او تاکید کرد: نفتکش‌های ایرانی بدون هیچ حادثه و گرفتاری تولیدات پایین‌دستی ما را به ونزوئلا رساندند و همکاری بسیار خوبی میان دو کشور وجود دارد. انصاری ادامه داد: ونزوئلا یکی از بازارهای خوب برای تولیدات پایین‌دستی و نفت ما به شمار می‌رود و در صورتی که متقاضی باشند می‌توانیم در بخش‌های مختلف این همکاری‌ها را ادامه دهیم. او گفت: ونزوئلا درخواست تعمیر تاسیسات خود را از جمهوری اسلامی ایران و به دست متخصصان کشورمان داشته که این موضوع در حال بررسی است.

نفتکش ایرانی«کلاول»که آخرین شناور از ناوگان پنج فروندی نفتکش‌های ایرانی است که فرآورده‌های نفتی از بندر شهید رجایی در جنوب ایران را به مقصد ونزوئلا بارگیری کرده‌اند، روز یکشنبه وارد آب‌های انحصاری اقتصادی ونزوئلا شد. چهار کشتی دیگر به نام‌های «فورچون»، «فارست»، «فاکسون» و «پتونیا» طی روزهای گذشته با پهلوگیری در بنادر مختلف ونزوئلا در حال تخلیه محموله‌های خود هستند. بر اساس گزارش‌های دریافتی بنزین حمل شده به مراکز توزیع سوخت در شهرهای مختلف ونزوئلا منتقل شده و کاهش بحران سوخت در این کشور را به‌دنبال داشته است.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در ادامه و در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اینکه ویروس کرونا آثار تخریبی جدی بر تجارت ایران با اوراسیا نداشته است، گفت: مذاکرات جدید ایران با اوراسیا درباره تجارت آزاد در ماه‌های آینده آغاز می‌شود. انصاری در حاشیه جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی روابط خارجی به موضوع این جلسه که بررسی روند فعالیت تجارت ایران با کشورهای عضو این اتحادیه بود اشاره کرد و افزود: در نشست امروز موافقت‌نامه ترجیحی ایران با اوراسیا که آبان ماه به پایان می‌رسد مورد ارزیابی قرار گرفت و بر اساس گزارش‌ها تجارت میان دو طرف مثبت است.

او ادامه داد: بر اساس گزارش‌ها امروز در مقایسه با ماه‌های اول این موافقت‌نامه رشد قابل‌توجهی داشته‌ایم بنابراین با توجه به پایان دوره یکساله این موافقت‌نامه در آبان ماه از دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت صمت که سهم بیشتری در زمینه صادرات و تجارت دارند خواستیم برای مذاکرات اصلی آمادگی‌های لازم را داشته باشند. معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: مدت مذاکرات تجارت آزاد دو سال است و در این مدت فرصت داریم به رشد قابل‌توجهی در تجارت با کشورهای اوراسیا برسیم و پس از پایان سه سال وارد موافقت‌نامه آزاد تجارت شویم.

انصاری موضوع همکاری‌های بانکی و پولی را دیگر موضوع اصلی نشست امروز برشمرد و گفت: خوشبختانه بانک مرکزی برای همکاری با کشورهای اوراسیا پیشنهادهای خوبی داشته و با بررسی و کارشناسی‌های در دست اجرا این موارد را در مذاکره آتی بیان خواهیم کرد. او افزود: بیش از یک میلیارد دلار تجارت بین طرفین صورت گرفته است که امیدواریم در آینده نزدیک این رقم افزایش یابد و در هر صورت وزارت امور خارجه برای تسهیل روابط اقتصادی آماده همکاری با دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط به منظور توسعه روابط اقتصادی با کشورهای خارجی است.