«روحالله زم» اعدام شد
۲۲ مهرماه سال گذشته خبر دستگیری روحالله زم مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام شد. اولین دادگاه روحالله زم بهمنماه سال گذشته برگزار شد و در ادامه تیرماه امسال پس از برگزاری ۶جلسه دادگاه، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی حکم اعدام او را در ۱۳ مورد اتهامی اعلام کرد. حکمی که با اعتراض زم مجددا بررسی شد اما در نهایت روز چهارشنبه هفته گذشته غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوهقضائیه از تایید حکم اعدام روحالله زم در دیوانعالی کشور خبرداد. اسماعیلی درباره تایید این حکم در نشست خبری روز ۱۹ آذرماه خود گفت: بیش از یک ماه قبل دیوانعالی کشور به این پرونده رسیدگی کرد و حکم صادره از دادگاه انقلاب به تایید دیوانعالی کشور رسیده است. به گزارش میزان، دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات زم، ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات نامبرده را توام با هم، از مصادیق افسادفیالارض دانسته و بدین جهت برای مشارالیه حکم اعدام صادر کرده بود؛ همچنین دادگاه مزبور برای چند مورد دیگر از اتهامات منتسب به زم که در زمره مصادیق افسادفیالارض نبوده، مجازات حبس تعیین کرده بود.
«افسادفیالارض» در بازه زمانی سال ۹۵ تا زمان دستگیری از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور؛ نشر اکاذیب بهطور گسترده؛ معاونت در تخریب؛ معاونت در ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور؛ برهم زدن امنیت داخلی و خارجی کشور؛ جاسوسی بهنفع سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه؛ جاسوسی بهنفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه در ابتدای سال ۹۷ تا زمان دستگیری؛ همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه نظام جمهوری اسلامی در نیمه دوم اسفندماه سال ۹۶ تا زمان دستگیری؛ اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی؛ مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی بهنفع گروهها و سازمانهای مخالف ایران، مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار در دی ماه سال ۹۶؛ مشارکت در جمعآوری اطلاعات طبقهبندیشده با هدف برهم زدن امنیت کشور؛ مشارکت در نشر اکاذیب بهطور گسترده؛ توهین به مقدسات اسلام؛ تحصیل مال از طریق نامشروع و شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی جرائم ارتکابی روحالله زم است.
آنطور که میزان نوشته است این فرد در قالب فعالیت و هدایت کانال تلگرامی معاند آمدنیوز و ارتباطات جاسوس مآبانه با عناصر وابسته به سرویسهای بیگانه و ضدامنیت مردم ایران، به اقدامات مجرمانه و مفسدانه علیه امنیت و معیشت مردم ایران مبادرت ورزید. براساس این گزارش جلسات دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات زم طی ۶ جلسه به ریاست قاضیصلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران بهصورت علنی با حضور مستشار، وکیلمدافع زم و نماینده دادستان در اجرای مواد ۳۵۲ و ۳۵۳ قانون آیین دادرسی کیفری برگزار شد. نخستین جلسه دادگاه مزبور ۲۱ بهمن ۹۸ و ششمین و آخرین جلسه آن در تاریخ ۲۰ خرداد ۹۹ برگزار شد. سخنگوی قوه قضائیه، دهم تیرماه سالجاری از صدور حکم پرونده روحالله زم خبر داده بود. وی گفته بود: در پرونده روحالله زم دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات وی را توام باهم از مصادیق افسادفیالارض دانست و به این جهت درباره وی حکم اعدام صادر کرد و بابت چند مورد دیگر که در زمره مصادیق افسادفیالارض نیست، این فرد به مجازات حبس محکوم شده است.
وی با بیان اینکه احکام صادره درباره روحالله زم غیرقطعی و قابل فرجامخواهی در دیوانعالی کشور است، گفت: چنانچه از ناحیه او یا وکیل وی فرجامخواهی شود، پرونده به دیوانعالی کشور ارسال خواهد شد و نهایتا، این دیوان سرنوشت پایانی این پرونده را رقم خواهد زد. در نهایت، حکم اعدام روحالله زم پس از طی فرآیند قانونی و تایید در دیوانعالی کشور، صبح روزگذشته (بیست و دوم آذرماه ۹۹) بهمرحله اجرا درآمد.