تحلیل گاردین درباره ناکارآمدی سیاست سختگیرانه ترامپ در قبال ایران
به گزارش «ایسنا» به نوشته روزنامه گاردین، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بدون هیچگونه دستاورد روشن و مشخصی در عرصه سیاست خارجی به انتخابات ۲۰۲۰ نزدیک میشود و بهعلاوه یکسری شکستهای بزرگ و بحرانهای درحال گسترش در سراسر جهان وجود دارد که میتواند تلاش او برای انتخاب مجدد را به خطر بیندازد. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان از رئیسجمهور انتظار دارند که با ابتکار عملهایی در سراسر دنیا که نتایجی نامعلوم دارد این وضعیت را برگرداند، وضعیتی که ممکن است ۱۶ ماه باقیمانده از دوران ریاستجمهوری او را حتی شکنندهتر از آنچه تاکنون بوده است، کند. به گزارش گاردین، ترامپ از توافق هستهای با ایران و روسیه خارج شد اما توافقهای بهتری که او انتظار حصولشان را دارد بیش از هر زمان دیگری بعید بهنظر میرسند. همچنین به نظر میآید که بدون وجود این توافقات، اشاعه تسلیحات هستهای تسریع شود.
گاردین در ادامه به سیاست دونالد ترامپ برای اعمال «فشار حداکثری» بر ایران اشاره کرد و نوشت: «هدف از این کارزار تغییر رفتار تهران در منطقه، پایان غنیسازی اورانیوم، توقف حمایت ایران از دولت سوریه و ملزم کردن ایران به نشستن پای میز مذاکره با آمریکا برای به دست آوردن توافقی دیگر، جدا از توافق چند جانبه ۲۰۱۵ بوده است که ترامپ در مه ۲۰۱۸ از آن خارج شد.»
اما این اقدامات و استراتژی دولت آمریکا نتیجه معکوس داشته است. ایران در حال توسعه برنامه هستهای خود فراتر از محدودیتهای توافق ۲۰۱۵ است و پیشنهاد چندین باره برای مذاکره را رد کرده است. هرچند، دولت ترامپ مدعی است که با کاهش درآمدهای تهران به نتایجی دست یافته است. اما مشخص نیست که آیا پایین آوردن آستانه موفقیت بهویژه با وجود اینکه کرهشمالی حتی آزمایشهای موشکی حساستری نیز انجام داده و تهران اجرای تعهداتش در توافق هستهای را کاهش داده است، میتواند به پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ کمک کند یا خیر. این روزنامه بریتانیایی همچنین با اشاره به اینکه وقوع جنگی جدید در شبهجزیره کره یا خلیجفارس برای رئیسجمهور آمریکا فاجعهبار خواهد بود، افزود: «تلاش ترامپ برای مذاکره مستقیم با سران ایران تاکنون با مخالفت روبهرو شده است اما نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی دیگر برای دیدار با حسن روحانی رئیسجمهوری ایران فراهم میکند. ترامپ تنها تصور میکند که این کار ارزش ریسک کردن دارد حتی اگر مستلزم جدایی از جان بولتون مشاور امنیت ملی جنگ طلبش باشد.» در این میان، تهران بهطور قطع ترجیح میدهد که شاهد حضور ترامپ (در کاخ سفید) نباشد و راغب نیست که برای صحنهآرایی به منظور گرفتن عکسهای یادگاری دیپلماتیک (ترامپ) کمک کند. دونالد ترامپ در مواجهه با چالشهای خارجی همچون کرهشمالی، جنگ تجاری با چین و افزایش تنشها با ایران نشان داده که تمایل دارد خطر کند و تا مرز یک جنگ تجاری تمام عیار یا یک جنگ نظامی پیش برود.
ارسال نظر