رئیسی در این گفت‌وگو اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل وحدت جهان اسلام و همسایگی قائل به تعمیق و تقویت روابط با عربستان است و معتقدیم روابط دو طرف این ظرفیت را دارد که به تثبیت، تقویت و ارتقای امنیت و ثبات منطقه کمک کند. رئیس‌جمهور با اشاره به اعتقادات و منافع مشترک دو کشور به‌ویژه در مسائل مرتبط با جهان اسلام افزود: ایران و عربستان در مقطع حساس کنونی باید به عنوان دو بازیگر کلیدی از ملت مسلمان و مظلوم فلسطین حمایت کنند. رئیسی با تاکید بر وظیفه امت اسلامی در دفاع از مردم مظلوم فلسطین تصریح کرد: ریشه تنش‌‌‌های اخیر را باید در ظلم مستمر و تبعیض سیستماتیک نظام آپارتاید صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین جست‌وجو کرد که البته نتوانسته عزم این مردم را در دفاع از حقوق خود تحت‌تاثیر قرار دهد و امروز شاهد ضربات کاری مقاومت به رژیم غاصب صهیونیستی هستیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه کابینه افراطی رژیم صهیونیستی انتقام شکست تاریخی خود را از مردم بی‌‌‌دفاع و مظلوم می‌گیرد و در اقدامی بی‌‌‌شرمانه آب و برق و ارسال سوخت و دارو را روی مردم غزه بسته است، گفت: کشورهای اسلامی وظیفه دارند که برای توقف هرچه سریع‌‌‌تر جنایات صهیونیست‌‌‌ها علیه فلسطینیان همکاری و همگرایی داشته باشند. ایران و عربستان می‌توانند به تامین حقوق قانونی فلسطینیان و توقف تجاوز و جنایات رژیم صهیونیستی کمک کنند. رئیسی وضعیت فعلی منطقه را نتیجه محاسبات غلط مکرر کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا دانست و اظهار کرد: تنها راه‌‌‌حل اساسی مشکل فلسطین به عنوان مساله اصلی منطقه، توجه به حقوق حقه مردم مظلوم این سرزمین است که بر اساس آن و طبق پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران همه فلسطینیان در روندی دموکراتیک و در انتخاباتی آزاد و عادلانه سرنوشت خود را تعیین کنند.

«محمد بن‌سلمان» ولیعهد و نخست‌وزیر پادشاهی عربستان سعودی نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با تمجید از تلاش‌‌‌های متقابل دو کشور برای تقویت ثبات در منطقه به‌ویژه با توجه به تحولات روزهای اخیر در فلسطین، گفت: احیای روابط دوجانبه ایران و عربستان، آغاز روند همکاری و همگرایی است و خرسندم که امروز تلاش‌‌‌های خوبی در مسیر توسعه روابط فی‌مابین در جریان است. ولیعهد عربستان رخدادهای اخیر در غزه را دردناک و خطرناک توصیف و تصریح کرد: آنچه نسبت به تضییع حقوق فلسطینیان در حال رخ دادن است، می‌تواند منجر به تشدید و توسعه ناامنی به سایر مناطق جهان از جمله کشورهای غربی شود.

محمد بن‌سلمان با اشاره به اینکه امروز همه و از جمله کشورهای غربی به خوبی دریافته‌‌‌اند که عدم‌حل و فصل مساله فلسطین می‌تواند مشکلات زیادی برای خودشان ایجاد کند، افزود: «همکاری تهران-ریاض می‌تواند نقش موثری در توقف هر چه سریع‌‌‌تر درگیری‌‌‌ها و سپس پرداختن به یک راه‌‌‌حل عادلانه برای حل و فصل ریشه‌‌‌ای مساله فلسطین داشته باشد.» به نظر می‌رسد با انجام این گفت‌وگو، فضا برای سفرهای متقابل بین روسای دو کشور به‌خصوص با توجه به دعوت‌نامه‌های دوجانبه که روی میز قرار دارد، تغییر کند و بیش از پیش قوت بگیرد. سفرهایی که آخرین نمونه رسمی آن به بیش از دو دهه گذشته بازمی‌گردد.