سکانس اول کابینه سیزدهم عکس: President.ir

رئیسی همچنین درجلسه اول بررسی صلاحیت وزرا، از تلاش برای معرفی افراد شایسته درانتخاب اعضای دولتش سخن گفت و افزود: کشور در شرایطی است که باید همکارانی داشته باشیم که برون‌رفت از این شرایط را بتوانند تسهیل کنند. رئیسی اولویت نخست خود را در دولت، مهار کرونا و ارتقای وضعیت بهداشتی در کشور عنوان کرد و گفت: تعجیل در واکسیناسیون عمومی و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و ارتقای سطح درمان اولویتی است که دولت در بحث کرونا دنبال می‌کند. رئیس دولت سیزدهم اولویت دوم دولت خود را مساله اقتصاد، ثبات اقتصادی، بهبود شاخص‌های کلان و تقویت معیشت مردم و رفع مشکلات معیشتی و تقویت فضای کسب و کاراعلام کرد و گفت: وضعیت فعلی نتیجه گره زدن اقتصاد به خواست دیگران است.

  تدوین دو برنامه کوتاه‌مدت و میان‌مدت

به گزارش «ایرنا» ابراهیم رئیسی در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: برای ابتکار بسیار خوبی که مجلس شورای اسلامی نسبت به بررسی وضعیت وزیران پیشنهادی کرد، سخنان آنها را در کمیسیون‌های اصلی و فرعی شنید و وقت بسیار خوبی گذاشت، باید صمیمانه از رئیس مجلس برادر مجاهدم دکتر قالیباف و هیات رئیسه و رئیس کمیسیون‌ها و اعضای آنها تشکر کنم.

رئیسی در ادامه سخنانش گفت: برای تحول در دو محور عدالت و پیشرفت یا با مشارکت همگانی برنامه دولت چرخش‌های تحول‌آفرین زیر را دنبال می‌کند. رئیس‌جمهوری یادآور شد: چرخش از دموکراسی کندکننده و فسادخیز به نفع‌ سازو کارهای جلب مشارکت عمومی، تغییر رویکرد از اقدامات صرفا مقابله‌ای با فساد به اقدامات پیشگیرانه از فساد، چرخش از رویکرد تفکیکی در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی به رویکرد تلفیق سیاست‌های فرهنگی اقتصادی و اجتماعی از جمله برنامه‌ها است. وی خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد از بخشی‌نگری و پایتخت‌محوری در اتخاذ تصمیمات و توزیع منابع و امکانات به فعال‌سازی ظرفیت‌ها در سراسر کشور براساس آمایش سرزمینی، گذار از تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای و موسمی در حلقه‌های بسته‌ کارشناسی به فرآیندهای جلب مشارکت حداکثری به ویژه در حوزه نخبگانی از جمله این برنامه‌ها است.

رئیسی عنوان کرد: تغییر رویکرد مداخله‌ای به رویکرد حمایتی، هدایتی، نظارتی در بازارهای سرمایه، ممانعت از تغییر پی‌درپی مقررات جهت ایجاد ثبات و تقویت تولید و تجارت، افزایش نقش دولت در تنظیم‌گری و تسهیل‌گری در فضای کسب و کارها، تغییر رویکرد اقتصاد سنتی متمرکز بر منابع و توجه بیش از پیش به اقتصاد دانش‌بنیان و مبتنی بر فناوری‌های نرم و نوین را از دیگر برنامه‌های خود عنوان کرد.

رئیس‌جمهوری تغییر رویکرد از صادرات مبتنی بر مواد خام و اولیه به تولید محصولات صنعتی و با تکنولوژی بازارمحور، تغییر رویکرد از اداره کشور براساس درآمدهای نفتی و روش‌های تورم‌زا در تامین منابع مالی دولت به افزایش بهره‌وری، خلق ثروت ملی و درآمدهای پایدار، تغییر رویکرد از بودجه‌ریزی سنتی و مبتنی بر چانه‌زنی به بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد عملیاتی و هوشمند را از جمله این برنامه‌ها عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهم شرایط و وضعیت کشور را که نمایندگان خود مطلع هستند و ارقام را می‌دانند بگویم، اینها مشکلاتی است که امروز دولت با آن مواجه است که یک برنامه آنی، فوری و کوتاه‌مدت با محوریت مشکلات پیش‌رو و یک برنامه میان‌مدت و بلندمدت در دولت تعریف کرده‌ایم و این برنامه‌ها به زودی در اختیار نمایندگان و نخبگان کشور قرار خواهد گرفت و مشکلاتی که امروز دغدغه همه است در این برنامه تقدیم خواهد شد.

رئیسی با بیان اینکه وضعیت فعلی نتیجه گره زدن اقتصاد به خواست دیگران است، خطاب به نمایندگان گفت: شما هم خوب از این وضعیت مطلع هستید. حل مشکلات تورم بالای ۴۴ درصد اعلامی مرکز آمار یا بیش از ۵۵ درصد بانک مرکزی، افت شدید ارزش پول ملی، کسری قابل توجه بودجه، کاهش شدید قدرت خرید مردم و خانوارها و سختی معیشت مردم، رشد بالای نقدینگی، حجم بالای بدهی دولت و مسائلی از این دست امکان‌پذیر است اما نیاز به برنامه دارد و همچنین نیازمند نیروی کارآمدی است که در جای جای کشور بتواند تحول‌آفرین باشد.

  شاخص‌های انتخاب وزرا

رئیسی با اشاره به شاخص‌هایی که در انتخاب وزیران مد نظر قرار گرفته است، گفت: مساله توجه به تخصص و داشتن دانش در حوزه ماموریت از مسائل مورد توجه در انتخاب و معرفی وزیران بود. داشتن تعهد کاری، روحیه انقلابی و جهادی، فسادستیزی و مردمی بودن از دیگر شاخص‌های انتخاب وزیر بود. در کابینه ترکیبی از جوانان، جوان‌گرایی و تجربه در کنار یکدیگر قرار گرفت تا مجموعه تخصص، تعهد و دانش در حوزه ماموریت و تجربه کار، امور را به پیش ببرد و نتیجه کارآمدی بسازد.

وی افزود: روش انتخاب همکاران این طور بود که ابتدا فراخوانی در سایت داشتیم و بسیاری از نخبگان در آن شرکت کردند و افراد و چهره‌های بسیاری معرفی شدند. این مشارکت مردم در معرفی نیروهای کارآمد بسیار برای دولت مفید و موثر بود. رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: اسم وزیران پیشنهادی جز دو وزیر، ده‌ها بار در سایت پیشنهاد شد. بعد از پیشنهادهای مردم، اسامی در ۹ کارگروه تخصصی برای بررسی ارسال و از مراجع ذی‌صلاح دستگاه‌های نظارتی در داخل و بیرون از دولت و دستگاه قضایی استعلام شد. با حساسیت سوابق اجرایی این افراد دنبال شد.

وی گفت: برای هر وزارتخانه چند نفر مشخص شدند و کارگروه‌های تخصصی معین شد تا برنامه آنان و مصاحبه با تک‌تک افراد پیشنهادی انجام شود. در هر کارگروه پنج نفر، مصاحبه و ارزیابی شدند. مصاحبه‌کنندگان با تعیین شاخص‌هایی برای نمره دادن از نظرات یکدیگر مطلع نبودند و در جای دیگر نظرات این افراد جمع‌بندی می‌شد و در نهایت این نظرات را از نزدیک با بررسی‌های دقیق نهایی کردم.

رئیسی تصریح کرد: تلاش این بود که سراغ بسیاری از نیروهایی که در ذهن شما است و نیروهایی که می‌شناسید، از این شاخص‌ها هم برخوردار هستند برویم. سراغ آنها هم رفتیم اما ممکن است هر دعوتی با مسائلی مواجه شود که برخی مشکلاتی داشتند و برخی در مجلس بودند و ترجیح آنان ماندن در مجلس بود مانند آقای نیکزاد و امیرآبادی. رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: هرگز رابطه سببی، نسبی، خانوادگی فشار از فرد، جریان و حزبی در پیشنهاد و انتخاب وزرا نقش نداشته است. مرا می‌شناسید کسی نیستم که بخواهم با فشار و تحمیل فردی را انتخاب کنم و این در روحیه من نیست. البته پیشنهاد افراد مختلف و دلسوزان را بررسی کردیم. در ارتباط با کار شاید ترکیب را طوری ببینید که هر کدام از یک بخش و جایی هستند که باید بگویم این ترکیب، یک تشکل یا حزب سیاسی نبود که هر کسی در این تشکل بوده، همه را در این کابینه بگذاریم. سعی کردیم افراد شایسته را از بخش‌های مختلف پیگیری و آنان را معرفی کنیم برای همین این جهت هم مورد تاکید و توجه بوده است.

  دفاع از وزرای پیشنهادی

 رئیس‌جمهوری در ادامه با نام بردن از تک‌تک وزرای پیشنهادی‌اش درباره باغ‌گلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: ایشان دکترای تعلیم و تربیت است برخلاف آنچه در برخی سایت‌ها پخش کردند معلمی مدرسه و مهد کودک در حوزه دبستان و دبیرستان تا دانشگاه همه مراحل را بوده است. رئیس دولت سیزدهم گفت: برخی می‌گویند باید تجربه داشته باشد. اداره کردن چند مجموعه آموزشی، ۷ هزار دانش‌آموز، قریب هزار معلم و همکاری با بخش‌های مختلف آموزش و پرورش؛ ما اسم این را تجربه می‌گذاریم، ایشان این جهت را دارند هم دانش و هم تجربه دارند.

به گزارش «ایرنا» وی در ادامه درباره زارع‌پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایشان تجربه دهه ۸۰ را دارند و هم در مدتی که در دستگاه قضایی کار کردند، تجربه موفقی داشتند. برنامه ما در وزارت ارتباطات هوشمندسازی، شفاف‌سازی و فعال کردن اقتصاد فضای مجازی است. رئیسی درباره وزیر اطلاعات هم افزود: آقای خطیب هم دانش اطلاعاتی و امنیتی و هم تجربه چند ساله در وزارت دارند. این دو جهت علم و دانش و تجربه کار در آقای خطیب وجود دارد. بدنه بسیار انقلابی و حزب‌اللهی در وزارت اطلاعات داریم. رئیس‌جمهوری در مورد وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی با بیان اینکه خاندوزی مجموعه وزارت اقتصاد را می‌شناسد افزود: ما یک چهره جوان و مطلع اقتصادی نیاز داریم که نظام مالیاتی را عادلانه کند و نظام تامین مالی دولت را فعال و اصلاح کند. در فضای کسب و کار مردم ایجاد اصلاح و تحول کند. بهره‌وری را ارتقا دهد و مدیریت دارایی‌ها و شرکت‌های دولتی را بتواند کاملا سامان دهد. شفافیت و مدیریت تعارض منافع را دنبال کند. وضع خزانه‌داری کل را سامان دهد.

رئیسی در ادامه به وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه اشاره کرد و گفت: امیر عبداللهیان در حوزه خارجی هم علم و دانش دارد و هم دارای تجربه است. تمام مراحل وزارت خارجه را هم گذرانده است. فردی خوشنام در رابطه با وزارت خارجه است. مساله سیاست خارجی متوازن، توسعه روابط همسایگی، اولویت دادن به اقتصاد در تعاملات خارجی به ویژه با همسایگان و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در دستور کار وزارت خارجه است. او را به عنوان کسی که بتواند سکاندار این بخش باشد پیشنهاد کردیم.

وی درباره وزیر پیشنهادی بهداشت هم گفت: در این بخش مانند بخش‌های دیگر افرادی مطرح بودند که با همه آنها صحبت و مصاحبه شد و برنامه‌های آنها بررسی شد. به عنوان مثال آقای قاضی‌زاده اولویت او بهداشت و درمان نبود. رئیس‌جمهوری افزود: به هر چهره انقلابی در وزارت بهداشت و درمان بگویید دکتر عین‌اللهی را به عنوان یک چهره انقلابی در این حوزه می‌شناسند. او استاد تمام دانشگاه است و فردی است که در میدان است.  رئیسی درباره وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: عبدالملکی جوان، پاکدست، فسادستیز و دارای تجربه موفق در جایی که بوده است. وی خاطرنشان کرد: هم  دارای دانش اقتصادی برای بنگاه‌هایی است که ما در وزارت تعاون داریم و هم صاحب تجربه آن هم تجربه موفق در اشتغال  است‌ که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مساله اشتغال مساله بسیار مهمی است. رئیسی درباره وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری گفت: امین‌حسین رحیمی هم آشنا به مسائل قضایی- حقوقی و هم آشنا به مسائل مجلس و دولت به دلیل دوره‌ای که در دیوان محاسبات بوده، است. یعنی کسی که می‌خواهد در وزارت دادگستری باشد باید  هم دولت، مجلس و دستگاه قضایی را خوب بشناسد و هم این ارتباطات را به خوبی برقرار کند. ما آقای رحیمی را هم از تجربه و هم از دانش کافی برخوردار می‌دانیم. رئیس‌جمهوری درباره وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار کرد: امیر آشتیانی هم که نیروهای مسلح به عنوان وزیر دفاع از معرفی ایشان خوشحال شدند. ایشان نیروی مجرب با علم و آگاهی نسبت به مسائل نیروهای مسلح و موضوع وزارت دفاع و چهره خوشنام در مجموعه نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی و سپاه است.

رئیس دولت سیزدهم اظهار کرد: وحیدی وزیر پیشنهادی کشور چهره‌ای است که علاوه بر دانش یک چهره راهبردی هم هست. کسی که در وزارت کشور مطرح می‌شود، کسی است که می‌خواهد کشور را تدبیر مدام داشته باشد و نخ تسبیح بخش‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور است. وی ادامه داد: آقای وحیدی با بررسی انجام شده می‌تواند با نگاه راهبردی و روحیه بالا و مدیریت خود، وزارت کشور را به نحوی اداره کند که دغدغه همه دوستداران انقلاب اسلامی در سراسر کشور مرتفع شود. رئیسی همچنین درباره زلفی‌پور گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: علاوه بر دوران معلمی، وی الان هم استاد است و ۷ سال مدیریت دانشگاه کلان و صاحب‌نامی را بر عهده دارد و مسوول مجمع بسیج است و روحیه انقلابی و تحولی دارد. رئیسی همچنین درباره ضرغامی وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: یکی از راهکارهای اقتصاد بدون نفت اقتصاد گردشگری است که با توانمندی مهندس ضرغامی این کار دنبال می‌شود و مساله میراث فرهنگی در حوزه‌های گردشگری داخلی و خارجی می‌تواند به جایگاه شایسته برسد.

  وعده ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی

رئیسی در ادامه صحبت‌هایش درباره وزیران پیشنهادی به رستم قاسمی گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: آقای قاسمی در قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران دولت در حوزه راه و شهرسازی کارهای بسیاری انجام داده است. البته افراد دیگری هم برای این وزارتخانه مطرح بودند اما عده زیادی نسبت به افرادی اظهارنظرهایی داشتند که خواستم نظرات نمایندگان را داشته باشم چون قرار است با مجلس کار کنیم.

وی ادامه داد: موفقیت دولت در گرو همکاری و حمایت مجلس و همچنین همفکری با مجلس است. موضوع مهم ما در این وزارتخانه ساختن یک میلیون مسکن در هر سال و در چهار سال ساخت چهار میلیون مسکن است که آقای قاسمی در این زمینه برنامه دارد و برای ما مهم است که کسی بتواند روی کار بیاید که این وعده دولت را عملی کند و با تجربه‌های کاری خود گام‌هایی در این زمینه بردارد که به‌صورت انضباط و با ترکیبی از حرکت انقلابی، تحولی در وزارتخانه ایجاد کند.

  دفاع از عملکرد وزیرپیشنهادی صمت

رئیس‌جمهوری درباره آقای فاطمی‌امین وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسائل و مشکلات در این وزارتخانه گفت: بخشی از مسائل در این وزارتخانه انجام شده و بخشی به صورت کلان همچنان باقی است. این وزارتخانه در ارتباط با اهداف مهم اقتصادی دولت نقش بسیار مهمی دارد و نیازمند سلامت، شجاعت، جامع‌نگری، تخصص و داشتن روحیه انقلابی و جهادی است.

رئیسی اضافه کرد: فاطمی‌امین در آستان قدس رضوی مسوول بخش اقتصادی بود و روز نخست که به آنجا رفتم وضعیت حسابرسی بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه آستان قدس مشروط و مردود بود و جز دو شرکت که مشکل اساسی داشت، بقیه شرکت‌ها رفع مشکل و شفافیت در بخش اقتصادی آستان قدس برقرار شد. رئیس‌جمهوری درباره وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وزیر پیشنهادی صمت در حوزه‌هایی که بود عملکرد موفقی داشت. با توجه به بررسی متخصصان امیدوارم وزیر پیشنهادی با علم و دانش و تخصص در کنار تعهد بتواند گام‌هایی بردارد تا شاهد تحول در این وزارتخانه باشیم.

  دفاع از وزیر پیشنهادی ارشاد

رئیس‌جمهوری سپس درباره آقای اسماعیلی وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهمیت این وزارتخانه گفت: آقای اسماعیلی که برای تصدی این وزارتخانه پیشنهاد شده، هم دانش و هم تجربه در این کار دارد و برای همین معرفی شد. با توجه به حساسیتم به مساله فرهنگ، با اعضای این کارگروه نشستی برگزار و تک‌تک شاخص‌ها را بررسی کردم. یکی از آنها آقای صفار‌هرندی که وزیر ارشاد بود گفت که در مجموع افرادی که معرفی شده‌اند آقای اسماعیلی را از بقیه شایسته‌تر یافته‌ام. رئیسی خطاب به اهالی فرهنگ و هنر گفت: اهالی فرهنگ و هنر بدانند که ما به شما آزادی ندادیم، خدا داده است و ما تضمین‌کننده آزادی‌ها هستیم. دولت تضمین‌کننده آزادی‌های مشروع است تا بتواند این آزادی را فراهم کند و ظرفیت‌های اهالی فرهنگ و هنر شکوفا شود که این کار بر عهده این وزارتخانه است و ان‌شاءالله انجام خواهد شد.

  دفاع از وزرای نفت و نیرو

رئیسی درباره برنامه‌های وزیر نفت اظهار کرد: درباره وزارت نفت مهندس اوجی جزو چهره‌های نامدار و خوشنام وزارت نفت است که در علم و دانش سرآمد بوده‌اند، پست‌هایی که او احراز کردند تا معاونت وزارت نفت بوده و ایشان در همه ادوار چهره موفقی بوده است. دوستان نگران نباشند نسبت به فروش نفت هم اقدامات خوبی در این زمینه وجود دارد. رئیس‌جمهوری گفت: ما در حوزه وزارت نیرو در حوزه آب و برق عقب‌ماندگی داریم که باید جبران شود. باید اقدامات خوبی صورت گیرد تا شاهد قطعی برق‌ نباشیم، محرابیان وزارتخانه را می‌شناسد، نسبت به وزارت نیرو، سدسازی و ساخت نیروگاه‌ها اقدامات خوبی انجام داده است، بحث ما ایجاد نیروگاه‌ها و تولید برق است. مدیریت آب در کشور بسیار مهم است. این مشکلات می‌تواند با کمک نمایندگان حل شود. رئیس دولت سیزدهم اظهار کرد: ما برای گزینه وزارت ورزش و جوانان جلسه‌ای با نام‌آوران ورزش داشتیم که آنان می‌خواستند در راس ورزش کشور چهره سیاسی نباشد، ما افراد را بررسی کردیم در گروه‌هایی که نام‌های مختلف دارند سجادی به عنوان کسی است که ۱۶ مدال آورده است و هم دارای سلسله مراتب علمی و دانش خوبی است. رئیسی درادامه گفت: بنده این مجموعه را صالح و کارآمد می‌دانم. مساله مهم نگاه نمایندگان ملت است. دو شرط برای وزیر شدن وجود دارد، پیشنهاد رئیس‌جمهور و دوم رای اعتماد مجلس؛ اگر این دو شرط تحقق یابد وزیر می‌تواند فعالیت کند.

2
 عکس: president.ir

 

 ​ آغاز دفاع وزرای پیشنهادی