ادعایی که مقامات ایران آن را تکذیب کردند و آن را مظلوم‌‌نمایی‌‌های نمایشی این رژیم دانستند. به‌نظر می‌رسد با انجام این سفر و تاکید مقامات تهران و آنکارا بر افزایش سطح روابط این چالش رفع شده است. در همین ارتباط، امیرعبداللهیان در دیدار با اردوغان با تجدید دعوت از رئیس‌جمهور ترکیه برای سفر به ایران برای برگزاری نشست شورای عالی همکاری‌های دو کشور در تهران و همچنین برپایی نشست کمیسیون همکاری‌‌های مشترک اقتصادی فی‌‌مابین، آمادگی ایران برای ارتقای روابط اقتصادی و تجاری با ترکیه و افزایش تبادلات تجاری در سطح هدف‌گذاری شده بین دوکشور را مورد تصریح قرار داد. به گزارش «ایسنا»، امیر عبداللهیان همچنین در این دیدار با تشریح آخرین وضعیت گفت‌وگو برای لغو تحریم‌ها، جدیت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافقی خوب، قابل اتکا و پایدار، در صورت واقع‌بینی طرف آمریکایی و اجتناب از زیاده‌خواهی را دست‌یافتنی دانست و مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه درباره موضوع سوریه با تبیین دیدگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه راه‌حل سیاسی به عنوان تنها مسیر برای حل بحران و ضرورت اجتناب از هرگونه اقدام نظامی، آمادگی کشورمان برای تسهیل در زمینه گفت‌وگو برای کاهش نگرانی‌‌های امنیتی در سوریه را مورد تاکید قرار داد. امیر عبداللهیان همچنین درباره برخی تحرکات رژیم جعلی صهیونیستی در منطقه و کشورهای پیرامونی جمهوری اسلامی ایران، بر فتنه‌انگیزی و ایجاد ناامنی به عنوان ارمغان حضور این رژیم برای منطقه تصریح و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از آرمان فلسطین تاکید کرد.

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این دیدار با ابلاغ سلام به مقامات عالیه کشورمان، سیاست همسایگی دولت و نگاه به فعال‌سازی روابط با همسایگان را مورد تمجید قرار داد و با تاکید بر ضرورت نیل به تبادلات تجاری هدف‌گذاری شده از سوی دو کشور، با تشکر از تجدید دعوت برای سفر به جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد در فرصت مناسب برای برگزاری شورای عالی همکاری‌های فی‌‌مابین به تهران سفر کند. رئیس‌جمهور ترکیه همچنین حصول توافق در مذاکرات هسته‌ای را مورد اشاره قرار داد و ابراز امیدواری کرد این گفت‌وگوها به نتایج ثمر‌بخشی منجر شود. تحولات افغانستان، اوضاع در عراق، روند آستانه، عزم دوکشور در زمینه مبارزه با تروریسم و تمرکز بر راه‌حل سیاسی برای مشکلات منطقه از دیگر محورهای مورد گفت‌وگو در دیدار وزیر امور خارجه ایران با رئیس‌جمهور ترکیه بود.

پیش‌ نویس سند برنامه جامع همکاری

پیش‌تر و در دیدار وزرای خارجه دو کشور، پیش‌نویس سند برنامه جامع همکاری‌های بلندمدت بین ایران و ترکیه از سوی تهران به آنکارا ارائه شد. بر اساس این گزارش پیشنهاد تهیه این سند در جریان سفر سال گذشته مولود چاووش اوغلو به تهران از سوی ایران مطرح شد. بر اساس آنچه منتشر شده این سند همکاری‌‌های دو کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیتی، نظامی، دفاعی، گردشگری و... را دربر می‌گیرد.

کمیسیون مشترک همکاری‌‌های اقتصادی

در ادامه این رایزنی‌ها، وزیر امور خارجه ترکیه گفت: همکاری آنکارا و تهران در مبارزه با تروریسم مهم است و باید دو کشور به همکاری در این زمینه ادامه دهند. مولود چاووش‌‌اوغلو، طی نشست خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان، گفت: دو کشور می‌خواهند به سفرهای متقابل به تهران و آنکارا شتاب بخشند. وی با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری دوجانبه میان ترکیه و ایران کاهش جدی داشته است، گفت: با اینکه در سال گذشته این مبادلات ۵/ ۶۲ درصد افزایش داشته است اما اکنون موضوع، معکوس شده است.