اقتصاد: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست روز گذشته شورای حکام آژانس به بیان ادعاهایی درباره مسائل پادمانی با ایران و نظارت بر فعالیت‏‏‌های هسته‏‏‌ای آن پرداخت
  • ویکند ۲ روزه قبل از نوروز ۱۴۰۳

    دنياي اقتصاد: نهم بهمن ماه بود که نمایندگان به بررسی اولویت‌دار لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص افزایش تعطیلات آخر هفته رای دادند؛ بر این اساس قرار است این لایحه به زودی در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد. لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته که ۵ آذر ماه ۱۴۰۱ به صورت عادی از دولت به مجلس ارسال شد؛ حالا در مراحل نهایی خود است و آن‌طور که نمایندگان می‌گویند در صورت در دستور کار قرار گرفتن زمان زیادی برای تصویب نیاز ندارد. در لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته در ابتدا روز دوم تعطیلات در کمیسیون اجتماعی، شنبه مشخص شد؛ این در حالی بود که دولت روز دوم تعطیلات را در لایحه ذکر نکرده بود و همین امر مخالفانی در مجلس داشت که مانع از در دستور کار قرار گرفتن لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته می‌شدند. سرانجام این لایحه در کمیسیون اصلاح و انتخاب روز دوم تعطیلات بر عهده دولت گذاشته شد و با این اصلاح، بررسی اولویت‌دار لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری نهایی شد. البته همچنان تعطیلی روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته طرفدارانی دارد و احتمال می‌رود این پیشنهاد در صحن علنی مجلس مطرح شود. اما آن‌طور که نایب رئیس کمیسیون اجتماعی می‌گوید احتمالا مجلس تصمیم برای دومین روز تعطیلات آخر هفته را بر عهده دولت می‌گذارد.
  • اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر آیت‌الله امامی‌کاشانی

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته با حضور در کنار پیکر عالم خدوم و متقی، آیت‌الله امامی‌کاشانی و قرائت فاتحه، بر پیکر آن عالم بزرگوار نماز اقامه کردند./پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری
  • واکنش ضرغامی به حکم شروین حاجی‌پور

    عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سخنرانی گردهمایی سالانه باستان‌شناسی ایران با بیان اینکه قرار بود بعد از انقلاب ما به سمت «ما قال» حرکت کنیم، ولی بیشتر به سمت «من قال» حرکت کردیم، گفت: آیت‌الله مصباح، تعبیری از فرعون داشتند. قبل از فرعون دوره موسی، فرعون‌های دیگر هم بودند‌ که ظلم و اجحاف می‌کردند و زندگی اشرافی داشتند. در قرآن هم اشاره شده است که به آن فرعون‌ها گیر نمی‌دهد، اما به فرعون دوره موسی گیر می‌دهد. فرعونی که به تعبیر آقای مصباح با دین مردم کار داشت، درحالی‌که بقیه ادعای خدایی نداشتند، ولی فرعون دوره موسی ادعای خدایی داشت. وقتی هم معجزه کردند، همه به سجده افتادند، همین فرعون به مردم گفت: «به موسی ایمان آوردید، پیش از آنکه من اجازه دهم.» از دیدگاه فرعون، ایمان هم دستوری است، اما ایمان که دستوری نیست، برای همین در اصول عقاید ما تقلید جایز نیست. ایمان چیزی نیست که بشود دستوری به آن رسید. ضرغامی در واکنش به حکم مجازات شروین حاجی‌پور که مطالعه و خلاصه‌نویسی کتاب «حقوق زن در اسلام» تالیف آیت‌الله مرتضی مطهری هم از بندهای آن است، گفت: خوب است که شهید مطهری امروز در بین ما نیست./ایسنا
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۲/۱۵

    با پایان رقابت‌های انتخاباتی و اعلام نتایج انتخابات، روز گذشته تیتر یک اکثر روزنامه‌های کشور به تحلیل انتخابات اختصاص داشت. روزنامه همشهری با تیتر «دروغ بزرگ مخالفت ۵۹درصدی» به تبار‌شناسی آرای غایب انتخابات روز جمعه پرداخت و نوشت: بررسی آمارهای مشارکت در ۱۱دوره گذشته مجلس شورای‌ اسلامی نشان می‌دهد میزان مشارکت انتخاباتی جامعه نسبت به دوره‌های پیشین، تفاوت معناداری ندارد؛ به‌ویژه نسبت به انتخابات مجلس یازدهم که نرخ مشارکت چیزی در حدود ۴۲درصد بوده ‌است.
  • حمایت روسیه از شبه‌نظامیان در میدان

    دنیای‌اقتصاد: روسیه که قبلا به دلیل برنامه تسلیحات هسته‌‌‌ای خود به رژیم تحریم‌‌‌ها علیه ایران پیوسته بود، اکنون احتیاط کرده و حتی به حامی محور مقاومت ایران هم تبدیل شده است. «شوبهانگی شارما» سردبیر سایت هندی نیوز ۱۸، ۴ مارس در این پایگاه تحلیلی نوشت: حماس در غزه، حزب الله در لبنان، حوثی‌ها در یمن و چند گروه شبه‌نظامی در سوریه و عراق. این «محور مقاومت» ایران است. در چند دهه گذشته، ایران این ارتش نیابتی را که در سراسر خاورمیانه پخش شده‌اند، پرورش داده، تامین مالی و کنترل کرده است. اکنون، آنها یک حامی جدید دارند: روسیه.
  • حضور ایران در نمایشگاه نظامی قطر

    دنیای‌اقتصاد: در جریان برگزاری نمایشگاه توانمندی‌‌های دفاع دریایی (Dimex) قطر، برخی تجهیزات و دستاوردهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران نیز در غرفه وزارت دفاع به نمایش درآمده‌‌اند. سامانه پدافندی کوتاه‌‌برد ۹ دی، ‌‌ انواع موشک‌‌های کروز ضد کشتی ایرانی، ‌‌ سامانه پدافندی دوش‌‌پرتاب میثاق، ‌‌ سامانه پدافند هوایی سوم خرداد و رادار بشر از جمله این دستاوردها هستند.همچنین در این نمایشگاه برخی تسلیحات انفرادی مانند سلاح بومی مصاف، تیربارهای ۲۰ و ۱۲.۷ میلی‌متری نیز به نمایش درآمده‌‌‌‌اند. پهپادهای شاهد ۱۲۹ و شاهد ۱۴۹ یا همان «غزه» و رادارهای نقشه‌‌برداری سار با نام‌‌های S-۸۱۱ و S-۸۱۳ و بمب F-۳۶۵ از جمله مهم‌ترین تجهیزات به نمایش درآمده توسط وزارت دفاع در این نمایشگاه هستند.
  • سودان تکذیب کرد

    تسنیم: علی الصادق علی، وزیر خارجه سودان ادعای رسانه‌‌‌های آمریکایی درباره تلاش ایران برای ایجاد پایگاه در اراضی سودان را تکذیب کرد. وزیر خارجه سودان در حاشیه نشست دیپلماسی آنتالیا در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: «سودان هیچ‌گونه درخواستی از طرف ایران در خصوص ایجاد پایگاه دریایی دائمی در سواحل مشرف بر دریای سرخ دریافت نکرده است.» همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری روز دوشنبه با رسانه‌‌‌ها در مورد ادعاهای مطرح شده از سوی برخی از رسانه‌‌‌های غربی مبنی بر اینکه ایران به دنبال ساخت پایگاهی در دریای سرخ با کمک سودان است، گفت: «آفتاب آمد، دلیل آفتاب و وزیر امور خارجه سودان این موضوع را تکذیب کرده است.»
  • محتاج مردم‌داری از نوع دیگر هستیم

    انتخاباتی که روز جمعه برگزار شد و با ثبت نرخ مشارکت ۴۱درصدی، ‌‌‌ نصاب بی‌سابقه‌ای در میزان حضور مردم پای صندوق‌های رای به جای گذاشت، احتمالا در تمام طرف‌های دخیل در ماجرا، تعجب و بلکه حسرت را رقم زد. هرچند که نفس هر انتخاباتی در حکم جشنواره‌ای برای مردم‌سالاری است و می‌تواند اراده ملی را به ظهور برساند اما در برخی از ادوار، ‌‌‌ نحوه وقوع و شکل تحقق آن، خالی از تلخی نبوده است. انتخابات اخیر از آن جهت که بر اساس آمارهای غیر‌رسمی اعلام شده، میزبان مشارکت بیش از۴۰ درصدی مردم بود در نوع خود و در مقایسه با متوسط نرخ جهانی قابل‌توجه و احترام‌برانگیز است اما باید به دقت در این مسائل غامض و خطیر تأمل کرد که چرا این دوره از انتخابات در جدول مشارکت تمام ادوار انتخابات مجلس، ‌‌‌ در رده آخر نشست و حتی به نصاب دوره قبل هم دست نیافت؟ سهم عوامل مختلف درشکل‌گیری شرایط کنونی چقدر بود؟ کدام قصورها، ‌‌‌ تقصیرها، ‌‌‌ سوء‌تدبیرها و سوءمدیریت‌ها به چنین وضعیتی انجامید؟ چرا برای تحقق راهبردی که رهبری نظام از ابتدای سال‌جاری برای انتخابات مقرر کردند و چهار ویژگی مشارکت، رقابت، امنیت و سلامت را برای آن مطالبه کردند تلاش کافی صورت نگرفت؟ به نظر می‌رسد در ریشه‌یابی چنین وضعیتی به برخی علل و دلایل می‌توان اشاره کرد:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر