علل پشتپرده تمایل امارات برای بهبود روابط با ایران
انتقادهای صریح حاکم دبی از بنزاید
این منبع افزود: «حاکم دبی در این نشست از سیاستهای خارجی کشورش انتقاد کرد و بر لزوم بازنگری در آن تاکید کرد.»
به گفته این منبع، محمد بنراشد در جریان نشست گفت که ما باید بهطور کلی در سیاست خارجی خود بازنگری کنیم روزانه صدها میلیون دلار هزینه میکنیم، اما در مقابل چه چیزی به دست میآوریم؟! باید بهطور مستقیم از سیاست دخالت در امور داخلی کشورها دست برداریم، زیرا این سیاست برای ما بسیار هزینهبر بوده و در مقابل چیزی به دست نیاوردهایم.
برپایه این گزارش، حاکم دبی بر لزوم پرهیز از هزینه پولهای هنگفت در مناطقی که امارات در آنجا منافعی ندارد، تاکید کرد و گفت: «تغییر رژیم در لیبی یا سودان سود یا زیانی برای امارات به همراه نخواهد داشت.»
این منبع به نقل از حاکم دبی گفت: «امیدواریم که واشنگتن حملهای نظامی به تهران انجام دهد، اما ترامپ حتی بعد از سرنگونی اخیر پهپاد آمریکا خواهان گفتوگو با ایران است. اگر فرض کنیم که واشنگتن، تهران را بمباران کند، پاسخ ایران از طریق حمله به امارات یا عربستان بهطور مستقیم یا از طریق حوثیها خواهد بود.»
به گفته این منبع، محمد بنراشد به حاضران در نشست گفت که در صورت اصابت یک فروند موشک از ایران به خاک امارات، این کشور از سرمایه گذاران عرب خالی خواهد شد و نخواهد توانست کارگران آسیایی را حفظ کند. محمد بنراشد در این نشست اشاره کرد که نیروهای ژنرال خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش لیبی که مورد حمایت امارات است، هیچگونه پیشرفتی در تلاش خود برای کنترل بر شهر طرابلس به دست نیاوردهاند.
حاکم دبی افزود: «ما سالها است که بیفایده از حفتر حمایت میکنیم و باید بهدنبال جایگزینهای سیاسی و نه نظامی باشیم.» برپایه این گزارش، محمد بنراشد بر لزوم تغییری ریشهای در سیاست خارجی امارات و توقف هدر دادن اموال و مدنظر قرار دادن احتمال حمله ایران به این کشور را خواستار شد. منبع آگاه نزدیک به مراجع اماراتی تصریح کرد: «محمد بنزاید آلنهیان خوب به انتقادها فکر کرد و دستور اجرای برخی تغییرات در سیاست خارجی این کشور را صادر کرد.» یکی از عللی که باعث شد تا امارات در سیاستهای خارجی خود بازنگری کند، موج انتقادهایی است که از این کشور در شبکههای اجتماعی میشود. برپایه این گزارش، محمد بنراشد از همان آغاز با سیاست دخالت کشورش در امور دیگر کشورها مخالف بود. علاوه بر این، امارت دبی میزبان شمار زیادی از بازرگانان ایرانی است که به فعالیتهای خود در آنجا برای فرار از تحریمهای آمریکا ادامه میدهند.
رسانههای گروهی اخیرا خبرهایی از عقبنشینی امارات از مواضع ضد ایرانی منتشر کردهاند. بارزترین نماد این عقبنشینی، اظهارنظر عبدالله بنزاید آلنهیان وزیرخارجه امارات درخصوص حادثه حمله به نفتکشها در خلیج عمان در ماه مه سال ۲۰۱۹ میلادی بود. وی آن زمان گفته بود: «باید دلایل قطعی برای متهم کردن ایران به دست داشتن در حمله به نفتکشها پیدا کنیم.» بعد از این، امارات عزم خود برای خارج کردن نیروهایش از یمن و کاهش حمایت خود از ائتلاف تحت فرماندهی عربستان علیه ارتش و کمیتههای مردمی یمن را اعلام کرد. اخیرا و بعد از گذشت شش سال، مسوولان امنیتی امارات و ایران در تهران با هم دیدار کردند. آخرین نشانه از نزدیکی روابط بین امارات و ایران، سفر دو وزیر اماراتی به تهران با وجود اعمال تحریمهای آمریکا علیه بخش بانکی ایران بود.
ارسال نظر