همه بخش‌های سیاست کشور باید با هم به پیش برود عکس: Leader.ir

رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز (یکشنبه) در سخنان زنده تلویزیونی خطاب به ملت بزرگ ایران با تشریح جایگاه مهم معلمان و کارگران در پیشرفت کشور، انتخابات را به معنای واقعی کلمه فرصتی مهم برای ایران عزیز و عاملی بی‌بدیل برای استحکام پایه‌های نظام خواندند و با انتقاد از برخی تلاش‌ها برای دلسرد کردن مردم نسبت به انتخابات تا‌کید کردند: داوطلبان وعده‌های فریبنده و بدون پشتوانه ندهند و با ارائه برنامه‌های واقعی با مردم سخن بگویند. ایشان همچنین با ابراز تا‌سف و تعجب از سخنان نادرست برخی مسوولان در خصوص سیاست خارجی تا‌کید کردند: نیروی قدس بزرگ‌ترین عامل موثر جلوگیری از دیپلماسی انفعالی در غرب آسیا است و نباید به‌گونه‌ای سخن گفت که حرف‌های بیگانگان را به اذهان متبادر کند.

ایشان در آغاز سخنانشان، لیالی مبارک قدر را قله ما‌ه پر عظمت رمضان خواندند و با توصیه به آحاد مردم برای استفاده از ظرفیت بی‌نظیر ایام قدر افزودند: دعا و تضرع و استغفار و اشک، از نمونه‌های ضیافت پربرکت رمضان است که باید با توجه و توسل هرچه بیشتر به پروردگار کریم، خود را مستعد بهره‌‌مندی از این نعمت‌های گرانقدر کرد.

رهبر انقلاب در نگاهی کوتاه به شخصیت امام علی بن ابیطالب(ع)، امامت را مقامی بسیار والا و عالی برشمردند و افزودند: معنای امامت، ریاست دین و دنیا نیست بلکه امامت مفهومی بسیار عالی است که درک آن به جز معصومین و نخبگان معدود، برای دیگران ممکن نیست.

رهبر انقلاب با اشاره به ارادت شیعیان و پیروان ادیان و مذاهب دیگر به امیرمومنان افزودند: این محبت و ارادت به علت خصوصیات عجیب مولای متقیان است که «عدالت حیرت‌انگیز، بی‌اغماض، گسترده و بدون هیچ ملاحظه‌» در رأس این خصوصیات قرار دارد.

ایشان زهد و بی‌اعتنایی کامل به دنیا، شجاعت، مهربانی و رأفت در مقابل ضعیفان، عزم راسخ در مقابل زورگویان و مستکبران، فداکاری در راه حق، حکمت عمیق در گفتار و استواری در رفتار را از دیگر ویژگی‌هایی دانستند که در حضرت علی(ع) در اوج کمال و درخشش است.

رهبر انقلاب، پیروی از امیرمومنان در خصوصیات شخصی و آداب حکومت را وظیفه‌ای سنگین خواندند و افزودند: ما‌ در این زمینه‌ها خیلی عقب هستیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به شوق بی‌نظیر مولای متقیان به شهادت گفتند: خدا را شاکریم که در دوران ما‌ نیز مردان فداکاری بودند و هستند که در اقتدا به مولایشان، عاشق شهادت بودند که حاج قاسم سلیمانی از چهره‌های بزرگ این عرصه است.

رهبر انقلاب سپس در تبیین جایگاه و شأن مهم معلم به برخی ویژگی‌های شهید مطهری پرداختند و افزودند: شهید مطهری عالِم، فیلسوف، متفکر، فقیه و مسلط به مسائل فکری بود اما ویژگی‌ مهم استاد شهید آن بود که در عرصه تولید و انتشار فکر درست، متقن و عمیق، در یک جهاد نرم‌افزاری مداوم بود و با دغدغه‌مندی نسبت به مخاطبانش و جامعه، با امواج منحرف فکری شرق و غرب مقابله می‌کرد.

رهبر انقلاب، مسوولیت‌شناسی و تکلیف‌گرایی را دو ویژگی دیگر شهید مطهری خواندند و گفتند: او با اولویت دادن به نیازهای جامعه، ظرفیت‌های حوزه فکر و علم را به این نیازها نزدیک می‌کرد که معلمان عزیز باید این ویژگی‌ها و روش‌ها را الگو قرار دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صیانت از فکر دانش‌آموزان و دانشجویان را از مسوولیت‌های مهم معلمان برشمردند و افزودند: معلمان باید با امانت و توانایی و مهارت، اندوخته‌های علمی بشر را به نسل نوجوان و جوان منتقل کنند و شاگردان خود را اهل فکر و اندیشه بار بیاورند.

ایشان معلمان را از افسران سپاه پیشرفت کشور خواندند و افزودند: معلمان باید این جایگاه عظیم را باور کنند و با احساس مسوولیت، نقش تا‌ریخی خودرا ایفا نمایند.

رهبر انقلاب با اشاره به هجوم بیگانگان و منحرفان به افکار جوانان تا‌کید کردند: معلمان باید ضمن استفاده از ظرفیت عظیم آموزش و پرورش، برای خنثی کردن این تهاجم بزرگ نیز جهادگونه تلاش کنند تا‌ ریزش‌ها به صفر نزدیک شود و رویش‌ها در بالاترین سطح قرار گیرد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شأن بسیار با ارزش و تا‌ثیرگذار معلمان افزودند: درک این جایگاه والا و تعیین‌کننده باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود که رسانه‌ها، دستگاه‌های تبلیغاتی و آموزش و پرورش در این عرصه مسوولیت سنگینی دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، گشودن گره‌های معیشتی معلمان را مهم خواندند و با اشاره به مسوولیت دولت و مجلس در این زمینه، از تلاش بی‌دریغ معلمان برای ادامه آموزش در دوران کرونا و همراهی خانواده‌ها به‌خصوص ما‌دران صمیمانه تشکر کردند.

رهبر انقلاب اسلامی بخش دیگری از سخنان‌شان را به مناسبت روز کارگر، به موضوع شأن و جایگاه کارگر و لزوم حمایت همه‌جانبه از این قشر زحمتکش و تا‌ثیرگذار و همچنین نقش کارگران در پیشرفت اقتصادی و استقلال کشور اختصاص دادند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به جایگاه والای کارگر در اسلام و بوسه پیامبر بر دستان کارگر اشاره کردند و گفتند: در یک اقتصاد مستقل و تولیدمحور، کارگر ستون اصلی است و این نقش تا‌ثیرگذار کارگران باید با کمک دستگاه‌های تبلیغاتی و رسانه‌ها به فرهنگ‌عمومی تبدیل شود. ایشان افزودند: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بدخواهان و بیگانگان تلاش کردند تا‌ جامعه کارگری را در مقابل نظام قرار دهند، اما کارگران جانانه در کنار نظام ایستادند که نمونه بارز آن دوران دفاع مقدس است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شعار سال و موضوع پشتیبانی از تولید، خاطرنشان کردند: یکی از انواع پشتیبانی از تولید، حمایت از کارگران است زیرا کارگر فعال و با نشاط، ثروت ملی ایجاد می‌کند که در نهایت زمینه‌ساز آبرو، اقتدار و استقلال کشور خواهد بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تا‌کید بر اینکه حمایت از کارگر فقط افزایش پایه حقوقی متناسب با افزایش تورم نیست، افزودند: ارتقای سطح مهارت آموزی و تخصص کارگران، توجه به بیمه و بهداشت و درمان آنان، امنیت شغلی، برنامه‌ریزی برای مسکن کارگران و ایجاد روابط عادلانه میان کارگر، کارآفرین و دولت ابعاد دیگر موضوع حمایت از کارگر است.

ایشان برنامه‌ریزی صحیح برای ایجاد اشتغال و پیگیری دقیق و منضبط آن و همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال را کمک بزرگ به پیشرفت اقتصادی کشور خواندند و گفتند: ایجاد اشتغال علاوه‌بر برکات اقتصادی، برکات اجتماعی و سیاسی هم دارد؛ زیرا در جامعه به‌ویژه در نسل جوان، زمینه‌ساز نشاط و تحرک و سرزندگی و ما‌نع از شکل‌گیری بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و حتی امنیتی است.

ایشان با اشاره به ابعاد چندجانبه ایجاد اشتغال در جامعه، یکی از برنامه‌های مهم و مورد انتظار از دولت‌ها را برنامه ایجاد اشتغال دانستند و با بیانی هشدارآمیز خاطرنشان کردند: افرادی که به علت منافع شخصی خود و برای استفاده از زمین و ارزش افزوده آن، کارخانه‌ها را به تعطیلی می‌کشانند، بدانند که مرتکب کار باطل و حرام شده‌اند و این کار، خیانت به مردم و کارگران و استقلال و اقتصاد کشور و ضربه به تولید ملی است.

رهبر انقلاب اسلامی دستگاه‌های مسوول به‌ویژه وزارت‌های صمت و جهاد کشاورزی را به نقش‌آفرینی جدی برای مقابله با این پدیده و برخورد با این افراد توصیه موکد کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به‌نظر کارشناسان اقتصادی مبنی‌بر لزوم فعال شدن کارگاه‌های کوچک و متوسط در کنار کارگاه‌های بزرگ افزودند: گسترش این کارگاه‌ها علاوه‌بر ایجاد اشتغال، زمینه‌ساز تولید ثروت برای عموم مردم به‌ویژه طبقات ضعیف و متوسط است.

ایشان خاطرنشان کردند: بهترین روش برای خنثی کردن تحریم‌ها تلاش واقعی و غیرشعاری برای تقویت تولید ملی است که دشمن را از ادامه تحریم ما‌یوس خواهد کرد و در نتیجه تحریم‌ها برطرف می‌شوند.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان، انتخابات را به معنی واقعی کلمه فرصت مهم و بی‌نظیری برای استحکام پایه‌های اقتدار و امنیت کشور خواندند و گفتند: عده‌ای با خدشه وارد کردن در اصل انتخابات یا در عملکرد دست‌اندرکاران اعم از شورای نگهبان یا دستگاه‌های دیگر موجب دلسردی مردم می‌شوند که این کار غلط است.

ایشان افزودند: در جمهوری اسلامی همه انتخابات‌ها سالم برگزار شده است. ممکن است تخلفات کوچکی روی داده باشد؛ اما در نتیجه انتخابات هیچ تا‌ثیری نداشته و همواره انتخابات در جمهوری اسلامی همراه با امانت بوده است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته برخی‌ها هنگامی که نتیجه مورد نظر آنها در انتخابات حاصل می‌شود آن انتخابات را سالم می‌خوانند، اما اگر نتیجه مورد نظر آنها به‌دست نیاید یا برگزارکنندگان را متهم می‌کنند یا همانند سال ۸۸ اغتشاش به‌پا می‌کنند که آن متهم کردن‌ها بی‌انصافی است و اغتشاش به‌راه انداختن جرم است.

ایشان در یک توصیه مهم به افرادی که وارد عرصه انتخابات می‌شوند، گفتند: این افراد از سخنان و وعده‌های فریبنده و بدون پشتوانه فکری و بدون در نظر گرفتن امکانات یا بدون اطلاع از آنها حتما پرهیز کنند.

رهبر انقلاب اسلامی تا‌کید کردند: کسانی که وارد عرصه انتخابات می‌شوند باید یک برنامه واقعی ارائه دهند؛ به‌گونه‌ای‌که کارشناسان با شنیدن این برنامه، آن را تصدیق کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته برخی اوقات هم از برخی افراد حرف‌هایی صادر می‌شود که گویا قانون اساسی را قبول ندارند؛ در‌حالی‌که کسی که می‌خواهد وارد عرصه انتخابات شود باید معتقد به اسلام، قانون اساسی و رای مردم باشد. لذا مطالبه جدی داریم که این موضوع رعایت شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین از اظهارات بعضی از مسوولان که در روزهای اخیر از رسانه‌های مخالف جمهوری اسلامی پخش شد و تکرار حرف‌های خصمانه دشمنان و آمریکا بود، ابراز تعجب و تا‌سف کردند و گفتند: آمریکایی‌ها سال‌ها است که از نفوذ معنوی ایران در منطقه و عوامل آن یعنی نیروی قدس و شهید سلیمانی به‌شدت ناراحتند و اساسا سردار سلیمانی را به همین علت به شهادت رساندند. بنابراین نباید چیزی گفته شود که حرف آنها را تا‌یید کند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: سیاست کشور از انواع برنامه‌های اقتصادی، نظامی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و همچنین سیاست خارجی تشکیل شده که همه این بخش‌ها باید با هم به پیش برود و نفی هر یک از این بخش‌ها خطای بزرگی است که نباید از مسوولان کشور سر بزند. ایشان تا‌کید کردند: نیروی قدس بزرگ‌ترین عامل موثر جلوگیری از دیپلماسی انفعالی در غرب آسیا است و زمینه‌ساز تحقق سیاست عزتمندانه جمهوری اسلامی شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تمایل غربی‌ها برای بازگرداندن سیطره دوران طاغوت خود بر ایران گفتند: بر همین اساس آنها از هرگونه تحرک دیپلماسی و گسترش روابط ایران با چین و روسیه و همچنین با همسایگان مخالفند و حتی در مواردی با فشار، مسوولان کشورهای همسایه را از سفر به ایران منصرف کرده‌اند که ما‌ در مقابل این فشارها باید به شکل مستقل، پرتلاش و پرتوان عمل کنیم.

رهبر انقلاب اسلامی با تا‌کید بر اینکه سیاست خارجی در همه جای دنیا در مجامع بالادستی تعیین می‌شود و نه در وزارت امور خارجه افزودند: وزارت امور خارجه در تعیین سیاست‌ها مشارکت دارد؛ اما تصمیم‌گیر نیست، بلکه مجری است.

ایشان خاطرنشان کردند: در کشور ما‌ نیز سیاست خارجی در شورای‌ عالی امنیت ملی با حضور مسوولان تعیین می‌شود و وزارت امور خارجه باید با شیوه‌های خود آن را اجرا کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان با آرزوی توفیق الهی برای مسوولانی که قصد خدمت به میهن دارند، تا‌کید کردند: نباید جوری حرف زد که از آن برداشت قبول نداشتن سیاست‌های کشور شود و دشمنان از آن مطالب شاد شوند.

p02-04