واکنش مقامهای اروپایی به تصمیم ترامپ:
ایرانیها به التماس در نمیآیند
به گزارش «ایسنا» ژرار آرو، سفیر فرانسه در آمریکا در گفتوگو با روزنامه فایننشال تایمز همچون دیگر مقامات اروپایی بهطور آشکار با رویکرد دولت ترامپ مبنی بر وضع تحریم و مجازات علیه ایران مخالفت کرد و گفت: «آقای ترامپ سیاستمداری بدوی و خشن است که لفاظیهایش خارج از کنترل است.» وی در ادامه گفت: «ترامپ اتهاماتی اغراقشده علیه ایران مطرح میکند که نشان میدهد فاقد هوش دیپلماتیک بوده و مشخص نیست که چه سیاستی پشت تکرار صد باره این جمله وجود دارد که توافق هستهای به دست آمده در دوران اوباما، بدترین توافق تا به امروز است.» این دیپلمات فرانسوی افزود: «هیچ جبرانی برای آنچه آمریکاییها پیشنهاد میدهند، وجود ندارد. آنها صرفا میخواهند ایرانیها را به التماس وادارند. من مطمئن نیستم چنین چیزی اتفاق بیفتد.» وی که به زودی دوره فعالیتش در آمریکا به پایان میرسد در این گفتوگو تصریح کرد که کار کردن بهعنوان سفیر پاریس در دوران ریاست جمهوری ترامپ تجربهای عجیب بود. از سوی دیگر وزیر خارجه اسبق انگلیس روز چهارشنبه در گفتوگو با «ایرنا» در لندن، تصمیم واشنگتن را در هماهنگی با رفتارهای قبلی این کشور علیه ایران توصیف کرد و افزود: «این نوع کارها بهندرت طبقه نخبه (حاکم) جامعه را رنج داده و در عوض همواره به مردم عادی صدمه میزند.» وی تصریح کرد: «این کاری است که من با آن بهشدت مخالفم؛ همانطور که با خروج آمریکا از برجام مخالف بوده و هستم.»
تردید در تحقق اهداف ترامپ
همچنین ریچارد نفیو، مقام پیشین وزارت امورخارجه آمریکا در گزارشی با بررسی تاثیرات و پیامدهای تصمیم دولت ترامپ در تمدید نکردن معافیتهای خرید نفت از ایران، نسبت به تحقق هدف مورد نظر دولت ترامپ از این اقدام ابراز تردید کرد و نوشت: «نظام ایران از ثبات نسبی برخوردار است.» به گزارش «ایسنا» ریچارد نفیو که از او بهعنوان معمار تحریمهای ایران یاد میشود در یادداشتی در مرکز سیاست انرژی جهان به انتقاد از تصمیم رئیسجمهور آمریکا برای عدم تمدید معافیتهای نفتی ایران پرداخت و نوشت: «تصمیم دولت ترامپ برای به صفر رساندن خرید نفت از ایران بسیاری را متعجب کرد. نباید اینطور تعبیر شود که این تصمیم براساس بررسیهای جدی اتخاذ شده است. دولت ترامپ از زمان خروج واشنگتن از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مه ۲۰۱۸ و بازگرداندن تحریمها علیه ایران از خود بیصبری و اشتیاق به این را نشان داده که میخواهد در کوتاهترین زمان ممکن همه چیز را با ایران به بدترین شکل خود درآورد. از ماه ژوئن ۲۰۱۸ بهطور مرتب این حرف گفته میشد که صادرات نفت ایران تا نوامبر باید به صفر برسد اما تهدید همچنان باقی بود: صفر شدن خرید نفت (ایران) در اسرع وقت هدف سیاست آمریکا است. سوال واقعی این بود که چگونه و به چه قیمت؟»
نفیو در ادامه با اشاره به اقدامات اخیر دولت آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی و عدم تمدید معافیت از تحریمهای نفتی ایران، آنها را گامی دیگر در راستای تشدید فشار بر جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: «اکنون دولت ترامپ با چین، ترکیه و هند که از خریداران بزرگ نفت ایران هستند مشکلاتی خواهد داشت و اگر راه حلی برای آن پیدا نکند، باید بانکها و پالایشگاههای این کشورها را تحریم کند.» به گفته نفیو، مشتریان نفت ایران ممکن است تصمیم به ادامه معاملات خود با تهران بگیرند. در این صورت باید از بانکها و موسساتی استفاده کنند که در نظام مالی آمریکا حضور دارند. در چنین شرایطی آمریکا باید آنها را هدف تحریم قرار دهد که بهطور قطع به دلیل تعاملات تجاری گسترده با این کشورها به منافع آمریکا آسیب خواهد زد. وی تصریح کرد که دولت ترامپ ممکن است سرانجام بتواند بگوید فراتر از دولت اوباما برای اعمال فشار بر ایران اعمال کرده است اما مشکلات پیچیدهای به وجود خواهد آمد که باید با آنها مقابله کند.
ارسال نظر