پیشنهاد‌های روحانی برای همکاری با مجلس عكس:president.ir

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه کار مجلس اجرایی یا قضایی نیست، گفت: استقلال قوا در قانون اساسی به معنای تنازع قوا و برابر یکدیگر ایستادن نیست. رئیس دولت دوازدهم افزود: دولت و مجلس در بسیاری از زمینه‌ها می‌توانند همکاری کنند، اما بهترین همکاری لایحه خوب از سمت دولت و بررسی و تصویب از سوی مجلس شورای اسلامی است. امیدوارم در یک سال باقی‌مانده این دولت و آغازین سال این مجلس بتوانیم در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشیم. وی تاکید کرد: مبنای ما برای همکاری‌ها چارچوب قانون اساسی است و ما، مجلس و تک تک نمایندگان مجلس را از دیدگاه قانون اساسی برابر کل ملت ایران مسوول می‌دانیم آنچنان که قانون اساسی این را می‌گوید. به گزارش «ایرنا» رئیس‌جمهوری افزود: مجلس نه مجلس حوزه‌های انتخابیه یا اقوام یا جناح‌ها و نه مجلس فِرق است؛ بلکه مجلس شورای اسلامی خانه ملت است و از آن ملت ایران است. روحانی با تاکید بر اینکه ترجیح منافع ملی بر منافع بخشی و حوزه‌های انتخابیه و جناحی اساس کار بین دولت و مجلس خواهد بود، اظهار کرد: دولت یازدهم و دوازدهم در دو مقطع پنج و سه ساله قرار گرفت. در پنج سال اول، مبنای دولت گشایش و پیشرفت بود و در همه زمینه‌ها در سال‌های اولیه هم شاهد گشایش‌ها در امور سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و پیشرفت بودیم. روحانی اضافه کرد: در مجلس شورای اسلامی از آغاز بزرگانی بر چنین صندلی‌هایی نشستند و ادای وظیفه کردند و از شهید آیت‌‌الله سیدحسن مدرس گرفته تا مقام معظم رهبری تا مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی تا شهیدانی همچون شهید محمدعلی رجایی، شهید محمدجواد باهنر، شهید مصطفی چمران در مجلس اول بر همین صندلی‌ها نشستند و به وظیفه مهم قانون‌گذاری پرداختند. رئیس‌جمهوری افزود: مجلس‌ها و دولت‌ها آمدند و رفتند، اما می‌بینید قانون مدنی کشور برای دهه‌ها و بیش از یک قرن به‌عنوان محکم‌ترین قانون هنوز هم جای افتخار برای ایران و قانون‌گذاری ایران است.

رئیس‌جمهوری در ادامه گفت: خواست من از مجلس یازدهم این است که در سال پایانی دولت و سال آغازین مجلس یازدهم بتوانیم دوران پیوند و پیروزی را شکل دهیم. دوره ما امروز دوره ایستادگی و بردباری است، اما می‌توانیم با پیوند و حمایت و هم‌افزایی یکدیگر مشکلات را حل کنیم.

از مجلس اخوت را می‌خواهیم

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه دولت دست خود را برابر مجلس یازدهم دراز می‌کند، تصریح کرد: ما از مجلس اخوت را می‌خواهیم همان‌طور که همه ما از رهبری بزرگوارمان «ابوت» را می‌خواهیم و مطمئن هستیم با همکاری همدیگر در این سال بسیار سخت به مردم امید بیشتر می‌دهیم و یأس بیشتر را برای دشمنان نظام و دشمنان ملت بزرگ ایران و پیشرفت و توسعه کشور را ادامه خواهیم داد. روحانی با بیان اینکه دولت چند لایحه مهم را به مجلس دهم داد که فرصت بررسی آن به‌وجود نیامد، خاطرنشان کرد: دولت به زودی آنها را تقدیم مجلس یازدهم می‌کند که قدم‌های بزرگی برای اقتصاد مردمی و عدم تصدی‌گری دولت بر اقتصاد عمومی - که جزو دستورات رهبری است - بهبود محیط کسب و کار در جامعه، مبارزه با فساد و شفافیت، نشاط علمی، تحقیقی و فرهنگی و همچنین گسترش آزادی و عدالت به‌ویژه برای زنان، جوانان، اقوام و طوایف است که جزو اهداف این نظام است. روحانی با بیان اینکه بسیاری از کشورهایی که تحریم نداشته و بزرگ‌ترین منابع مالی را داشتند، شرایط سخت‌تری پیش‌روی مردم خود در قبال این بیماری گذاشتند، عنوان کرد: از مقام معظم رهبری به‌خاطر اختیارات ویژه‌ای که به ستاد دادند که بدون آن اختیارات، تصمیم‌گیری و بسیاری از اقدامات ممکن نبود، از مجلس دهم، هیات‌رئیسه و ریاست محترم آن آقای لاریجانی سپاسگزارم.  رئیس‌جمهوری اضافه کرد: با همه وجود آماده‌ایم در کنار مجلس به اهداف بلند مورد نظر نظام و رهبری معظم انقلاب همکاری و هم‌افزایی خود را شروع کنیم.

سال سخت‌ترین شرایط اقتصادی

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمارها، شرایط سال ۹۷ را سخت‌ترین شرایط اقتصادی برای ایران دانست و افزود: در این دوران با حمایت مردم و هدایت رهبر معظم انقلاب اسلامی اجازه ندادیم دشمنان به اهداف خود دست پیدا کنند. آنها می‌خواستند نظام ایران دچار اخلال شود و اقتصاد ایران دچار فروپاشی شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری وی افزود: در برابر اهداف دشمنان‌مان ایستادگی کردیم. دشمن نه نسبت به اصل نظام و نه نسبت به ایجاد بحران در سراسر کشور به هدف خود نرسید و نخواهد رسید.

مهارکرونا در ۲۰ استان

روحانی در ادامه سخنانش در مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم با اشاره به مقابله نظام درمانی با ویروس کرونا تصریح کرد: اینکه در ماجرای کرونا در لیست کشورهای موفق در مبارزه با این ویروس قرار گرفتیم به‌دلیل آن است که در دولت یازدهم پایه‌های درمان و بهداشت در کشور مستحکم شد. توانمندی درمانی کشور از تخت‌های بیمارستانی تا تجهیزات به دو برابر آنچه قبل از سال ۹۲ در تاریخ ایران بوده، رسید.  رئیس دولت دوازدهم اضافه کرد: این افتخار بزرگی برای ملت ایران و مسوولان نظام است که شرایط آنچنان مهیا شد که در این حادثه سخت ویروس عالم‌گیر، نه دغدغه‌ای از نظر تخت بیمارستانی داشتیم و نه دغدغه‌ای برای تخت‌های ویژه و تنفس مصنوعی. این به‌دلیل استحکام پایه‌های درمانی در جمهوری اسلامی ایران بود.  روحانی اظهار کرد: خوشبختانه خدمت نمایندگان مجلس شورای اسلامی بگویم در سراسر کشور به مرز مهار کرونا نزدیک شده ایم. تقریبا در حدود ۲۰ استان به مهار رسیدیم و در ۱۱ استان دیگر امیدواریم که در هفته‌های پیش رو به مهار برسیم. رئیس‌جمهوری گفت: البته بعد از دوران مهار گرچه فعالیت اقتصادی آزادتر می‌شود اما همه دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان باقی می‌ماند. به‌دلیل اینکه ستاد ملی کرونا دولت را موظف کرده خود را برای موج احتمالی جدید بیماری در پاییز آماده کند تمام امکانات لازم را برای آن زمان آماده کرده‌ایم.

قضاوت در مورد مجلس پیش داوری است

رئیس‌جمهور همچنین روز گذشته در جلسه هیات‌دولت، وظیفه دولت و مجلس را در شرایط سخت و ویژه کنونی، تلاش مشترک برای حل مشکلات فراوان مردم به‌ویژه در حوزه اقتصادی برشمرد و خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم تاکید کرد که امید مردم، حل مشکلاتشان از سوی دولت و مجلس است و ما باید در کنار هم و با همکاری و یاری یکدیگر، این امید را محقق کنیم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حسن روحانی گفت: نمایندگان مجلس از هر جناح و تفکر سیاسی که باشند به خوبی می‌دانند که امروز کشور در چه شرایطی قرار دارد و وظیفه ما به‌عنوان دولت این است که با مجلس برای حل مشکلات مردم در کنار هم باشیم. رئیس‌جمهور با بیان اینکه قضاوت کردن نسبت به مجلس پیش از آنکه چند ماه از کار مجلس بگذرد، یک پیش‌داوری غیردقیق است، اظهار کرد: مدل انتخابات در کشور به‌گونه‌ای است که ما تقریبا دائم‌الانتخابات هستیم و همواره با انتخابات‌ گوناگون مواجهیم که این مقداری کار را سخت کرده و جناح‌ها و احزاب ناچار به رقابت هستند که اگر این رقابت سالم باشد خود ثبات و استواری حاکمیت و جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. روحانی خاطر نشان کرد: مجلس به‌دلیل انتخابات و مسائل سیاسی کشور بخشی سیال به‌شمار می‌رود؛ عده‌ای در مجلس منفرد، عده‌ای مستقل، عده‌ای تمایلی به جناحی خاص دارند و پس از چند وقت به جناحی دیگر متمایل می‌شوند و از این رو الان هیچ قضاوتی نسبت به نحوه نگاه مجلس به مسائل سیاسی کشور نداریم.

کشور تحمل جنگ لفظی ندارد

رئیس‌جمهور تاکید کرد: معتقدم امروز در شرایط فعلی کشور، تحمل جنگ لفظی وجود ندارد؛ این در حالی است که علاوه بر شیوع یک بیماری مسری با تحریم‌های سخت نیز مواجه هستیم؛ آمریکایی‌ها در یک تجارت معمولی میان ایران و یک کشور دوست در حمل یک فرآورده نفتی نیز می‌خواهند دخالت کنند و این چیزی است که اصلا به آنها ارتباطی ندارد و با هیچ قانونی سازگار نیست. روحانی تصریح کرد: اگر در داخل کشور میان دولت، سایر قوا و نیروهای مسلح، وحدت نبود، ممکن بود آمریکایی‌ها در تجاوز خود موفق بوده و یک جبل‌الطارق دیگری را در دریای کارائیب شاهد باشیم، اما وحدت و اتحاد، مانع از وقوع چنین اتفاقی شد. روحانی تاکید کرد: همانطور که در مراسم افتتاح مجلس یازدهم گفتم پیشنهاد ما برای این یک‌سال پیوند و پیروزی است و می‌خواهیم با مجلس پیوند بسیار مستحکم و تعامل و تعاون با هم داشته باشیم و مطمئنم اگر همه قوا دست به دست هم دهیم، خداوند پیروزی را نصیب ما کرده و از مشکلات عبور خواهیم کرد.

سختی تامین بودجه در سال‌جاری

رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش، با اشاره به اینکه تامین بودجه کشور در سال‌جاری با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم، کار آسانی نیست، گفت: با برنامه‌ریزی خوبی که انجام شده بدون اینکه استقراضی از بانک مرکزی داشته باشیم، بودجه امسال را به خوبی اجرا خواهیم کرد.

لزوم فروش سهام دولتی دربورس

روحانی افزود: جدای از بخش مالیات و درآمدهایی که داریم، بازار فروش سهام نیز فعال خواهد بود و تمام بخش‌های دولتی باید سهام خود را در بازار بورس به فروش برسانند تا بازار بورس تقویت شود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بازار بورس برای تقویت نیاز به خون جدید دارد و این سهام جدید و نو است به‌ویژه سهامی که شناسنامه‌دار و سودآور هستند، می‌توانند بورس را به خوبی تقویت کنند.  روحانی افزود: باید اقتصاد را از بخش دولت و شبه دولت گرفته و به دست مردم بسپاریم که یک بخشی از آن با فروش سهام و بخشی دیگر از طریق اوراق قرضه انجام خواهد شد. روحانی با بیان اینکه بانک مرکزی در سال گذشته و ماه‌های اولیه امسال توجه ویژه‌ای برای انجام دقیق نظارت‌ها و وظایف خود داشته است،‌ گفت: اقدام بانک مرکزی نسبت به پیش‌بینی و هدف‌گذاری نسبت به تورم بسیار حائز اهمیت است. روحانی تصریح کرد: امروز تورم برخلاف برخی پیش‌بینی‌ها در این ماه براساس اعلام مرکز آمار از ۳۰ درصد وارد کانال ۲۰ درصد یعنی حدود ۲۹ درصد شده است و این بسیار خوب است و باید تلاش کنیم تا پایان سال این رقم به ۲۰ درصد برسد. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه صادرات غیرنفتی کشور در ۲ ماه اول امسال به‌خاطر شیوع کرونا با مشکلاتی مواجه بود، اظهار کرد: خوشبختانه این بیماری مقداری در کشور ما و منطقه کنترل شده و به تدریج مرزها در حال گشایش و صادرات در حال انجام است.

مجلسی بلاانقطاع داشته‌ایم

روحانی با اشاره به اینکه این یکی از نعمت‌های خداوند است که دموکراسی ما پیوسته و مجلسی بلاانقطاع داشته‌ایم که هیچ دوران فترتی میان آنها نبوده است، افزود: این در حالی است که پیش از انقلاب همواره دوران فترتی میان ادوار مختلف مجلس گاهی تا چند ماه وجود داشت و گاهی که مجلس وجود نداشت، دولت مصوباتی را به تصویب می‌رساند که ارزش قانون داشت.

 


 

پنج توصیه مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، یکی از الزامات در راس امور بودن مجلس را حضور نمایندگان فعال، منظم، پاکدست، امانتدار و دارای شناخت از شرایط و اولویت‌های کشور دانستند و با تاکید بر اینکه «اقتصاد و فرهنگ» در صدر اولویت‌های کشور است، نمایندگان را به مسائلی همچون اولویت دادن به معیشت طبقات ضعیف، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد مثل اشتغال و تولید و تورم، رعایت تقوا و انصاف در انجام وظایف نظارتی، موضع‌گیری‌های انقلابی در حوادث مهم و تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضائیه توصیه کردند. در این پیام که روزگذشته حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌گلپایگانی آن را در افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرائت کرد، رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از آغاز دور جدید مجلس و رخ نمایاندن این پیشانیِ باشکوه و درخشان مردم‌سالاری اسلامی در برابر چشم جهانیان، از همت و انگیزه ملت برای تشکیل مجلس تشکر کردند و به منتخبان جدید تبریک گفتند.

ایشان تعبیر امام راحل مبنی بر در راس امور بودن مجلس را جامع‌ترین توصیف برای شأن و وظیفه مجلس دانستند و افزودند: اگر قانون را راه کشور به سمت قله‌ها و مقصدهای معین شده در قانون اساسی بدانیم، مجلس، متعهدِ این ریل‌گذاری و رهگشایی حیاتی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر لزوم حرکت همگان در مسیر قانون، به ظرفیت‌های موجود برای ضمانت اجرای قانون در قوه‌قضائیه و همچنین در خود مجلس نظیر حق تحقیق و تفحص، حق رد و قبول مدیران ارشد دولت و حق تذکر، سوال و استیضاح اشاره کردند و گفتند: اگر قانون، درست و بسنده و قابل اجرا باشد و از ضمانت‌های اجرای آن به‌درستی استفاده شود، کشور به هدف‌های والای خود دست می‌یابد. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر نقش اساسی نمایندگان در نشاندن مجلس در جایگاه شایسته آن، افزودند: آنگاه که نمایندگان مجلس با شناخت درست از شرایط و اولویت‌های کشور و با کارشناسی، حضور فعال و منظم، پاکدستی و امانتداری، وظایف خود را انجام دهند، مجلس نقطه امید مردم و نقطه اتکاء مجریان و به معنی حقیقی در راس امور کشور خواهد بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سرگرم شدن به حواشی زیان‌بار، وارد کردن انگیزه‌های ناسالم شخصی و جناحی، سهل‌انگاری در کار و دسته‌بندی‌های ناسالم قومی و منطقه‌ای را آفات عمده نمایندگی مجلس دانستند و با تاکید بر اقتصاد و فرهنگ به‌عنوان دو اولویت اصلی کشور، گفتند: در باب اقتصاد، علاوه‌بر مشکلات عمده مشهود، نمره مطلوبی در باب عدالت در دهه پیشرفت و عدالت به‌دست نیاورده‌ایم و این واقعیتِ ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف به مثابه اولویت وادار سازد. ایشان برای رفع این نقیصه، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی مانند «اشتغال، تولید، ارزش پول ملی و تورم» و «مبنا قرار دادن سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» را مورد توجه قرار دادند و با اشاره به یک وظیفه نزدیک مجلس یعنی تنظیم برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کردند: توجه به این وظیفه و نیز توجه به کاهش نقش تعیین‌کننده نفت خام در منابع مالی دولت که فرصت مغتنمی برای ترسیم خط اقتصادی کشور است، توصیه دیگر اینجانب به شما عزیزان است.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حُب و بغض‌های شخصی و جناحی در انجام وظیفه نظارتی مجلس، افزودند: همکاری نمایندگان با یکدیگر، درهم‌تنیدگی تجربه مجربان با شور و حرارت جوانان و تازه‌واردان، مسابقه در عملِ پاکیزه و نیکو و عدم مسابقه در احراز این یا آن جایگاه، موضع‌گیری‌های انقلابی در حوادث مهم جهانی و داخلی، اهتمام به مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات، صدور آرامش و اطمینان به افکار عمومی کشور در نطق‌ها، تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضائیه، نسخ قوانین زائد و مزاحم و اجتناب از تکثر و تراکم قوانین، توصیه‌های دیگر این جانب به شما نمایندگان ملت است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز اطمینان از اینکه رعایت این سرفصل‌ها به ملت ثابت خواهد کرد انتخاب آنان درست بوده و میل به حضور در انتخابات را افزایش خواهد داد، در پایان از نمایندگان دوره پیش مجلس به‌ویژه از رئیس پر انگیزه و پر تلاش آن آقای دکتر لاریجانی قدردانی کردند.

 

رای فراکسیون اکثریت مجلس به ریاست قالیباف