سخنگوی قوه‌قضائیه:

زندانی سیاسی نداریم

شماره روزنامه: ۴۶۴۴ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۵۴۲۸۶۴ خبر

دنیای اقتصاد : سخنگوی قوه‌قضائیه با بیان اینکه اهتمام قوه‌قضائیه جداسازی زندانیان براساس نوع جرم است و درصد قابل قبولی محقق شده و رخ داده و در زندان‌ها به‌ویژه در تهران در بخش‌های مختلف افراد با جرم‌های مختلف جداسازی شده‌اند، تاکید کرد که ما زندانی سیاسی نداریم و اینها کسانی‌اند که جرم علیه امنیت انجام داده‌اند.

براساس آنچه «ایسنا» از این برنامه تلویزیونی گزارش داده است، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه‌قضائیه شامگاه یکشنبه در برنامه زنده تلویزیونی «جهان‌آرا» با موضوع تحول در قوه‌قضائیه حضور یافت و  در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا بعضی از زندانیان سیاسی در کنار زندانیان دیگر نگهداری می‌شوند تا اتفاقاتی مانند فشافویه رخ دهد، گفت: حادثه اخیر زندان فشافویه در یک لحظه و با غفلت رخ داد و در آنجا تعدادی زندانی که ۱۶ نفر بودند در کنار گروه دیگر از اراذل و اوباش بودند و آنها به نوبت برای هواخوری می‌رفتند. در زمان توزیع غذا از هواخوری وارد مجموعه‌ای می‌شوند که مقتول در آنجا بوده و باعث درگیری شده‌اند. بناست که این طبقه‌بندی انجام شود؛ البته نیازمند امکانات هستیم و تاکنون دولت و مجلس بودجه‌ای به این امر تخصیص نداده است.

او افزود: بعد از حادثه فشافویه بلافاصله ریاست قوه‌قضائیه سه اکیپ از سازمان زندان‌ها، دادسرای تهران و دادستانی کل را مامور کردند و آنها گزارش‌هایی را تقدیم رئیس قوه کردند و با ارائه گزارش‌ها برخی افراد مقصر در حادثه شناسایی و دستور لازم صادر شد و برخورد لازم انجام می‌شود. اسماعیلی در ادامه گفت: رویکرد اصلی تحول در قوه‌قضائیه، تحول در برنامه‌ها و ساختارهاست و اصل این تحول، تحول در رویکردهاست و در رویکردهای جدید چالش‌های بزرگ قوه‌قضائیه شناسایی شده و متناسب با آن برنامه‌های جدید در نظر گرفته شده است. وی همچنین تاکید کرد: ساختارهای ما در دستگاه‌ها، ساختارهای چابک، پویا، شفاف و کارآمد نیستند و قوه‌قضائیه بر این باور بود که دستگاه قضایی هم دچار کسلی شده و بر همین اساس تحول در ساختار جدید پیش‌بینی شده است. سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه ما اطاله دادرسی را به‌عنوان یک درد مزمن قبول داریم و گلایه مردم در این زمینه بحق است، گفت: به مردم وعده می‌دهیم که بخش اول را خودمان قدم برمی‌داریم و در بخش دوم نیازمند کمک مجلس هستیم.

او درباره بحث ۶۳ حساب بانکی قوه‌قضائیه که به گفته رئیس قوه به پنج حساب تقلیل یافته است، گفت: حساب‌ها پیشینه طولانی دارند و از زمان آیت‌الله یزدی، هاشمی و آملی لاریجانی و الان شروع شده که با ساز و کارهای حقوقی برای تامین برخی نیازمندی‌های قوه که دولت و مجلس نیازها را تامین نمی‌کرد، تعبیه شد تا برخی نیازها تامین شود. ریاست قوه‌قضائیه ۶۳ حساب که کمتر هم بود را ساماندهی کرد و در تعداد محدودی حساب با عنوان مشخص نظام‌مند کرد که به جای یک امضا با امضای سه نفر از مسوولان، برداشت و دخل و خرج و شفاف شود. رئیس قوه هم در پایان هر سال گزارش حساب‌ها را هم به مقام معظم رهبری، هم عموم مردم و هم نمایندگان مجلس که جزئی از مردم هستند می‌دهند تا همه بدانند موجودی و درآمد حساب‌ها چیست.

سخنگوی قوه‌قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه مردم گله‌مندند که چرا پای برادران مسوولان فعلی و سابق به دادگاه باز نمی‌شود، گفت: مردم مطمئن باشند که رخ می‌دهد کما اینکه تا الان اتفاق افتاده است و ما از یک رئیس‌جمهور فرزندانش را بازداشت و از یک رئیس معاونانش را بازداشت و محاکمه کردیم و همچنین دانه‌درشت‌هایی که در پرونده بانکی بودند یا کسانی که از آنها به عابربانک تعبیر می‌شد تحت تعقیب قرار گرفتند؛ لذا مقابله با فساد بدون این و آن است و خط قرمزی نمی‌شناسد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن